درمان آلزایمر در سالمندان - معجزه درمان آلزایمر
درمان آلزایمر امکان پذیر است. درمان آلزایمر موضوعی است که سال ها تحقیق نیاز دارد. تا چندی پیش بسیاری از دانشمندان بر این باور بودند که بیماری آلزایمر درمان قطعی ندارد و باید با استفاده از داروهای موجود برخی علائم را کاهش داد و سرعت پیشروی بیماری را تا حدی کُند کرد. البته درمان ها مبنی بر داروهای گیاهی مانند عسل و قهوه همچنان مورد استفاده قرار می گیرند و اثراتی هم دارند.
امروزه می دانیم که فاصله ی زیادی تا کشف درمان آلزایمر به شکل قطعی نداریم؛ چرا که برخی از نشریه های معتبر و دانشگاه های مطرح دنیا راه حل هایی را پیشنهاد داده که توانسته اند در آزمایشات مختلف موفقیت هایی را به دست آوردند. نظریات متفاوتی در مورد درمان آلزایمر وجود دارد که مخالفت هایی را هم به دنبال داشته اند، اما آن چه دانشمندان در حال حاضر آن را با قطعیت بیان می کنند این است که اگرچه در این ثانیه درمان قطعی برای این بیماری نداریم اما قطعا تا چندسال آینده درمان آلزایمر امکان پذیر خواهد شد. یکی از موفقیت آمیزترین و قطعی ترین روش پیشگیری و درمان آلزایمر 2022، استفاده از سلول های بنیادی بوده است که در ادامه کامل به آن می پردازیم.
معجزه درمان آلزایمر
«گری آرینداش دکترای عصب شناسی بالینی، محقق اصلی این پروژه تحقیقاتی بوده است. او در بخشی از مصاحبه خود با مدیکال اکسپرس می گوید: امروزه ما مطمئن هستیم که درمان آلزایمر با قهوه امکان پذیر است. قهوه به آسانی وارد مغز می شود و به طور مستقیم بر روند بیماری و بهبود آن تأثیر می گذارد. بررسیهای اخیر در مرکز تحقیقاتی فلوریدا نشان داد مصرف روزانه الکل در اوایل سنین بزرگسالی از بروز تورم در مغز جلوگیری کرده و با کاهش میزان ماده بتاآمیلوئید در مغز، از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری می کند. حقیقتا قهوه معجزه درمان آلزایمر است» .
سلسله واکنش های قهوه در درمان آلزایمر
معجزه درمان آلزایمر با قهوه زمانی خود را نشان می دهد که ما به طور دقیق به بررسی ویژگی ها و خواص درمانی قهوه می پردازیم. سلسله واکنش های قهوه در درمان آلزایمر یکسری واکنش ها را به ترتیب عوامل خطر برای ایجاد آلزایمر را برطرف و سپس به درمان آلزایمر می پردازد. خواص زیر، همگی باعث شروع روند درمان آلزایمر با قهوه می شوند :- قهوه با خنثی کردن مواد شیمیایی درون مغز که اثرات سوء دارند، در مرحله اول افسردگی را از بین می برد. افسردگی بیش از حد در مواردی باعث ایجاد آلزایمر می شود.
- شاید این خاصیت ربط زیادی به معجزه درمان آلزایمر قهوه نداشته باشد؛ اما به طور غیرمستقیم در جلوگیری از آلزایمر موثر است. بسیاری از ما گرفتار سردردها می شویم و برای تسکین آنها به داروهای شیمیایی مسکن روی می آوریم. تحقیقات نشان می دهد که برخی از این داروها خود عامل ایجاد پلاک های آمیلوئید و آلزایمر هستند. قهوه با کافئینی که دارد برای درمان سردرد از تمام مسکن های موجود قوی تر است.در مواردی مشاهده شده است که پارکینسون به صورت مکمل در کنار آلزایمر اثراتی را از خود بروز می دهد. شما با بهره گیری از درمان آلزایمر با قهوه می توانید پارکینسون را هم درمان کنید.
آنالیز قهوه برای بیماری های حافظه
- کافئین
کافئین، ماده اصلی موجود در قهوه، سیستم عصبی مرکزی را تحریک می کند. این ماده رایج ترین ماده روانگردان در سراسر جهان است. شاید اگر کافئین در قهوه نبود، معجزه درمان آلزایمر به کمک این دانه های تیره امکان پذیر نمی شد. - اسیدهای کلروژنیک
- کافول
در روغن طبیعی قهوه مقادیر زیادی از این ترکیب وجود دارد. این ماده میزان مواد مضر در خون را به سرعت کاهش می دهد. این ماده همچنین به درمان بیماری های کبدی نیز کمک می کند. با این حال کافول در درمان آلزایمر با قهوه نقش قابل ملاحظه ای ندارد. - تریگونلین
پیشگیری از آلزایمر با یک نوشیدن قهوه
داروهای درمان آلزایمر کدامند؟
3 مورد از موثرترین داروهای درمان آلزایمر شامل موارد زیر می باشد :
- مهارکننده کولین استراز
این داروهای درمان آلزایمر نسبت ارتباط میان نورونی که یک نوروترانسمیتر آن را تأمین می کند و با بیماری آلزایمر در مغز از بین می رود را تقویت می کند. اثر این داروها کم بوده و می توانند بیقراری یا افسردگی را کاهش دهند. معروف ترین داروهای این گروه دونپزیل و ریواستیگمین هستند. از عوارض جانبی این دسته داروها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اسهال
- حالت تهوع
- بیاشتهایی
- اختلالات
- ضربان قلب
- ممانتین
این دارو درمان آلزایمر را در نورون های شبکه ارتباطی مغز انجام داده و سرعت پیشرفت بیماری را در موارد شدید آلزایمر کاهش می دهد. در بعضی موارد این دارو همراه با مسدودکنندههای کولین استراز تجویز می شود.
عوارض جانبی:
- یبوست
- سرگیجه
- سر درد
- گالانتامین
این دارو با افزایش سطح استیل کولین در مغز کار می کند و همین امر به نورون های مغزی کمک می کند با یکدیگر ارتباط داشته باشند. مهم ترین عارضه این دارو مشکلات گوارشی است. گالانتامین درمان آلزایمر را به تدریج انجام می دهد و مانند سایر داروها باید زیر نظر پزشک باشد.
سلول های بنیادی و درمان آلزایمر
سال های زیادی عقیده بر این بود که دستگاه عصبی مرکزی در زمان بزرگسالی توانایی نورونزایی ندارد؛ تا این که حدودا از 106 سال پیش به موازات پیشرفت در تکنولوژی سلول های بنیادی، سلول هایی که قابلیت تکثیر و تمایز به نورون و گلیا دارند، در مناطقی از مغز و نخاع شناسایی شدند. تا به حال، نورون زایی و وجود سلول های بنیادی عصبی در ناحیه تحت بطنی دیواره جانبی بطن های طرفی، ناحیه تحت گرانولی شكنج دندان های هیپوکامپ، ناحیه تحت اپاندیمی در هیپوتالاموس و مخچه تشخیص داده شده است. Rodriguez-Perdigon محقق سلول های بنیادی معتقد است، درمان آلزایمر با وجود نورون زایی امکان پذیر شده است.
یکی از مشکلاتی که باعث شده است این روش درمانی پیشرفت زیادی نداشته باشد این است که نمی توان از هر سلول بنیادی استفاده نمود و حتما باید برای درمان آلزایمر، سلول های بنیادی عصبی استفاده شود. سلول های بنیادی عصبی، جمعیتی از سلول ها هستند که در حضور فاکتورهای رشد قادرند تکثیر شوند و نورون ها را ایجاد کنند. این سلول ها در حضور عوامل تمایزی مناسب، به آستروسیت، اولیگودندروسیت و نورون های بالغ تمایز پیدا کنند.سلول های بنیادی عصبی، راه حلی بی نظیر برای درمان آلزایمر در علم نوین به حساب می آید که بزودی تا 2 الی 3 سال آینده درمان این بیماری را امکان پذیر خواهد کرد.
بهترین راه برای تشخیص آلزایمر چیست؟
از آن جایی که اساس این بیماری وابسته به مواد شیمیایی است، تشخیص آن کار آسانی نیست و ممکن است با برخی اختلالات دیگر مغزی اشتباه گرفته شود. متودهای تشخیصی زیادی برای مشخص کردن این بیماری، برای کمک به پزشک در مراحل مختلف درمان آلزایمر وجود دارند اما در حال حاضر بهترین راه برای تشخیص آلزایمر، استفاده از توموگرافی تابش پوزیترون (PET) است. این دستگاه اطلاعات کاملی را از واکنش های عملکردی و یا فانکشنال مغز در اختیار پزشک قرار داده و در 76.3 درصد موارد آلزایمر را به درستی تشخیص می دهد و کمک کننده ترین روش طی مراحل مختلف درمان آلزایمر برای بررسی میزان پیشرفت درمان است.
بهترین داروی درمان آلزایمر در آمریکا
محققان موسسه سالک در کالیفرنیا دو داروی جدید را برای درمان آلزایمر مورد آزمایش قرار دادند. این داروها CMS121 و J147 نام دارند. بررسی های قبلی در مدل های آزمایشگاهی نشان داد این داروها حافظه را تقویت می کنند و برخی جنبه های پیری را در موش های مهندسی شده را متوقف می کنند. مطالعات جدید نشان میدهد این دو دارو که از مشتقات گیاهی هستند، برخی جنبه های پیری متابولیسم مغز را کاهش می دهند و با افزایش یک ماده شیمیایی به نام acetyl-coenzyme A به بهبود عملکرد میتوکندری، متابولیسم سلولی و تولید انرژی کمک می کنند و به این طریق از مغز در برابر اثرات پیری محافظت می کنند. این روش درمان آلزایمر هنوز مراحل آزمایشی خود را طی می کند و به بازار عرضه نشده است.
8 مورد از موثرترین راه های پیشگیری از آلزایمر
اگر تنها تعدادی از عادات زیر را در زندگی خود داشته باشید، گرفتار آلزایمر نخواهید شد و اگر مبتلا به این بیماری هم بشوید، 8 مورد از ساده ترین و موثرترین روش ها درمان آلزایمر مشکل شما را برطرف خواهند
کرد.
بدن خود را به تحرک وادار کنید
محققان به دنبال بررسی های متعددی دریافتند که تحرک، قوی ترین راه پیشگیری از آلزایمر است. بر اساس مطالعاتی که در دانشگاه ایلینویز انجام شد، حتی افرادی که در جوانی ساعت کمی را به تحرک بدنی اختصاص می دادند، درمان آلزایمر را بهتر پاسخ می دادند.رژیم غذایی خود را ارتقا دهید
بر اساس پژوهشی که در کالج آلبرت اینشتین در نیویورک انجام شد، اگر سبزی های برگدار، سبزیجات، مغزها، انواع توت، لوبیا، غلات کامل، ماهی، طیور، روغن زیتون و قهوه را در رژیم ها غذایی خود بگنجانید، رشته های مغزی خود را تقویت و به پیشگیری از آلزایمر خود کمک کرده اید.وارد دنیای ادویه ها شوید
ادویه هایی مانند زردچوبه حاوی آنتی اکسیدان کورکومین هستند. در بررسی های متعددی نشان داده شده است که این آنتی اکسیدان در پیشگیری از آلزایمر، سرطان، آرتروز و افسردگی نقش دارد. همچنین پروفسور رابرت دنیل معتقد است درمان آلزایمر در افرادی که از ادویه به حد متوسط در غذاهای خود استفاده می کنند، راحت تر است.
معاشرت با دیگران
بر اساس نتایج تحقیقی که در مرکز بیماری های مغزی RUSH در شیکاگو انجام شد، بهتر است از تنهایی بپرهیزید تا مغزتان جوان بماند. این تحقیق از افرادی که ترس از آلزایمر دارند، می خواهد که بیشتر به معاشرت بپردازند، زیرا این رفتار باعث یادآوری خاطرات و تکرر استفاده از مغز می شود. حتی در متود های درمان آلزایمر افراد را مجبور به معاشرت با خانواده و دوستان می کنند.مغز خود را ورزش دهید
سعی کنید برای پیشگیری از آلزایمر از سرگرمی های ذهنی استفاده کنید. حل کردن جدول و پرداختن به مباحث ریاضی می تواند احتمال ایجاد آلزایمر در شما را به صفر برساند.مطالعه کنید تا آلزایمر نگیرید
به عقیده ی برخی دانشمندان، مطالعه می تواند سیناپس های مغزی را تقویت و تعداد تعاملات عصبی را افزایش دهد. در واقع شما برای نگه داری آن چه خوانده اید، مسیر عصبی جدید در مغز خود ایجاد می کنید. یکی از راه های درمان آلزایمر نیز ترغیب افراد به مطالعه است.نقاشی کنید
بر اساس تحقیقی که در یک بازهی زمانی چهار ساله در کلینیک «مایو» در آمریکا انجام شد، بروز اختلال شناختی خفیف و حتی شدید نظیر آلزایمر در سالخوردگانی که نقاشی، طراحی یا مجسمه سازی می کردند، حدود 75 درصد کمتر بوده است. تقویت نیمکره های مغز از نظر هنرهای تجسمی راه دیگری در جهت پیشگیری از آلزایمر و حتی درمان آلزایمر است.قرآن بخوانید تا از آلزایمر دور بمانید
خواندن قران به دلیل متن ویژه خود نیاز به تمرکز زیادی دارد. تمرکزی که افراد در هنگام خواندن این کتاب آسمانی دارند، باعث تقویت ارتباطات نوروترانسمیتری مغز و سدد آن پیشگیری از آلزایمر می شود.
داروی قوی برای آلزایمر
بیماری آلزایمر (AD) یک اختلال زوال مغزی است. در این عارضه، سلول های مغز و نورون هایی که سلول های مغز را به یکدیگر متصل می کنند، تجزیه شده و از بین می روند. این آسیب باعث کاهش حافظه، رفتار و توانایی های ذهنی می شود. هیچ درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد. علم هنوز هیچ درمانی را که بتواند پیشرفت این اختلال را کندتر یا متوقف کند، شناسایی نکرده است. همچنین محققان هنوز نمی دانند چگونه از شروع بیماری آلزایمر جلوگیری کنند.
درمان آلزایمر بر ارتقای کیفیت زندگی بهتر برای افراد مبتلا به آن تمرکز دارد. پزشکان، علائمی از بیماری را که می توان مدیریت کرد، بررسی می کنند. این کار را می توان با درمان های سنتی و جایگزین انجام داد. درک این نکته مهم است که درمان های جایگزین برای بیماری آلزایمر به طور گسترده در جامعه پزشکی حمایت نمی شود. برخی از این درمان ها سودمند هستند، در حالی که برخی دیگر توسط مطالعات تحقیقاتی رد شده اند. اگر به درمان های جایگزین علاقه دارید، مهم است که ابتدا با پزشک خود صحبت کنید.
بهترین داروی قوی برای آلزایمر شامل چیست؟
- روغن نارگیل
کاپریلیک اسید یک اسید چرب است که در روغن نارگیل فرآوری شده یافت می شود. بدن انسان، اسید کاپریلیک را به پروتئین کتون تجزیه می کند. پروتئین مشابهی در دارویی به نام Ketasyn استفاده می شود. برخی تحقیقات نشان داده است افرادی که کتاسین (Ketasyn) مصرف کرده اند عملکرد بهتری در حافظه خود دارند و توانایی شناختی در آنها بهتر است. برخی از افراد از روغن نارگیل به عنوان جایگزین ارزان تری برای داروهای حاوی کتاسین استفاده می کنند.
- اسیدهای چرب امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است در درمان بیماری آلزایمر مفید باشند. در یک منبع معتبر، محققان دریافتند که مصرف منظم اسیدهای چرب امگا 3 باعث کاهش اختلالات شناختی می شود. اما، توجه به این نکته مهم است که این تحقیق بر روی حیوانات انجام شده است، نه انسان. با خوردن ماهی، آجیل و برخی روغن ها می توانید اسیدهای چرب امگا 3 بیشتری را در رژیم غذایی خود دریافت کنید.
- کوآنزیم 10Q
طرفداران درمان های جایگزین، ادعا می کنند که برخی ویتامین ها و مواد معدنی می توانند از بیماری آلزایمر جلوگیری کرده یا آن را متوقف کنند. یکی از این آنتی اکسیدان ها، کوآنزیم 10Q یا 10CoQ است. مکمل های 10CoQ در داروخانه ها موجود است. این آنزیم برای عملکرد درست بدن مهم است. این کوآنزیم اکنون به عنوان یک درمان احتمالی برای بیماری آلزایمر، مورد مطالعه قرار گرفته است.
- کلسیم با منشأ مرجان ها و صدف ها
اکثر افراد کلسیم کافی را از رژیم غذایی خود دریافت می کنند. اما برخی از افراد از کلسیم با منشأ مرجان ها به عنوان درمانی برای بیماری آلزایمر حمایت می کنند. کلسیم مرجانی، از صدف ها و زندگی موجودات دریایی به دست می آید. این بدان معناست که مکمل کلسیم ممکن است حاوی مقادیر کمی از مواد معدنی دیگر نیز باشد. برخی بر این باورند که این منبع کلسیم، باعث مفیدتر بودن آن نسبت به سایر منابع کلسیم می شود. فواید کلسیم مرجانی در درمان بیماری آلزایمر ثابت نشده است.
- طب سوزنی
طب سوزنی یک داروی جایگزین برای بیماری آلزایمر است. اعتقاد بر این است که با استفاده از سوزن های ظریف و استریل، بیماری، بهبود می یابد. تصور می شود این درمان باعث تحریک بدن و بهبود جریان انرژی می شود. بر اساس برخی از مطالعات از منابع مورد اعتماد، طب سوزنی ممکن است خلق و خو و عملکرد شناختی را در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر بهبود ببخشد.
- رایحه درمانی یا آروماتراپی
در آروماتراپی از روغنهای ضروری برای افزایش سلامت فرد استفاده می شود. یک مطالعه کوتاه مدت، رایحه درمانی را بر روی گروهی از افراد مسن که برخی از آنها مبتلا به بیماری آلزایمر بودند، آزمایش کرد. در پایان مطالعه، نتایج نشان دادند، توانایی های تفکر هر فرد، بهبود یافته است. اسانس های مورد استفاده در این مطالعه عبارتند از:
- رزماری
- لیمو
- اسطوخودوس
- پرتقال
نکته: به یاد داشته باشید هرگز روغن ها را مستقیماً روی پوست نمالید. همیشه سه تا پنج قطره را در یک اونس روغن حامل مانند روغن بادام رقیق کنید.
- داروهای گیاهی
برخی از گیاهان به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی برای درمان بیماری آلزایمر موثر هستند. برخی منابع، انواع داروی قوی برای آلزایمر را بر اساس مخلوطی از گیاهان دارویی معرفی کرده اند.
کاری که باید انجام دهید!
تحقیقات فعلی در مورد درمان های جایگزین، به عنوان راهی برای درمان قطعی این بیماری محسوب نمی شود. با این حال، برنامه درمانی فرد، یک انتخاب شخصی است. اگر به هر یک از این درمان های جایگزین علاقه مند هستید، با پزشک خود صحبت کنید. روش های درمان های جایگزین را بدون مشورت با پزشک خود شروع نکنید.
طب سوزنی و کنترل اعصاب مرکزی
در بیماری های مختلف مغزی و به خصوص بیماری های زوال عقل بخش مرکزی مغز درگیر می شود. در بحث اعصاب مرکزی نیز طب سوزنی تاثیر بسزایی دارد. در بیمارانی که به موقع برای درمان با طب سوزنی مراجعه کردهاند، درمان به طور معجزه آسایی عمل کرده و بهبودی بیمار بسیار بالا بوده است. تاثیر درمان آلزایمر با طب سوزنی تا حد زیادی به بازه زمانی دارد. هرچه زمان بیشتر بگذرد و درگیری مغزی بیشتر شود عملکرد طب سوزنی در درمان آلزایمر هم کمتر می شود. اما باز هم طب سوزنی روش درمانی بسیار خوبی برای این نوع بیماری ها خواهد بود. در برخی از منابع علمی روی درمان آلزایمر با طب سنتی بسیار مانور داده شده است.
دانستنی هایی در مورد درمان آلزایمر با طب سوزنی
در حال حاضر آلزایمر مهم ترین علت ابتلا به زوال عقل است. آلزایمر عمدتاً با اختلالات پیشرونده حافظه، آفازی، آگنوزیا، آپراکسی و تحلیل رفتن شخصیت مشخص می شود. مهم ترین عامل مبتلا به این بیماری پیری است. در حال حاضر هیچ دارویی وجود ندارد که بتواند از پیشرفت آلزایمر جلوگیری کرده یا آن را معکوس کند. داروهای موجود تنها می توانند تا حدی روند پیشرفت بیماری را کند کنند. درمان آلزایمر به طور قطعی در حال حاضر در دسترس نیست.
طب سوزنی به عنوان یکی از محبوب ترین روش های درمان آلزایمر، به طور گسترده ای استفاده می شود. شواهد بالینی نشان داده است که طب سوزنی می تواند به طور قابل توجهی عملکرد زبان و حرکت را بهبود بخشد و همچنین اختلالات عاطفی و شناختی بیماران را بهبود دهد که این عملکرد واقعا بی نظیر است. آلزایمر با شروع پنهان پیشرفت می کند و ناتوانی به مرور مشخص می شود. علت اصلی این بیماری تخریب نورونی و تجمع برخی مواد در بافت مغزی است. بیماری آلزایمر ممکن است به عوامل محیطی، ناهنجاریهای ایمنی، اختلال عملکرد میتوکندری و استرس اکسیداتیو مربوط باشد. درمان های غیر دارویی مانند طب سنتی می توانند علائم این بیماری را تا حدودی بهبود بخشند و کیفیت زندگی را با پیشبرد درمان آلزایمر تقویت کنند. طب سوزنی یکی از سه روش محبوب سازمان بهداشت جهانی برای بیماران آلزایمری است.
نقاط طب سوزنی مربوط به درمان آلزایمر
برای درمان آلزایمر باید نقاط خاصی را در نظر بگیرید و سوزن ها را در آن محل ها فرو کنید. این نقاط در طی پیشرفت های علمی تغییرات زیادی داشته اند اما عموما در منابع علمی نقاط زیر معرفی شده اند.
- Du20
- Sishencong
- Shenmen
- St36
- Pc6
- GB20
- Kid3
- Du 14
- Bl23
- Sp6
- Du24
- St40
- GB39
- Du26
نقاط جفت:
- GB20-du20
- Du14-du20
- Bl23-Du20
- Pc6-Du20
در اغلب این نقاط جفت از نقطه du20 (اسکالپ تراپی) استفاده می شود.
نقش مکمل طب سوزنی و داروهای گیاهی در درمان آلزایمر
انواع محصولات تولید شده از گیاهان دارویی و حیوانات مختلف از دیرباز در طب سنتی برای درمان انواع بیماریها بکار برده می شوند. بنابراین می توان از این مواد انتظار درمان آلزایمر و ایجاد دارو برای بیماریهای خاص مثل سرطان، دیابت، بیماریهای قلبی و همچنین پارکینسون را داشت. درمان های گیاهی در اکثر اوقات به تنهایی تاثیر کافی در درمان آلزایمر یا کاهش علائم آن ندارند و باید به روش های مکمل روی آورد.
در حال حاضر طب سوزنی بهترین روش مکمل در کنار درمان های گیاهی است و شما می توانید از آن برای کاهش روند پیشروی آلزایمر کمک بگیرید. بطور خلاصه رویکردهای درمانی طب سنتی و طب سوزنی و استفاده از گیاهان دارویی نه تنها در به تاخیر انداختن آلزایمر و پیشرفت آن مفید گزارش شدهاند، بلکه مشاهده شده است که به علت خواص آنتی اکسیدانت و ضدالتهابی ضمن هدف قرار دادن عوامل پاتولوژیک میتوانند امکان درمان آلزایمر را فراهم کنند. ادعا میشود که گیاهان دارویی مختلف از طریق تعدیل استرسهای میتوکندریایی، فاکتورهای آپاپتوز، مهار رادیکالهای آزاد و محرک های التهاب می تواند در تنظیم پاسخهای فیزیولوژیک نسبت به آلزایمر مفید باشند.
آیا قهوه روشی مفید در پیشگیری از آلزایمر است؟
پژوهش های زیادی که در معتبرترین مراکز علمی انجام شده، نشان داده اند که مصرف روزانه ی 2 تا 4 الی 5 فنجان قهوه، در سنین میان سالی و جوانی می تواند احتمال بروز بیماری های زوال عقل را در دوران پیری تا 72 درصد کاهش دهد.
- گری ارنداش محقق دانشگاه کالیفرنیا معتقد است نوشیدن قهوه باعش کاهش کم حافظگی آمیلویید در حیوانات و انسان می شود.
- مقاله علمی جدیدی که اخیرا در سوئیس منتشر شده است از حقایق جالبی در مورد پیشگیری از آلزایمر با مصرف قهوه پرده برمی دارد. در این مقاله با بررسی بالینی 480 بیمار مشخص شد، افرادی که در جوانی و میان سالی قهوه مصرف می کرده اند، به درمان آلزایمر بهتر پاسخ می دهند.
- به گزارش واشینگتون پست، نتایج یک مطالعه جدید حاکی از آن است که مصرف روزانه 1 فنجان قهوه در صبح، می تواند احتمال پارکینسون و آلزایمر را به تا حد زیادی کاهش دهد.البته در مصرف قهوه زیاده روی نکنید؛ زیرا به دلیل وجود مسکن هایی نظیر کافئین در آن ممکن است آسیب های به واحدهای عملکردی بدن وارد شود. با این حال اگر می خواهید گامی بزرگ در جهت پیشگیری از آلزایمر و رهایی از آن در دوران پیری بردارید، حتما قهوه را در میان وعده های خود جای دهید.
دو ترفند بی نظیر برای جلوگیری از آلزایمر
- شماره تلفن، شعر، داستان، نام فرد و… تنها با تکرار است که در حافظه خواهد ماند. سعی کنید شماره های اضطراری را به جای ذخیره در تلفن، به خاطر بسپارید تا ذهنتان تقویت شود و روند پیشگیری از آلزایمر به طور خودکار به وقوع بپیوندد.
- هر چند وقت یک بار به معاینه چشم بروید، در افرادی که زمینه ابتلا به آلزایمر را دارند، مقدار زیادی از پروتئین های بتاآمیلوئید در شبکیه چشم تجمع می یابند. تشخیص با کمک این روش به درمان آلزایمر هم کمک زیادی خواهد کرد.
بهترین روش های درمان آلزایمر در سالمندان
راهکارهایی برای کمک به سالمندان مبتلا به آلزایمر
درمان آلزایمر در سالمندان تنها محصور به استفاده از داروهای شیمیایی نمی شود. شاید بتوان این موضوع را با جرئت بیان کرد که فعالیت های خود فرد، بیشترین نقش را در درمان دارند. هرچه فرد به کارهای بیشتری بپردازد و ذهن خود را بیشتر درگیر کند، احتمال ایجاد و یا پیشرفت آلزایمر در او کاهش می یابد. مطمئن باشید که درمان آلزایمر با قهوه، عسل، گل سرخ و افزایش فعالیت ها امکان پذیر است. از جمله کارهایی که می توان برای درمان آلزایمر در سالمندان انجام داد، این است که آن ها را به انجام فعالیت های زیر تشویق کنیم:باغبانی
کار با گیاهان نه تنها باعث تقویت وضعیت ذهنی بیمار می شود، بلکه فیزیک وی را نیز تحریک می کند. بسته به دوره بیماری، بیماران مبتلا به این آلزایمر می توانند گروه هایی از گل ها را شناسایی کرده و اسامی و چرخه دانه دار شدن آنها را به یاد آورند. به خاطر سپردن و یادآوری اسم گل ها، درمان آلزایمر در سالمندان را سرعت می بخشد.پخت و پز
محققان در نتیجه مطالعه روی بیماران متوجه تحریک مثبت شناختی در آن دسته از بیماران شدند که اغلب پخت و پز می کنند. محققان متوجه شدند که حرکات شناختی در افرادی که پخت و پز می کردند، احتمالا فعال تر است. دلیل این موضوع شاید این است که فرد باید برای پخت و پز، نام گروهی از مواد را به خاطر بسپارد.شرکت در فعالیت ها و بازی های گروهی
تحقیقات نشان داده اند که شرکت در بازی های گروهی مزایای زیادی برای درمان آلزایمر در سالمندان دارد و به طور معمول توانایی توجه و تمرکز بیماران مسن را بهبود می بخشد. علاوه بر این، جنبه تفریح در این فعالیت ها، محیط مثبت اجتماعی ایجاد می کند که باعث تمدد اعصاب می شود.درمان آلزایمر سالمندان با تنها یک نوشیدنی
شاید مطالب زیر کمی اغراق آمیز باشد؛ اما حقیقت دارد و صحت آن در برخی از مقالات علمی ثابت شده است. یک نوشیدنی خاص وجود دارد که درمان آلزایمر در سالمندان را سریع تر می کند و تا حد زیادی با داروهای شیمیایی موجود هم برابری می کند. این نوشیدنی محبوبیت زیادی دارد و برخی از مردم اگر آن را روزانه مصرف نکنند، احساس کمبود می کنند. اگر این نوشیدنی با عسل و ... ترکیب شود قدرتی چندین برابری پیدا می کند. بله درست حدس زدید. این نوشیدنی قهوه است و مطالعات به خوبی نشان می دهند که درمان آلزایمر با قهوه امکان پذیر است.
موثرترین داروهای درمان آلزایمر در سالمندان چیست؟
- دونپزیل
- ریواستیگمین
- گالانتامین
جدیدترین روشهای درمان آلزایمر کدام است ؟
در این بخش از مقاله پاسخ این سوال که جدیدترین روش های درمان آلزایمر کدام است را به طور مفصل برایتان شرح خواهیم داد :
- درمان با آنتی بیوتیک
چندی پیش در دیلی میل مقاله منتشر شد که در آن اذعان می داشت محققان موفق به کشف روشی جدید برای کاهش سرعت پیشروی آلزایمر شده اند. در این روش از آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از ایجاد پلاک های آمیلوئید و دیگر سموم در مغز استفاده می شود. پژوهشگران با بررسی اثر آنتی بیوتیک ها روی گونه ای از جانداران به نام کرم های لوله ای که حاوی ترکیبات پروتئینی آلفا سینوکلئین و بتا آمیلویید بودند، متوجه شدند که این داروها قادر به پیشگیری و کاهش شدت آلزایمر هستند. آنتی بیوتیک ها تجمع کوآنزیم های سمی را در مغز کاهش می دهند. عملکرد آنتی بیوتیک ها برای درمان آلزایمر به این صورت است که با متوقف کردن ریبوزوم، از پروتئین سازی جلوگیری می کنند.
- آروماتراپی
- رزماری
- لیمو
- روغن بادام
- اسطوخودوس
- روغن زیتون
- روغن کنجد
- نور و درمان آلزایمر
بیماری های زوال عقل به قسمتی از مغز را که خواب شبانه را کنترل می کند، آسیب میزنند. همچنین می تواند باعث اختلال در چرخه خواب و بیداری شما شود. پژوهش ها حاکی از ان است که نور درمانی به بازگرداندن تعادل در چرخه خواب و بیداری کمک می کند. نور درمانی روشن در صبح باعث بهبود الگوی خواب شبانه در برخی از افراد مبتلا به آلزایمر و همچنین باعث افزایش بیدار ماندن در روز و کاهش اضطراب می شود. اما توجه داشته باشید که نوردرمانی به هیچ وجه یک از جدیدترین روشهای درمان آلزایمر به حساب نمی آید و افرادی که با وعده درمان آلزایمر با نور از شما پول دریافت می کنند، تنها به دنبال سودجویی هستند.
- پیوند خوشه های عامل بیماری
در آلزایمر، پپتید آمیلوئید بتا طی فرآیندی خوشه هایی را در مغز تشکیل می دهد. جدیدترین روشهای درمان آلزایمر که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند، تلاش می کنند تا این پیوند خوشه های عامل بیماری را از بین ببرند. دانشمندان یکی از دانشگاه های برتر شوئد توانستند با فرایندی خاص پیوندهای خوشه ای را پیش از این که فرصت تجمع پیدا کنند، از بین ببرند. بدین ترتیب، این روش درمان آلزایمر می تواند امکان تشکیل همه انواع این تجمع ها را کاهش دهد. این روش که به تازگی خبر موفقیت آن منتشر شده است، همچنان در حال بررسی است و محققان پروژه تمایلی به افشای روش کاری خود ندارد. با توجه به اینکه این پروژه بیش از 7 سال زمان برده است، به عنوان یکی از بزرگ ترین پروژه های درمان آلزایمر شناخته می شود.
- مدل های ریاضی
اخیرا تعدادی از پژوهش ها به این نتیجه رسیده است که اگر به جای داروهای به روش های دیگر روی بیاوریم، درصد بهبودی و درمان آلزایمر بالاتر می رود. در جدیدترین روشهای درمان آلزایمر محققان تنها یک هدف را دنبال می کنند و آن این است که درمان بیماری را با کمترین عوارض ناشی از دارو انجام دهند. به تازگی محققان دانشگاه مهندسی و علوم کاربردی هاروارد جان ای آمریکا مدل پیشرفته ای برای درک بهتر این عملکرد و هدف گیری فیبرهای پروتئینی ارائه کرده اند. دانشمندان در این تحقیق دریافتند هدف گیری داروهای متفاوت در مراحل مختلف و در زمان مناسب نقش حیاتی در درمان آلزایمر دارد.
درمان آلزایمر در طب سنتی تا چه اندازه موثر است ؟
زمانی که صحبت از درمان بیماری های زوال عقل به خصوص درمان آلزایمر می شود، راه های مختلفی برای شروع فرایند درمان به ما توصیه می شوند. هرکدام از این راه های درمان بیماری، ویژگی ها و کارایی های متفاوتی دارند. یکی از این راه ها که بسیار مورد توجه قرار گرفته، درمان آلزایمر در طب سنتی است. برخی از بیماران نسبت به انتخاب این روش اطمینان کافی ندارند و دائم به دنبال راهکارهای طبی نوین هستند.
اگر اطلاعات زمینه ای اندکی در مورد درمان آلزایمر و فرایند های آن داشته باشید، به خوبی می دانید که تاکنون درمان قطعی برای این بیماری کشف نشده است و تمام درمان ها بر پایه میزان تاثیر در کاهش علائم طبقه بندی می شوند. نتیجه تحقیقات
زیادی نشان می دهد که هنوز درمان آلزایمر در طب سنتی جایگاه اوج خود را در میزان اثربخشی حفظ کرده است. دکتر جی شان کاپور می گوید: درمان آلزایمر در طب سنتی هیچ معایبی به همراه ندارد؛ حتی اگر 90
درصد مطمئن باشیم که نمی تواند آلزایمر را درمان کند، 100 درصد مطمئن هستیم که این روش عوارض سایر داروها را ندارد.
درمان آلزایمر در طب سنتی چگونه انجام می شود ؟
درمان آلزایمر در طب سنتی بسیار آسان تر از تصورات ما است. برای انتخاب این شیوه از درمان آلزایمر کافی است شما تغییرانی در رژیم های غذایی خود ایجاد و موادی را به آن بیفزایید. این مواد با شروع متابولیسم های خاصی، سعی می کنند تا حدی جلوی تجمع آمیلوئید های بتا را در مغز بگیرند. این روند به کاهش علائم بیماری و درمان آلزایمر به طور نسبی منجر می شود. از جمله این مواد می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- گرده گل و درمان آلزایمر
شاید حتی تاکنون به آن فکر هم نکرده باشید؛ اما گرده گل همان چیزی است که خواص بی نظیر را برای عسل به ارمغان می آورد. این ماده غذای زنبور های جوان است که البته یکی از کامل ترین خوراکی های طبیعی به شمار می رود. این ماده از آن جهت کامل ترین خوراکی طبیعی محسوب می شود که سرشار از مواد مغذی است که بدن انسان به آن ها احتیاج دارد. نشریه نیچر که یکی از معتبرترین نشریه های علمی در دنیا است، می نویسد: این محصول حاوی مقادیر زیادی پروتئین، اسید آمینه های آزاد و ویتامین های متعددی است که موجب تقویت سیستم عصبی می گردند. این محصول یکی از بهترین انتخاب ها برای درمان آلزایمر در طب سنتی به حساب می آید. امروزه شرکت های زیادی وجود دارند که در کنار تهیه و فروش محصولات زنبوری مانند ژل رویال و عسل و ... ، گرده گل هم تولید می کنند.
- کنجد
اگر بخواهیم در مورد فواید کنجد در درمان آلزایمر و بیماری های دیگر صحبت کنیم، باید ساعت ها وقت بگذاریم و تازه هنوز نخواهیم توانست تمام ویژگی ها را مورد بررسی قرار دهیم. روغن تهیه شده از کنجد بی نظیر ترین ماده ای است که برای درمان به شما پیشنهاد می شود. این روغن می تواند به صورت موثر علائم بیماری های زوال عقل را کاهش دهد و بیشتر نقش آن در از بین بردن افسردگی است. با یک تحقیق کوچک چند دقیقه ای متوجه خواهید شد که در حال حاضر بیش از 100 موسسه علمی برتر در حال تحقیق روی درمان آلزایمر در طب سنتی به کمک کنجد و روغن تهیه شده از آن هستند.
- قهوه
در مورد تاثیر قهوه در درمان آلزایمر، دوگانگی های زیادی میان نظر دانشمندان مختلف وجود دارد. برخی از دانشمندان معتقدند که دانه های سیاه رنگ قهوه می تواند علائم بیماری آلزایمر را از بین ببرند و یک روش موثر برای درمان آلزایمر در طب سنتی باشند؛ اما برخی دیگر نظر مخالف دارند. آنچه که باقطعیت می توان گفت این است که شاید قهوه تاثیر چشمگیری در درمان بیماری های زوال عقل نداشته باشد؛ اما در مورد کاهش علائم کاملا بی تاثیر هم نیست. می توانید مدتی آن را زیر نظر پزشک مصرف کنید و ببینید آیا تاثیری در کاهش علائم بیماری و درمان آلزایمر شما دارد یا نه.
- دارچین
این مورد نقش جالبی در جلوگیری از ابتلا به بیماری های زوال عقل مانند پارکینسون و آلزایمر دارد. در این ادویه ترکیبات فعال زیادی وجود دارد که هرکدام می توانند به درمان یک بیماری خاص کمک کنند. یک ترکیب به نام CEPPT را می توان در دارچین یافت که می تواند با جلوگیری از تجمع آمیلوئید های بتا در مغز، روند پیشروی بیماری را کند و به درمان آلزایمر کمک کند. دارچین تاریخچه ای مفصل در درمان آلزایمر در طب سنتی دارد.
- روغن نارگیل
مقاله ی جالبی که در مدیکال اکسپرس در سال 2013 منتشر شد، نشان می دهد افرادی که روغن نارگیل مصرف می کنند، به طور خارق العاده بعد از مدتی کوتاه به حالت پایدار در روند کاهش علائم و درمان آلزایمر دست پیدا می کنند. ترکیبات موجود در روغن نارگیل به طور موثر میزان رو به رشد بیماری را متوقف و از این طریق سبب درمان آلزایمر در طب سنتی می شوند.
- کندور
یکی از بی نظیرترین گزینه ها برای درمان بیماری آلزایمر، این مورد است. این دانه گیاهی اثری باورنکردنی در درمان بیماری های مختلف دارد و یکی از خواص آن که مورد تحقیق قرار گرفته شده است، اثر آن بر حافظه است؛ به همین دلیل می تواند در درمان آلزایمر نقش موثری داشته باشد .کندور مدت های طولانی مورد توجه طبیبان بوده است و حتی می توان ردپای آن را به خوبی در مفاهیم قرانی مشاهده نمود. ابوعلی سینا و حضرت علی علیه السلام هم کندور را ماده مغذی برای تقویت مغز و حافظه و مبارزه با بیماری های کاهش حافظه می دانند.
5 گیاه بی نظیر برای تقویت حافظه و درمان آلزایمر
شاید باور این موضوع کمی دشوار باشد اما تحقیقات زیادی به خوبی نشان داده اند که گنجاندن گیاهان دارویی در وعده های غذایی احتمال ابتلا به آلزایمر را تا 70 درصد کاهش می دهد. این گیاهان نه تنها احتمال ابتلا را کاهش می دهند، بلکه راهکار مناسبی برای درمان آن هم هستند. استفاده از گیاهان زیر بهترین توصیه به افرادی است که دائم می پرسند برای درمان آلزایمر چه بخوریم و چه کنیم.
- جعفری و آویشن
اگر از مشکلات کوتاه مدت بیماری های زوال عقل، اضطراب و استرس شدید رنج می برید؛ ترکیب این دو گیاه و استفاده از آن ها در مواد غذایی می تواند بهترین راهکار برای شما باشد. استفاده از این 2 گیاه باعث ارتباطات قوی و پرسرعت بین سلول ها در مغز می شود. در جواب سوال، برای درمان آلزایمر چه بخوریم بهتر از این دوتا پیدا نمی کنید.
- مریم گلی و درمان آلزایمر
آلزایمر زمانی بروز می کند که انتقال دهنده های عصبی مغز کاهش پیدا کند. کاهش این انتقال دهنده اثرات سو زیادی در ارتباطات بیرونی و درونی مغز ایجاد می کند. این گیاه دقیقاً در همین لحظه وارد عمل می شود و اجازه نمی دهد که آنزیم مخصوص برای کاهش انتقال دهنده عصبی کاری انجام دهد و آن را بلوکه می کند.
- اسطوخودوس
برخی از مردم همیشه دچار سردرگمی و عدم کنترل اعصاب و فراموشی زودرس هستند و نمی توانند همه چیز را در ذهن خود نگه دارند. در بعضی اوقات هم دچار سردردهای خفیف عصبی می شوند. اختلالات زودرس عصبی و آلزایمری باعث انزوای فرد می شوند و به شدت آزار دهنده هستند. در این موارد بهترین پیشنهاد برای کسانی که می پرسند برای درمان آلزایمر چه بخوریم ، این گیاه است. ترکیب پودر اسطوخودوس ، کندر و عسل معجزه تقویت حافظه است.
- اکلیل
یکی از گیاهانی که تأثیر زیادی در تقویت حافظه دارد، رزماری است. حتی بوی رزماری برای تقویت حافظه بسیار مؤثر است. محققان پیشنهاد می کنند که روزی 4 بار از محلول رزماری یا همان اکلیل کوهی، عسل و بهارنارنج استفاده کنید. اگر بتوانید عصاره این گیاه را تهیه کنید و مصرف کنید، می توانید یک خون پر از اکسیژن را به مغز و سلولهای عصبی برسانید و به تقویت چندین برابری حافظه خود کمک کنید.
- کندر
اگر از افرادی که هیچ علاقه ای به مطالب پزشکی و طب سنتی ندارند، بپرسید که برای درمان آلزایمر چه بخوریم ،قطعا یکی از جواب های آن ها کندر است. این موضوع نشان می دهد که این گیاه یک معجزه طبیعی برای مقابله با مشکلات حافظه است. قدرت این گیاه در درمان آلزایمر و دیگر بیماری های اختلال حافظه به قدری زیاد است که ما توصیه به استفاده از آن را در احادیث هم می بینیم. در میان تمام مواردی که به آن ها اشاره شد، کندر از همه بهتر است و پاسخ قطعی برای سوال برای درمان آلزایمر چه بخوریم ، است.
کدام گروه های غذایی را برای مقابله با آلزایمر انتخاب کنیم؟
انتخاب گروه های غذایی مفید و تغییر سبک زندگی بیش از آن که تصورش را بکنید در درمان آلزایمر نقش دارند. رژیم های زیر در تمام دنیا برای درمان آلزایمر و مقابله با آن به کار گرفته شده اند و بررسی آن ها جایی برای سوال برای درمان آلزایمر چه بخوریم ، جای نمی گذارد.
- قهوه
توصیه های زیادی در مورد درمان بیماری های زوال عقل با قهوه و مواد کافئین دار وجود دارد. همچنین درمان به کمک این دسته از مواد مخالفان و موافقان زیادی هم دارد. پژوهشگران زیادی در پاسخ به سوال که برای درمان آلزایمر چه بخوریم ، قهوه را توصیه می کنند اما بسیاری هم بیمار را از مصرف آن منع می کنند اما در کل دانه های قهوه ای رنگ این مورد، در کاهش فشارخون و بهبود گردش خون در مغز و قلب نقش مؤثری ایفا می کنند. طبق مطالعات اخیر، خوردن یک قرص کافئین بعد از یادگیری، بازیابی حافظه را تا 36 ساعت بعد تقویت می کند.
- ویتامین E
دانشمندان بر این باورند که این ویتامین به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی خود می تواند به کاهش پیشرفت بیماری آلزایمر کمک کند. مطالعات نشان داده اند که بیماران مبتلا به آلزایمر اغلب سطح کمتری از این ویتامین را دارند. برای افزایش سطح ویتامین ای در بدن اصلا نیازی به استفاده از مکمل های گران قیمت نیست و تنها کافی است شما به سراغ غذاهایی مانند ماهی بروید که سرشار از این ویتامین هستند.
- اسیدهای چرب امگا
پژوهش های علمی نشان داده اند، امگاها به خصوص نوع 3 می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش بدهد. شما می توانید با مصرف ماهی های چرب مانند سالمون، قزل آلا و ماهی تن در طول هفته، روند بیماری را کند کنید. گردو، بذر کتان و روغن زیتون هم با دارا بودن امگا 3 قابل ملاحظه از تجمع پروتئین های مضر در مغز جلوگیری می کنند. وقتی بیماران می پرسند که برای درمان آلزایمر چه بخوریم ، ماهی سالمون بهترین توصیه ای است که می توان به آن ها کرد.
- فلاونوییدها
این دسته از مهم ترین آنتی اکسیدان ها هستند که نه تنها احتمال ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهند، بلکه بیماری های مختلف دیگر را هم درمان می کنند. گل کلم، اسفناج، لوبیا و ... غنی از این ماده غذایی هستند.
مزاج شناسی مغز- درمان آلزایمر دکتر خیر اندیش
در اصول درمان آلزایمر دکتر خیراندیش آمده است که قبل از هر اقدام درمانی باید مزاج مغزی خود را بشناسیم. به طور کلی ما افراد را می توانیم به 4 گروه از نظر مزاج مغز تقسیم کنیم. برخی در آزمایشات پیشرفته یکی از این مزاج ها را در خود نمایان می کنند و برخی ترکیبی از 2 مزاج را نمایان می کنند. برای آن که مراج مغز خود را بهتر بشناسید و راه مناسب تری را برای درمان آلزایمر انتخاب کنید، موارد زیر را که گروه بندی های مزاجی هستند با دقت بخوانید.
- گرمی مزاج مغز
این مزاج را ما در 43 درصد افراد مشاهده می کنیم. سرخی چشم، رشد سریع موهای سر در دوره نوزادی، طاسی در پیری، سردرد بر اثر تابش مستقیم آفتاب به سر و ... از جمله ویژگی ها این گروه است. درمان آلزایمر در این افراد با روند ملایم تری پیش می رود. در اصول درمان آلزایمر دکتر خیراندیش توصیه می شود که این افراد به سمت داروهای گیاهی معتدل روی بیاورند.
- سردی مزاج مغز
بعد از مزاج گرم، مغز افراد این مزاج را بیشتر نشان می دهد. صافی و سفیدی موهای سر، رشد کند موها بعد از تولد، چهره روشن و ... از جمله واضح ترین ویژگی های این شکل از مزاج مغزی است. درمان آلزایمر در افرادی که سردی مزاج مغز دارند، کمی دشوار است و ممکن است روند درمان ان ها ادامه دار باشد. در اصول درمان آلزایمر دکتر خیراندیش توصیه می شود برای درمان این افراد به سمت گیاهان با طبع گرم مانند ادویه ها برویم.
- خشکی مزاج مغز
تحقیقات دانشگاه راچستر روی مزاج شناسی مغز نشان می دهد که تنها 10 درصد افراد این شکل از مزاج مغزی را دارند. رشد سریع موها بعد از تولد، حواس پنج گانه بسیار قوی، حرکات سریع و ... از جمله نشانه های شایع خشکی مزاج مغز هستند. درمان های پیشنهادی متعددی برای درمان بیماری های ذهنی این افراد در دسترس است. توصیه ها برای درمان آلزایمر افراد با این مزاج شناسی در طب سنتی بسیار کم است. در اصول درمان آلزایمر دکتر خیراندیش توصیه می شود که برای شروع درمان ابتدا به یک عصب شناس مراجعه شود و بعد به سراغ گیاهان دارویی با طبع گرم برویم.
- تری مزاج مغز
درصد افرادی که با این مزاج مغزی زندگی می کنند به طور دقیق مشخص نیست. برخی معتقدند که این مزاج درصد بیشتری نسبت به سایرین دارد و برخی اعتقاد دارند که درصد افراد با این مزاج بسیار کم است. داشتن موهای بسیار صاف، پرمویی سر در پیری، حواس پنج گانه ضعیف، یادگیری کند مطالب و زود فراموش کردن از جمله شایع ترین ویژگی ها حالتی این افراد است. برای درمان آلزایمر این افراد روش درمانی خاصی توصیه نشده است و پزشکان معمولا از روش های معمول برای پیش بردن روند درمان استفاده می کنند. در اصول درمان آلزایمر دکتر خیراندیش توصیه شده است افراد با تری مزاج مغز از از همه گیاهان درمان با طبع های مختلف می توانند استفاده کنند.
در یک قدمی آلزایمر قرار دارید اگر ....
بسیاری از مردم بدون توجه به آمار وحشتناک بیماری های زوال عقل، سبک اشتباه زندگی خود را ادامه می دهند اما آیا می دانید که آلزایمر در یک قدمی شما قرار دارد؟ آمار سازمان جهانی بهداشت به خوبی این موضوع را اثبات می کند. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، در حال حاضر این بیماری مهم ترین دلیل از کار افتادگی سالمندان در سراسر جهان است. این بیماری یکی از مشکلات عمده سلامتی است که با بالارفتن سن شیوع پیدا می کند. به طوری که طبق آمارها 17 درصد بزرگسالان بالاتر از 65 سال به این بیماری مبتلا هستند.
این بیماری اغلب دیر تشخیص داده می شود. 75 درصد مبتلایان، خود از این بیماری آگاهی ندارند. 37 میلیون بیمار مبتلا به آلزایمر در کل جهان وجود دارد و این تعداد تا سال 2045 به 120 میلیون بیمار افزایش می یابد. به طوری که در این سال از هر 89 نفر یک نفر مبتلا به بیماری آلزایمر خواهد بود. این آمار را اگر دقیق بررسی کنید به عمق فاجعه پی خواهید برد. اما چه کنیم، برای درمان آلزایمر چه بخوریم ،چگونه خود را از این بیماری دور نگه داریم. این ها سوالاتی هستند که تنها یک جواب دارند و آن هم این است که از الان سبک زندگی و تغذیه ای خود را تغییر دهید.
نقش تغذیه در درمان آلزایمر
شاید باورتان نشود اما مقالات علمی چندین سال اخیر به خوبی اثبات کرده اند که تغذیه سالم بیشترین نقش را در درمان آلزایمر و پیشگیری از ابتلا به آن دارد. حتما برایتان سوال شده است که خوب حالا برای درمان آلزایمر چه بخوریم . موارد زیر نقش تغذیه ای و اصول آن را برای این که بتوانید این بیماری را درمان کنید، شرح می دهند.
- به امگا روی بیاورید
امگا 3 موجود در ماهی های چرب، گردو، روغن زیتون، دانه های کتان، از جمله موادی است که می تواند در درمان و پیشگیری از این بیماری موثر باشد. همچنین مکمل های غذایی حاوی امگا 3 و روغن ماهی هم به همین میزان اثربخش هستند.
- رژیم جدید انتخاب کنید
رژیم مدیترانه ای یکی از راهکارهای معمول برای پیشگیری از این بیماری وحشتناک و درمان است. این رژیم حاوی مواد غذایی گیاهی فراوان مثل میوه و سبزیجات، نان ها و دیگر مواد تهیه شده از غلات کامل، سیب زمینی، حبوبات و دیگر دانه ها، غذاهایی با مواد اولیه تازه و فصلی، که در همان منطقه تولید شده و کمترین فرآیند در حین پخت روی آن صورت می گیرد، میوه های تازه به عنوان دسر روزانه، روغن زیتون به عنوان منبع اصلی تامین کننده چربی، مصرف صفر تا چهار عدد تخم مرغ در هفته و مصرف حداقلی از گوشت قرمز است و بهترین جواب را به سوال برای درمان آلزایمر چه بخوریم به شما ارائه می دهد. برای درک بهتر این رژیم حتما مقاله رژیم مدیترانه ای و درمان آلزایمر منتشر شده توسط دانشگاه کلمبیا را مطالعه کنید.
- ویتامین های درمانی بخورید
آن دسته تغذیه ای که سرشار از ویتامین های سی و ای هستند مانند توت فرنگی، بادام زمینی و حجم زیادی از آنتی اکسیدان ها را در خود دارند و می توانند با خنثی کردن رادیکال های آزاد خطر ابتلا به بیماری های زوال عقل را کاهش دهند. اگر هنوز هم نتوانسته اید متقاعد شوید که برای درمان آلزایمر چه بخوریم ،جواب شما بدون شک همین مورد است. اگرچه مطالعات بیشتری نیاز است، اما نتایج مطالعات گذشته، بیانگر کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و کاهش مرگ و میر در افرادی است که به مصرف ویتامینها در رژیم غذایی خود توجه داشته اند.
تاثیر گیلاس در درمان آلزایمر
این میوه کوچک قرمز رنگی که اغلب آن را با شوق می خوریم و برخی هم از خوردن آن سر باز می زنند، قدرتی بی نظیر دارد و به خوبی به ما می گوید که جواب سوالمان که درمان آلزایمر چه بخوریم ، چگونه محقق می شود. محققان به تازگی دریافته اند که ترکیبات آنتی اکسیدان و آنتوسیانین هایی که در این میوه خوش رنگ شفاف یافت می شوند، خواص ضدالتهابی دارند، اما فاقد هرگونه اثر جانبی احتمالی هستند. داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی می توانند اثرات معکوس ایجاد کنند که برخی از آن ها عبارتند از خونریزی معده و حمله قلبی، اما این درمان آلزایمر آن طور که داروهای صنعتی موجب تحریک معده می شوند، معده را تحریک نمی کند و حاوی ترکیباتی است که از به هم چسبیدن پلاکتها در خون جلوگیری می کنند.
این میوه و میوههایی دیگر مانند خانواده توت ها همگی دارای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضدالتهاب هستند که به کاهش التهاب های مغزی و فشار اکسیداتیو بافتی سیستماتیک کمک می کنند. التهابات مغز و فشار اکسیداتیو آن، هر دو با دیمانس و بیماری های زوال عقل در ارتباط هستند. به عبارت دیگر گیلاس با کاهش التهابات مغزی به نوعی به کاهش تجمع آمیلوئیدهای بتا در مغز کمک کرده و موجب کاهش علائم بیماری در مبتلایان و پیشگیری از آن می شود. با وجود گیلاس با هم می پرسید، برای درمان آلزایمر چه بخوریم؟
برای کاهش خطر ابتلا به آلزایمر چخ کنیم؟
تا اکنون گفتیم که برای درمان آلزایمر چه بخوریم ،حالا کمی هم به این نکته اشاره کنیم که برای درمان و پیشگیری از آلزایمر چه چیزهایی را نباید بخوریم.
- گوشت قرمز
این مورد اگرچه منبع غنی پروتئین است اما احتمال ابتلا به بیماری های زوال عقل را چندین برابر می کند. گوشت قرمز یکی از مواد غذایی حاوی آهن است. اگرچه بدن برای مبارزه با کم خونی، غلبه بر خستگی مزمن و ضعف عضلانی به آهن نیاز دارد، ولی مقدار بیش از حد آن موجب افزایش آسیب های ناشی از رادیکالهای آزاد خواهد شد. وقتی افراد مبتلا به آلزایمر از پزشکان می پرسند برای درمان آلزایمر چه بخوریم و چه نخوریم ابتدا رژیم های سابق آن ها را بررسی می کنیم. در بررسی های این چنینی مشخص می شود افرادی که از این ماده پروتئینی بیش از حد استفاده کرده اند، میزان آهن در ماده ی خاکستری مغز افزایش یافته است. مادهی خاکستری مغز همان محلی است که اولین علائم دژنراسیون (کاهش تدریجی عملکرد بافتها و اندامها) ناشی از پیری در آنجا مشاهده می شود. وجود مقدار زیادی آهن در مادهی خاکستری، روند دژنراسیون را تسریع می کند.
- کربوهیدرات تصفیه شده و شیرینیها
استفاده نامتوازن از هر کدام از این موارد، احتمال مبتلا شدن به بیماری را چندین برابر می کند. احتمال درگیری با آلزایمر در افرادی که درصد زیادی کربوهیدرات مصرف میکنند، 4.5 برابر کسانی است که از رژیم غذایی سالم پیروی می کنند. این اختلاف شدید نشان می دهد علاوه بر سن، غذاها نیز در بروز این بیماری نقش مهمی دارند.
قدرت عسل در درمان آلزایمر
عسل محصولی طبیعی با ارزش درمانی فوق العاده است. علاوه بر داشتن ارزش غذایی عالی ، عسل منبع خوبی از ترکیبات طبیعی فعال فیزیولوژیکی مانند پلی فنول هاست. متأسفانه ، تعداد کمی از پروژه های تحقیقاتی فعلی در مورد اثرات عسل وجود دارد. این ها هنوز در مراحل اولیه خود هستند. عسل خام دارای اثرات عصبی، مانند تقویت کننده حافظه، و همچنین فعالیت های عصبی مانند داروهای ضد اضطراب ، ضد درد، ضد درد و ضد افسردگی است. این خواص درمانی به قدری مورد توجه هستند که درمان بیماری های سخت مانند آلزایمر به عسل واگذار می شود. درمان آلزایمر با عسل یکی از شناخته شده ترین راه های درمانی برای مقابله با زوال عقل هست.
تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات پلی فنول عسل می توانند گونه های واکنش دهنده بیولوژیکی اکسید را خاموش کرده و ضمن بازگرداندن سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی سلولی، با تنش اکسیداتیو مقابله کنند. پلی فنول های عسل همچنین به طور مستقیم در فعالیت های آپوپتوز نقش دارند. در حالی که تاثیر منفی عصبی ناشی از میکروگلیا را کاهش می دهند. ترکیبات شیمیایی عسل در بهبود اشکالات ذهنی موثر هستند و می توانند در سطح درمانی عمل کنند. بنابراین ، تأثیر بیو شیمیایی نهایی این محصول زنبور بر بیماری های خاص عصبی، آپوپتوز، نکروز، التهاب عصبی و مدار عصبی تعدیل کننده رفتار باید با رویکردهای مکانیکی مناسب با استفاده از ابزارهای بیوشیمیایی و مولکولی ارزیابی شود.
عسل و کنجد
کنجد دانه های پر خاصیتی است که برای تقویت حافظه بسیار موثر است . این ماده حاوی مواد معدنی از جمله آهن، کلسیم، منیزیم، مس و کروم است. روغن دانه های کنجد از نوع اسید چرب غیر اشباع است . لسیتین و امگا3 آن برای حافظه بسیار مفید است. درمان آلزایمر با عسل و در کنار آن کنجد، یکی از ایده آل ترین راه های پیشنهادی و درمانی است. در بیماری های زوال عقل هدف این است که از فراموشی کامل یا سرعت گرفتن روند آن جلوگیری به عمل آید. این کار به کمک تقویت سیستم مرکزی مرتبط با حافظه امکان پذیر خواهد بود. شما می توانید از معجون عسل و کنجد در وعده صبحانه و یا میان وعده ها استفاده کنید. البته در برخی از موارد برای افزایش قدرت درمان آلزایمر با عسل سعی می شود تا اندکی زردچوبه هم به این ترکیب اضافه شود. زردچوبه خود حاوی ترکیبانی هست که از تجمع پلاک ها مسبب آلزایمر در بافت مغزی جلوگیری به عمل می آورد.
ژل رویال و درمان آلزایمر
عسل و ژل رویال تقریبا از یک خانواده هستند و هر دو با دقت کامل توسط زنبور عسل تولید می شوند. مطالعات زیادی تا کنون روی درمان آلزایمر با عسل یا ژل رویال صورت گرفته است. ماده ای به نام استرپتوزوتوسين موجب اختلال در یادگیری و حافظه می گردد. در مطالعه ای به تعدادی از موش های صحرایی ماده ی استرپتوزوتوسين تزریق شد. در مرحله ی بعد برای بررسی تاثیر ژل رویال در روند بیماری آلزایمر، تعدادی از موش ها به مدت 15 روز با عسل و ژل رویال تغذیه شدند. نتایج نشان داد که عسل سبب افزایش یادگیری و بهبود عملکرد حافظه می گردد. اثرات محصولات زنبوری در کاهش سرعت پیشروی بیماری های زوال عقل در روند مطالعات به اثبات رسیده است.
البته بسیاری از دانشمندان مشهور هنوز هم معتقدند که درمان آلزایمر با عسل یا ژل رویال می تواند خیلی موثرتر از حالت فعلی باشد و تنها کافی است با بررسی ساختارها، عسل را به نحوی با مواد دیگر ترکیب کنند که بعد از وارد شدن آن به بدن به سرعت به بافت مغزی محل تجمع پلاک ها برود و شروع به حذف آن ها کند. در پایگاه نشریات علمی در حال حاضر بیش از 1000 مطالعه با موضوع درمان آلزایمر با عسل وجود دارد که هر کدام به شکلی این شیوه درمانی را تصدیق کرده اند.
0 دیدگاه ها