
درمان ام اس خفیف در کانادا و آلمان + علائم بیماری MS

مهم ترین و موثرترین مسئله در درمان ام اس این است که بیمار به روند درمانی خود پایبند بوده و با تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی به درمان خود کمک کند. بیماری ام اس یک بیماری خود ایمن است که به سیستم عصبی مرکزی بدن انسان حمله می کند. بیماری اماس بر مغز، اعصاب چشم و نخاع تأثیر منفی میگذارد و با ایجاد علائمی از جمله مشکل در تعادل، بینایی و کنترل عضلانی خود را نشان می دهد. علائم اماس از شخصی به فرد دیگر متفاوت است.
در مورد درمان ام اس چه می دانید؟
در حال حاضر هیچ روشی برای درمان ام اس به طور قطعی وجود ندارد، اما می توان با دارودرمانی و برخی از تکنیک های درمانی دیگر، علائم آن را کنترل یا برطرف کرد.
- روش درمان بیماری ام اس به نوع علائم بیمار، شدت آن ها و میزان ناتوانی او بستگی دارد.
- ام اس، بیماری مدرن قابل کنترل است اما کنترل و درمان ms به فرد بستگی دارد.
- اولین قدم در درمان ام اس تغییر سبک زندگی است.
- ام اس، زنان را بیش از مردان تهدید می کند. به عبارت دیگر می توان گفت خطر ابتلا به این بیماری در بانوان چهار برابر بیشتر از آقایان است.
- طی مطالعات انجام شده، بیان شد دو نوع ویروس به طور غیر مستقیم با ورود به بدن و تاثیر بر سیستم ایمنی در فرد، باعث بروز بیماری می شوند. با این حال هنوز خوایمنی بودن این بیماری بیشتر مورد توجه است.
- خوشبختانه برای بیماری ام اس، 19 نوع دارو وجود دارد که با مکانیزم های مختلف درمان بیماری ام اس را کنترل می کنند.
- مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی می تواند در ابتلا به بیماری تاثیرگذار باشد. معمولا معتادان پاسخ مناسبی به روش های مختلف درمان ام اس نمی دهند.
آیا درمان قطعی ام اس امکان پذیر است؟
هم اکنون تحقیقات بالینی زیادی در زمینه درمان ام اس در حال انجام هستند. این تحقیقات نتایج مثبتی را به همراه داشته اند که این اطمینان را به دانشمندان برای درمان ام اس داده اند. شاید تا چندی پیش مطرح کردن این موضوع که درمان ام اس امکان پذیر است، خنده دار به نظر می رسید؛ اما امروزه دانشمندان با قطعیت به درمان این بیماری ایمان دارند. تحقیقات متعددی در زمینه درمان ام اس صورت گرفته است که برخی از آن ها در زیر آمده اند و در ادامه متن نیز به جدیدترین و موثرترین آن ها اشاره خواهیم کرد:
- استفاده از آنتی بادی های مونوکلونال ضد CD20 جهت کاهش سلول های B و بر ضد گیرنده اینترلوکین 2 که یکی از پرسروصداترین تحقیقات علمی در زمینه درمان ام اس بوده است.
- فرم خوراکی آنتاگونیست های انتخابی گیرنده اسفنگوزین 1-فسفات برای جداکردن لنفوست در ارگان های لنفوئیدی ثانویه
- استفاده از استریول برای پیشروی روند درمان ام اس
- استفاده از برخی مولکول های تقویت کننده بازسازی میلین که بی نظیر عمل کرده اند.
- پیوند مغز استخوان که در حال حاضر یکی از نوین ترین و جدیدترین روش های پیشنهادی برای درمان ام اس به حساب می آید.

منظور از درمان های علامتی ام اس چیست؟
بیماری ام اس در افراد مختلف به شکل های گوناگونی بروز می کند. اگرچه اکثرا علائم این بیماری یکسان هستند، اما تفکیک علائم برای درمان ام اس اهمیت زیادی دارند. منظور از درمان ms علامتی این است که پزشک متناسب با بیماری و پیشرفت آن، شیوه های مناسب را انتخاب می کند که این شیوه ها در اغلب موارد به یکی از اشکل زیر هستند:
- درمان ام اس با باکلوفن، دیازپام، تیزانیدین، دانترولن و سیکلوبنزاپرین هیدروکلراید برای بهبود اسپاستیسیته
- بلوکه کننده های کانال پتاسیمی مانند 4 آمینوپیریدین و 3،4 دیآمینوپیریدین برای ضعف اندام های تحتانی یا تحرک بیمار
- درد با داروهای ضدتشنج، داروهای ضدافسردگی یا داروهای ضدآریتمی کنترل می شود. این روش درمان ام اس را برخی از پزشکان نمی پسندند.
- پروپانتیلین بروماید، اکسی بوتینین، هیوسیامین سولفات، تولترودین تارترات یا سولی فناسین برای اختلالات مثانه بسیار مناسب هستند.
- یکی از علائم ام اس ناتوانی در کنترل مدفوع است که درمان ام اس علامتی برای بیماران با این مشکل استفاده از فیبرها در رژیم های غذایی است.
عجیب ترین و موثرترین درمان ام اس چیست؟
پروفسور گوانگ زیان ژانگ، ارشد عصب شناسی دانشگاه توماس جفرسون معتقد است اگرچه نتایج یکی از پژوهش های او هنوز اثبات نشده و بسیار مقدماتی هست، اما این اطمینان در مورد آن وجود دارد که می تواند موثرترین یا حتی قطعی ترین روش برای درمان ام اس باشد. پروفسور ژانگ در این پژوهش خود تعدادی موش را که دارای ام اس شدید بودند در یک محیط عادی قرار داد و سپس در رژیم های غذایی آن ها از پوست میوه استفاده کرد.
بعد از مدتی زمانی که او پیش بینی کرده بود تعدادی از موش ها کاهش علائم و درمان ام اس را نشان دادند؛ اما برخی دیگر علائم شدیدتری را بروز دادند. ژانگ برای توصیف این روند بیان می کند: آزمایش های بسیاری روی موش هایی که در مرحله ابتدایی ام اس و یا مرحله حاد آن قرار دارند، انجام شده اما ما تاثیر این ترکیب را هنگامی روی بیماری آزمایش کردیم که به مرحله مزمن رسیده و به بافت سیستمهای عصبی آسیب رسانده بود. با این حال توجهی زیادی به سمت این فرضیه وجود دارد اما طبق نشریه جردن نشنال و PNAS هنوز هیچ مبنای علمی مبتنی بر درمان ام اس با پوست میوه تثبیت نشده است.
درمان ام اس با استفاده از تکنولوژی نانو ذرات
پژوهشگران دانشگاه ایروین یک شیوه جدید مبتنی بر تکنولوژی نانوذرات را گسترش دادند که در آن با استفاده سلول های بنیادی مغز استخوان می توان علایم بیماری ام اس را از بین برد. این روش که در حال حاضر جدیدترین درمان ام اس به حساب می آید، موفقیت های زیادی را در مراحل کلینکی کسب کرده است. در روش های مرسوم برای درمان ام اس با استفاده از سلول های بنیادی، این سلول ها از مغز استخوان استخراج شده و با استفاده از یک پروتئین سیستم ایمنی موسوم اینترفرون گاما فعال می شوند.
اما این سلول ها قبل از رسیدن به هدف خود درون بافت های فیلترکننده به دام می افتند و به همین علت اغلب روش های پیشین موفقیت آمیز نبوده اند. در جدیدترین درمان ام اس با نانو برای حل مشکل، ذراتی در اندازه نانومتر موسوم به «ایکزوسام» را از سلول های بنیادی خارج کرده و این ذرات را به موش های مبتلا به ام اس تزریق کردند. برخلاف تصورات، درمان ام اس موش ها به سرعت انجام پذیرفت و موش ها کاهش علائم را از خود نشان دادند.
تعویض پلاسما برای درمان ام اس
یکی دیگر از سرفصل های ارائه شده برای جدیدترین درمان ام اس، تعویض پلاسما برای درمان است. این روش هنوز آزمایشات بالینی زیادی را می طلبد تا بتواند موفقیت 100 درصدی کسب کند، اما شرح انجام آن خبرهایی از موفقیت این روش در درمان ام اس می دهد. شیوه انجام این روش درمانی به این شکل است که پزشک مقداری از خون افراد مبتلا را خارج می کند، سپس پلاسما را با پلاسمایی جدید که از فرد سالم با گروه خونی مشابه دریافت شده است، جایگزین کرده و دوباره وارد بدن می کند.
بسیاری از محققان این روش را به عنوان جدیدترین درمان ام اس قبول ندارند و آن را تغییر یافته چندین روش قبلی می دانند؛ اما فاز اولیه آزمایش این روش در آزمایشگاه موفقیت 76.4 درصدی را کسب کرد که توانست توجه های زیادی را به سمت خود جلب کند. در جدیدترین درمان ام اس با تعویض پلاسما، همه آنتی بادی های خون که در حمله به قسمت های مختلف عصبی دخالت دارند، را از بدن بیرون می آورند. اما موثر بودن این روش درمانی هنوز به طور کامل ثابت نشده است. درحال حاضر تنها در شرایطی که سرعت پیشرفت بیماری زیاد باشد و بیمار در شرایط حاد باشد، گزینه درمان ام اس با این روش مطرح می شود.
ترمیم غلاف میلین و درمان ام اس در پژوهشگاه رویان
یافتن راهی برای درمان ام اس مغز، یکی از اهداف مهم در سال های اخیر بوده است. یکی از انواع جدیدترین درمان ام اس، تبدیل آستروسیت ها به سلول های پیش سازی است که می توانند آسیب های ایجاد شده را ترمیم کنند. تبدیل یک سلول به سلول دیگر به روش های مختلفی ممکن است که به طور کلی به آن ترانسدیفریشن می گویند. اخیرا پژوهشگاه رویان یک RNA کوچک به نام miR-302 را معرفی کرد که می تواند آستروسیت ها را به نورون و نوروبلاست تبدیل کند.
در این تحقیق، دانشمندان توانستند با کمک ترکیبی از miR-302 و والپروآت، آستروسیتها را به الیگودندروسیت ها تبدیل کنند. الیگودندروسیت ها عامل ایجاد غلاف میلین پیرامون نورون ها هستند که صدمه آنان منجر به بروز بیماری ام اس می شود. روش تغییر سلول های مغزی، راه حلی امیدوار کننده برای درمان ام اس است که بلافاصله بعد از معرفی در بسیاری از نشریه های معتبر انگلیسی زبان به چاپ رسید.
درمان ام اس با سلول های بنیادی در استنفورد
مدتی قبل پژوهشگران دانشگاه استنفورد با استفاده از یاخته های پوست، موفق به توسعه یک روش جدید برای درمان ام اس شدند. این روش که برای مدت زمان کوتاهی نام جدیدترین درمان ام اس را در تمام مقالات معتبر تصاحب کرد، شیوه ای نوین با موفقیت بالا و ریسک کم بود. با استفاده از این روش جدید درمان ام اس، سلول های پوست مستقیما به سلول هایی تبدیل می شوند که قادر به ایزوله کردن نورون ها هستند.
در حقیقت در این روش غلاف میلین از دست رفته نورون دوباره به حالت عادی برمی گردد. قبل از این پژوهش هم محققان با استفاده از سلول های بنیادی جنینی، موفق به تولید میلین شده بودند، اما پایداری مناسبی نداشت. با این حال اکنون این روش تا دوماه آینده به بازار عرضه می شود. محققان آن معتقدند که شاید این روش درمان قطعی برای ام اس نباشد، اما به طور موثر علائم را کاهش می دهد.
انواع بیماری ام اس
از سال 1997 میلادی ام اس براساس شدت و دوره های عود به چهاردسته تقسیم بندی شد. نکته جالب دیگری که محققان به تازگی به آن دست یافته اند، این است که هیچ دو فردی، علائم و مشکلات کاملا شبیه به هم ندارند. قبل از ارائه طبقه بندی جامع
برای ام اس، پزشکان برای درمان ام اس بیماران با مشکلات زیادی در تشخیص رو به رو بودند؛ اما این طبقه بندی 4 گانه کمک زیادی به آن ها کرد؛ چرا که هر کدام از انواع بیماری ام اس دوره های درمانی
متفاوتی خواهند داشت. انواع بیماری MS عبارتند از :
- عودکننده و بهبود پذیر یا relapsing-remitting MS (RRMS)
- عود کننده – پیشرونده progressive-relapsing MS (PRMS)
- پیشرونده اولیه یا primary-progressive MS (PPMS)
- پیشرونده ثانویه یا secondary-progressive MS (SPMS)
این چهار طبقه بندی انواع بیماری ام اس هم اکنون توسط جامعه پزشکی به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد و یک زبان مشترک برای تشخیص و درمان ام اس هستند.
بیماری ام اس عودکننده و بهبود پذیر تا چه اندازه خطرناک است؟
ام اس عود کننده، شایع ترین نوع بیماری بوده که مشخصه اصلی آن، وجود حملات حاد پیش بینی نشده است. این حملات بسیار واضح هستند. به دنبال این حملات، بهبودی کامل یا نسبی بیمار همراه با عدم پیشرفت بیماری اتفاق می افتد. این روند ممکن است
ماه ها یا سالها طول بکشد. این مورد از انواع بیماری ام اس درمان پذیرتر از سایرین است. بعد از حمله، علائم ایجاد شده یا برطرف می شوند یا باقی می مانند. افراد با انواع بیماری ام اس عودکننده و بهبود پذیر احتمالا موارد زیر را تجربه می
کنند:
- عود یا حمله شدید که به طور قطعی منجر به درگیری شدید فانکشنال مغز شما می شود.
- دوره های بهبود و بازسازی جزئی یا کامل پس از عود و بین حملات که نوعی درمان ام اس درونی است.
- علائم خفیف تا شدید که روزها یا ماه ها طول می کشند.
ام اس عودکننده پیشرونده (PRMS) زنگ خطر جدی برای شما
در این نوع از بیماری ام اس که به ام اس پیشرونده مرحله یک نیز معروف است، بیمار از ابتدا دچار پشرفت می شود، اما پیشرفت بیماری همراه با عودهای حاد و شدید رخ می دهد. در حدود 5 الی 10 درصد از بیماران، انواع بیماری ام اس پیشرونده
مرحله یک را تجربه می کنند. وضعیت بیماران مبتلا به این مورد تقریبا به صورت ممتد بدتر می شود. ممکن است گاهی وضعیت این بیماران برای مدت کوتاهی ثابت بماند یا بیمار به طور موقتی به میزان اندکی بهبود یابد. درمان ام اس عودکننده پیشرونده وابسته به مصرف دارو است؛ اما علائم آن هیچ گاه به طور کامل برطرف نمی شود. سن شروع این شکل از انواع بیماری ام اس در حدود 40 سالگی است. فرد با این ام اس موارد
زیر را تجربه می کند:
- موارد مشخص عود بیماری که به حملات شدید عملکرد نورولوژیکی می انجامد.
- پس از عود و میان حملات، زمانی که پیشروی بیماری متوقف می شود، دوره های بازیابی نسبی یا کامل صورت می پذیرد؛ اما طیف آن ها ضعیف است.
- نشانه های خفیف تا شدید برای مدت طولانی
شناخت ام اس پیشرونده اولیه، قدمی مهم در درمان ام اس
این مورد از انواع بیماری ام اس دوره های عود کننده و بهبود ندارد. این فرم به آرامی و به طور مداوم از زمان شروع آن پیشرفت می کند. علائم در همان میزان شدت، بدون کاهش می مانند. علائم ومشکلات بیمار مکررا روی می دهند. ام اس
پیشرونده اولیه، تقریبا در 15 درصد از افراد تشخیص داده می شود. شیوع این نوع از ام اس در مردان و زنان یکسان است. درمان ام اس پیشرونده اولیه بسیار سخت است؛ به خصوص که دوره های بهبود هم وجود ندارد. معمولا درمان ام اس با توجه به شواهد بالینی توسط پزشک تعیین می شود.
ام اس پیشرونده ثانویه تا چه حد خطرناک است؟
فقط در صورتی فرد به فرم پیشرونده ثانویه از انواع بیماری ام اس دچار می شود که قبلا به ام اس نوع اول یا عود کننده و فروکش کننده دچار شده باشد. معمولا انتهای نوع دوم، ام اس پیشرونده ثانویه است. پیشرفت بیماری با سرعت های متغیر
در این فرم رخ می دهد. به طور کلی 32 درصد بیماران، ام اس پیشرونده ثانویه یا (SPMS) را تجربه می کنند. درمان های دارویی و گیاهی مانند استفاده از قهوه و عسل بهترین راهکار برای این نوع از ام اس هستند. تحقیقات انجام شده، از قهوه،
به عنوان یک داروی موثر برای درمان ام اس پیشرونده ثانویه یاد می کنند.

سندرم یک علامت مجزای بالینی یا (CIS) چیست؟
سندرم یک علامت مجزای بالینی را برخی اولین مرحله ام اس می دانند و برخی پیش مقدمه ای از آن و در ارتباط با طبقه بندی آن جزو انواع ام اس شک دارند. به همین منوال برخی از پزشکان در این مرحله تجویز دارو و درمان را شروع می کنند و
برخی منتظر می مانند تا حمله بعدی روی دهد. لذا CIS یک شکل خاص از انواع بیماری ام اس نیست، بلکه همان ام اس نوع یک یعنی عودکننده و بهبود پذیر است.
تشخیص زود هنگام بیماری ام اس در درمان آن
تشخیص زودهنگام انواع بیماری ام اس یک چالش بزرگ برای پزشکان است. به همین ترتیب، درک ویژگی ها و نشانه های بیماری در زمان تشخیص اولیه بسیار ضروری است؛ به ویژه که بیشتر افراد مبتلا به این بیماری ویژگی های متفاوتی دارند. لازم
به ذکر است انواع بیماری ام اس می توانند به هم تبدیل شوند که این رویداد را به طور واضح در تبدیل نوع عودکننده پیشرونده به نوع پیشرونده ثانویه می بینیم. درمان ام اس در زمان تبدیل،
تقریبا غیرممکن است؛ اما دانشمندان راهکارهای احتمالی برای آن دارند.
راهکارهای موثر در درمان ام اس خفیف
همان گونه که می دانید ام اس را برای تسریع در درمان، در 4 گروه دسته بندی می کنند. گروه اول ام اس به این صورت است که علائم بیماری در فرد بروز می کند و اما این علائم در مدت زمانی متغییر برطرف می شود و به اصلاح فروکش می کنند. این
گروه بیماری خود به دسته هایی منحصر به فرد تقسیم می شود که یکی از آن ها ام اس خفیف است. از این منظر به آن خفیف گفته می شود که فرد مبتلا، در مراحل اولیه قرار دارد و عموما علائم شایعی ندارد.
همچنین درمان ام اس در این مرحله به مراتب آسان بوده و گاها حتی کار به استفاده از داروها هم نمی رسد. معمولا در این مرحله برای شدت نگرفتن سریع بیماری و تبدیل ام اس خفیف به شدید، پزشکان راه حل
های درمانی طب سنتی را برای بیمار تجویز می کنند که مصرف قهوه و عسل به طور مکرر، در راس آن ها قرار دارد. ام اس یک بیماری وحشتناک است که اگر شدت بگیرد، تمام توانایی های بدنی را از فرد سلب می کند. حال فرض کنید شما بتوانید با قهوه در
همان مراحل اولیه آن را متوقف کنید. آیا این کار را نمی کنید؟ تاثیر قهوه به حدی در درمان ام اس زیاد است که مقالات علمی زیادی صراحتا در مورد آن صحبت کرده اند.
مهم ترین علائم ام اس خفیف کدامند؟
این حالت از ام اس به دلیل خوش خیم بودن کمتر علائم واضحی از خود بروز می دهد؛ اما با این همه، برخی از علائم وجود دارند که در ام اس خفیف خود را نشان می دهند. بسیاری از مردم بی توجه از کنار این علائم می گذرند و این اتفاق باعث شدیدتر
شدن تدریجی بیماری می شود. از سوی دیگر، اگر فردی بتواند علائم ام اس را در مراحل ابتدایی تشخیص دهد و به پزشک مراجعه کند، درمان او به سرعت و بدون داروهای شیمیایی صورت می گیرد. علائم زیر گاها در افراد مبتلا به ام اس خفیف بروز می
کند؛ اما توجه داشته باشید که بروز هریک از علائم زیر نشانه 100 در درصدی ام اس نیست.
- احساس خستگی و ضعف
- حالت غیرطبیعی بدن که نشانه اعصاب حرکتی و محیطی (PNS) است.
- بی حسی قسمت های مختلف بدن
- کاهش حافظه و ناتوانی در تمرکز
- سرگیجه
- عدم تعادل، کمتر در ام اس خفیف بروز می کند؛ اما نشانه آسیب به مخچه و سایر مسیرهای آوران آن است.
- دوبینی که معمولا ناشی از در گیری عصب اپتیک است.
- مورمور شدن و بی حسی انگشت که نشانه اصلی ام اس خفیف است.
- گرفتگی عضلات
- اختلال در کنترل ادرار و مدفوع
- احساس سوزش و کرختی
- اختلال عملکرد جنسی
چه کسانی در معرض ابتلا به ام اس خفیف قرار دارند؟
تا کنون علت مشخصی برای بروز این بیماری در افراد یافت نشده است؛ اما دانشمندان معتقدند دلیل ایجاد ام اس خفیف، ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی است. افرادی که در خانواده خود، فرد مبتلا به MS دارند، بیشتر در معرض ابتلا قراردارند. شاید
تا چندی پیش نمی شد از قبل، ام اس را در فردی تشخیص داد تا او با پیشگیری، تا حد زیادی از آن جلوگیری کند؛ اما پیشرفت های علم پزشکی توانایی برآورد احتمال ایجاد را در افراد مختلف تا حدودی امکان پذیر ساخته است. نهاد مبارزه با بیماری
ام اس، طی بیانیه ای افراد زیر را در معرض ابتلا به ام اس خفیف و حتی شدید معرفی کرده است:
- افرادی با تنش های عصبی
از آن جایی که درمان ام اس در مراحل اولیه آسان است، توجه بسیاری از دانشمندان به این مرحله جلب شده است. به طور کلی این بیماری بیشتر به سراغ کسانی می رود که مدام دچار استرس و فشار عصبی هستند.
- افراد حساس و زود رنج
افرادی که به سرعت ناراحت می شوند و مدام خود را مورد سرزنش قرار می دهند، در معرض ابتلا به ام اس خفیف قرار دارند.
- افراد با طبع سرد
این افراد تغذیه مناسبی ندارند و دائما تمایل به مصرف نوع خاصی از مواد غذایی دارند.

اصلی ترین قدم در درمان ام اس خفیف چیست؟
آنچه که در مورد درمان ام اس نسبت به سایر بیماری ها اهمیت دارد، این است که شما بدانید آیا این بیماری را دارید و یا این بیماری با چه سرعتی در بدن شما در حال پیشرفت است. بعد از پی
بردن به بیماری و شدت آن و پس از اطلاع از خفیف بودن، می توان این سوال را از پزشک پرسید که درمان ام اس خفیف چیست و چه راهی از همه بهتر جواب می دهد. با تمام این تفاسیر، به خوبی به این
موضوع پی می بریم که تشخیص، مهم ترین و اساسی ترین قدم در درمان ام اس است.
راه های تشخیصی زیادی وجود دارند که به طور مطلق و یا نسبی به شما می گویند ام اس دارید و یا خیر؛ اما انتخاب هریک از آن ها، با توجه به علائم، توسط پزشک معالجتان صورت می گیرد. توجه داشته باشید که در درمان این بیماری آنچه که از
همه بیشتر اهمیت دارد، توجه شما به دستورهای پزشک است. برخی از مردم تنها به تصورات خود توجه می کنند و به جای پیش رفتن با دستورات پزشک، دائما پزشک خود را تغییر می دهند و از او می پرسند درمان ام اس خفیف چیست و بعد از کسب اطلاعات ناقص، شروع به خوددرمانی می کنند و در نهایت نتیجه ای نمی گیرند.
مهم ترین راه های تشخیص ام اس خفیف چیست؟
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و علم پزشکی، امکان تشخیص این بیماری در همان مراحل اولیه به وجود آمده است. راه های تشخیصی به پزشک می گویند که بیماری تا چه حد پیشرفت داشته است و کدام راه های درمانی می توانند متناسب با شرایط بیمار
مفید باشند.شاید تا چندی پیش جوابی برای این سوال بیماران که درمان ام اس خفیف چیست، وجود نداشت؛ اما امروزه به کمک متودهای تشخیصی پیشرفته، پزشک به خوبی می تواند جواب این سوال را بدهد.
- معاینه عصبی
جهت بررسی مسیرهای ارتباطی و پیدا کردن رشته های درگیر ام اس
- معاینه چشمی در درمان ام اس
جهت بررسی بیماری های چشمی و اختلالات در اعصاب چشم که موجب تاری دید و یا دوبینی شده اند.
- ام ار آی
که با ورود آن به عرصه پزشکی، تحولی عظیم در این علم ایجاد شد و جواب بسیاری از ناشناخته ها و سوالات پزشکان که یکی از آن ها، درمان ام اس خفیف چیست را با خود آورد. در این روش
تشخیصی، به کمک تشدید میدان مغناطیسی، تصاویر مقطعی از مغز به دست می آید که در سکانس tirm پلاک های ام اس به خوبی دیده می شوند. در حال حاضر گلداستاندارد تشخیص ام اس، این متود است.
- PET
تصویربرداری انتشار پوزیترون است که قابلیت های بسیار زیادی نسبت به MRI دارد؛ اما به دلیل هزینه بالا، امکان استفاده از آن برای همه افراد وجود ندارد. این روش تشخیصی به طور کامل و دقیق، میزان پیشرفت، محل و ... را در مورد ام اس
مشخص می کند.
- کشیدن مایع نخاعی
جهت نمونه برداری از اعصاب درگیر ام اس
بهترین راه تشخیص ام اس خفیف چیست؟
محققان دانشگاه کیس وستون، داروی تشخیصی جدیدی برای این بیماری یافتند که هدف این دارو، تشخیص قطعی ام اس است. گروه پژوهشی با سرپرستی دکتر ونگ، داروی «میلاویز» را تولید کردهاند. این دارو به میلین پوشش سلول های عصبی می چسبد و
باعث فعالیت صحیح سلول های عصبی می شود. دکتر ونگ در سمینار خود با نام درمان ام اس خفیف چیست به خوبی شرح می دهد که این دارو تا چه حد می تواند در تشخیص و حتی درمان ام اس مفید باشد.
این گروه تحقیقاتی معتقد هستند اگر این دارو به ثبت برسد، پزشکان قادر خواهند بود با استفاده ازPET، این دارو را ردیابی کرده و تصویر دقیقی از میلین و سلولهای عصبی آسیب دیده ارائه دهند. این دارو درون رگ تزریق شده و سپس PET
انجام می شود. اگر میلین آسیب دیده باشد، نقطه های تاریکی بر روی تصویر نهایی دیده میشود؛ زیرا در این حالت میلاویز به صورت ناهماهنگ به میلین باقی مانده می چسبد. با تشخیص شدت و گستردگی این آسیب، قبل از بروز نشانه
ها، می توان این بیماری را زودهنگام تشخیص داد و درمان مناسبی انتخاب نمود. وعده هایی داده شده است که این دارو تا دو سال دیگر به بازار عرضه می شود. عرضه این دارو پاسخ قطعی و محکمی برای سوال آیا درمان ام اس خفیف امکان پذیر است، بیان می کند.
منظور از عود در ام اس خفیف چیست؟
ظهور مجدد علائم یا نشانه های بیماری پس از فروکش را عود می گویند. اکثر افراد دارای بیماری MS دوره های عود را تجربه می کنند. در این حالت سیستم ایمنی به غلاف میلین حمله شدیدتری می کند و منجر به بروز التهاب چندین برابری در
غلاف میلین می شود. در این حالت، فرد ممکن شدت بیشتری از علائم بیماری را تجربه کند و همچنین درمان ام اس او هم سخت تر خواهد بود. دلیل توجه زیاد پزشکان به درمان ام اس خفیف
این است که سعی دارند تا بیماری را در مراحل اولیه قبل از شدت گرفتن آن و همچنین قبل از ورود به مرحله ای که بعد هم امکان عود آن وجود دارد، شناسایی و درمان کنند.
پس از بازگشت، بدن سعی می کند تا برخی از میلین های آسیب دیده را ترمیم کند و معمولا پس از عود، فرد دوره هایی از بهبودی را تجربه می کند. توجه داشته باشید که ممکن است پس از بازگشت، برخی از علائم هنوز باقی بمانند. به مرور بدن سخت
تر می تواند پس از یک دوره بازگشت، میلین ها را ترمیم کند. بسته به توانایی جسمی فرد، درمان ام اس خفیف عود کرده، متفاوت است؛ اما در بسیاری از موارد، درمان سخت تر از مرحله ابتدایی است.
آیا درمان ام اس خفیف با روش های سنتی امکان پذیر است؟
خوشبختانه در ام اس خفیف، فرد هنوز دوره خوش خیمی را طی می کند و ساده ترین روش هایی که برای درمان ام اس خفیف وجود دارند، پاسخ مناسبی در او ایجاد می کنند. در این مرحله از بیماری ام اس،
پزشک برای کاهش مقابله بیمار با داروهای شیمیایی، او را به سمت استفاده از داروهای طبیعی و طب سنتی هدایت می کند.
درمان ام اس خفیف در طب سنتی در صورت همکاری بیمار، بسیار سریع پیش می رود و حتی در مواردی، فرد در فاصله کمتر از چندماه به بهبودی کامل رسیده است. یکی از پربحث ترین داروهای طب سنتی برای درمان ام اس خفیف، قهوه است. البته عسل هم در کنار قهوه می تواند اثربخشی آن را چندین برابر کند. قهوه با ترکیبات خاص خود به سامان دهی سلول می پردازد و اثر مخرب سلول های ایمنی بر غلاف
میلین را کاهش می دهد. اگر از ام اس رنج می برید حتما قهوه را برای درمان امتحان کنید.
آیا می توان از ابتلا به ام اس جلوگیری کرد؟
پژوهشگران هنوز قادر به توسعه روشی برای درمان قطعی یا پیشگیری کامل از ام اس نیستند. یکی از دلایل اصلی، عدم شناخت 100 درصدی نسبت به این بیماری و عملکرد آن است. کارشناسان معتقدند ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی به ایجاد و رشد ام
اس کمک می کند. شناسایی این عوامل ممکن است یک روز کمک کند تا علت بیماری دقیقا مشخص شود و درمان ام اس را به بهترین شکل انجام دهیم؛ اما اکنون که اطلاعات کافی در این مورد نداریم که برای درمان ام اس چکار کنیم؟
در حال حاضر بهترین راه این است که سعی کنید با روش هایی که در ادامه معرفی می کنیم از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید. برخی افراد پیشگیری از این بیماری را غیرممکن می دانند؛ اما مطالعات بسیاری امکان پیشگیری از ام اس را مورد
بررسی قرار داده اند و نتایج حاصله خبر از امکان پیشگیری از آن می دهد. تعدادی از مطالعات در مورد این که آیا سطح ویتامین دی در ام اس تاثیر دارد یا خیر انجام شده اند. سطح بالاتری از ویتامین دی ممکن است از ام اس جلوگیری کند. لازم
به ذکر است تنها را پیشگیری از ام اس این است که سبک زندگی خود را تغییر دهید.

برای درمان ام اس چه کنیم؟
با توجه به این که داروهای موجود نمی توانند به طور کامل درمان ام اس را انجام دهند؛ پس ما باید برای درمان ام اس چکار کنیم؟ این سوال را بسیاری از
بیماران دارند و در اکثر موارد نمی توانند جواب کاملی برای آن بیابند. ما در این قسمت با استناد به مقالات معتبر دنیا، سعی کرده ایم به طور واضح شما را برای درمان ام اس و یافتن جوابتان یاری کنیم.
- تغییر سبک زندگی
دو مقاله انگلیسی زبان مدیکال اکسپرس و دیلی میل معتقدند که بهترین راه برای درمان ام اس در بیماران حتی با شرایط سخت، تغییر سبک زندگی است. تغییر سبک زندگی، پاسخی کلی به سوال برای درمان ام اس چکار کنیم است که در ادامه آن را بازتر می کنیم. تحقیقات گسترده نشان می دهند که تنها در 5 درصد موارد ام اس می تواند ارثی باشد و در بقیه موارد سبک زندگی نادرست آن را ایجاد می کند.
برای تغییر سبک زندگی خود می توانید موارد زیر را رعایت کنید:
- توقف سیگار کشیدن
قرار گرفتن در معرض دود سیگار، یکی از عوامل اصلی ابتلا به ام اس است و احتمال ابتلا به بیماری را به میزان یک و نیم برابر نسبت به افراد غیر سیگاری افزایش می دهد. آمار که سازمان جهانی مبارزه با ام اس منتشر کرده است نشان می دهد
ام اس اکتسابی در افراد سیگاری در 21 درصد موارد بروز می کند که آمار به شدت بالایی است.
- کنترل وزن در درمان ام اس
بسیاری از بیماران دائما می پرسند برای درمان ام اس چکار کنیم ولی زمانی که موقع عمل به دستورات درمانی همچون کاهش وزن می رسد، بی توجه از کنار آن عبور می کنند. حفظ یک شاخص توده بدنی سالم
(BMI) یکی دیگر از راه های کاهش خطر ابتلا به این بیماری مهلک است. یک مطالعه نشان داد افرادی که در سن 24 سالگی چاق هستند، دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به MS قرار دارند. کاهش وزن به درمان ام اس کمک زیادی می کند
و سرعت درمان را افزایش می دهد.
- افزایش مصرف امگا 3 و اصلاح رژیم غذایی
یک رژیم غذایی سالم و متعادل برای حفظ وزن خود بسیار مهم است؛ اما همچنین باید اطمینان حاصل کنید که تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن برای سیستم ایمنی و عصبی را دریافت می کنید. مقاله ای که توسط کلینیک مایو با موضوع برای درمان ام اس چکار کنیم منتشر شد، نشان داد که کشورهایی که اکثرا ماهی مصرف می کنند، میزان کمتری از MS در آن ها گزارش می شود. بعضی از کارشناسان معتقدند این مورد می تواند به دلیل اثرات ضد
التهابی روغن امگا 3 باشد.
آیا بیماری ام اس با کاهش مصرف داروهای شیمیایی قابل درمان است؟
بسیاری از بیماران برای سوال خود یعنی برای درمان ام اس چکار کنیم؟ به دنبال داروهای شیمیایی هستند و مرتبا داروهای جدید و گران قیمت را مصرف می کنند اما داروهای طبیعی در درمان ام اس بسیار موفق تر هستند به طوری که:
- زعفران حاوی ماده کروسین است. کروسین در حفظ سلول های مغزی نقش به سزایی دارد. مصرف زعفران تا حد زیادی خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد.
- گیاه جینسینگ به دلیل داشتن ماده گلوکوزیدهای استروئیدی، ویتامین دی، ترکیبات روغنی فرار و ویتامین های مختلف می تواند لرزش های ناشی از بیماری را کاهش دهد.
- گیاه گزنه به دلیل داشتن منیزم بیماری را درمان می کند.
- گیاه شاهدانه با کاهش لرزش های ایجاد شده توسط بیمار، به بهبود وضعیت بیمار و درمان ام اس کمک می کند.
آیا مصرف قهوه نقش موثری در درمان ام اس دارد؟
خوردن یک فنجان قهوه غلیظ ممکن است به بهبود عملکردهای حرکتی بدن کمک زیادی کند. کافئین موجود در قهوه اتصال آدنوزین به گیرندههایش را بهبود می بخشد و بر سطح هوشیاری فرد تاثیر می گذارد. آدنوزین مولکولی است که همیشه در بدن انسان وجود دارد و نقش مهمی در کمک به کنترل فرآیند بیوشیمیایی از خواب گرفته تا مهار بیداری ایفا می کند. قهوه می تواند کاربردهای مهمی برای سایر بیماریهای خودایمنی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید داشته باشد که ناشی از حمله دستگاه دفاعی به بدن خود بیماران هستند. مصرف قهوه به طور مکرر، بهترین پاسخ برای سوال برای درمان ام اس چکار کنیم بیماران می باشد.
علت به وجود آمدن بیماری ام اس چیست؟
ام اس را معمولا جزو بیماری هایی دسته بندی می کنند که هنوز توانایی بالاتر از دانش بشری دارند. تحقیقات مداوم روی ام اس هنوز هم که هنوز است به نتیجه قطعی برای درمان این بیماری عصبی نرسیده اند. بسیاری از بیماران کنجکاو هستند
که بدانند علت به وجود امدن بیماری ام اس چیست و به چه علت تا این حد شدید می شود؟ علل و عوامل خطر ابتلا به این بیماری پیچیده است.
دانشمندان دقیقا عامل به وجود آورنده ی این بیماری یا دلیل آن که چرا برخی از افراد به آن مبتلا می شوند، درحالی که برخی دیگر به آن مبتلا نمی شوند را نمی دانند. به نظر می رسد که چند عامل اصلی در به وجود آمدن آن نقش
دارند که در ادامه به آن ها می پردازیم. برخی از محققین معتقدند که شناسایی عوامل ایجاد کننده، مهمترین بخش درمان ام اس به حساب می آید. در سال 2018 نشریه مدیکال اکسپرس مقاله ای را با
نام "علت به وجود امدن بیماری ام اس چیست؟" منتشر نمود و در آن، دلایل زیر را مهم ترین عوامل ایجاد بیماری ام اس معرفی کرد.
نقص در سیستم ایمنولوژیک
در پاسخ به سوال علت به وجود امدن بیماری ام اس چیست؟، این مورد بهترین و قطعی ترین جواب است که در حال حاضر دانشمندان ارائه می دهند. اگرچه هیچ کسی علت را نمی داند، اما اکثر پژوهشگران بر این باورند که بیماری ام اس یک اختلال
خود ایمنی است. به این معنا که علائم، در اثر حمله سیستم ایمنی بدن به قسمت های سالم سیستم عصب مرکزی ایجاد می شود. در واقع سیستم ایمنی سلول های عصبی را عاملی خارجی و دشمن تصور می کند. درمان ام اس اکثرا
برپایه بهبود با جلوگیری از حمله سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی با استفاده از داروهای کاهنده قدرت سیستم ایمنی مانند کورتیزول استوار است.
عوامل عفونی در درمان ام اس
شماری از ویروسها با اثرات مخرب مشابه بیماری ام اس شناخته شدهاند. برخی از دانشمندان معتقدند که عفونت ها ممکن است سیستم ایمنی بدن را به سمت حمله به سلول های عصبی سوق دهد. این موضوع دانشمندان را در تنگنا قرار داده است
تا نتوانند پاسخی قطعی برای سوال علت به وجود امدن بیماری ام اس چیست؟ ارائه دهند. در حقیقت، آنچه آن ها گمان می کنند این است که در سیستم ایمنی شما، ویروس یا باکتری های یک عفونت، مانند یک سلول های عصبی به نظر می آیند.
سیستم ایمنی برای مبارزه با این ویروس، سلول های تخصصی به نام سلول های تی کشنده تولید می کند. این سلول ها پس از آن که عفونت از بین رفت، در بدن شما باقی می مانند و در زمان مواجه با سلول های عصبی، آن ها را هم عامل
بیگانه تصور و مورد حمله قرار می دهند. در این زمان است که ام اس آغاز می شود. یکی از ویروس های معروف که عاملی برای ایجاد ام اس است و درمان ام اس را هم با مشکل رو به رو می سازد،
«اپشتین بار» است.
ژنتیک
پژوهشگران معتقدند که برخی ترکیبات ژنی احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند. در اصل، محققان تعدادی از ژن ها را که به نظر می رسید به این بیماری مرتبط هستند، جدا کرده اند. اکثریت آن ها در نزدیکی ژن های مرتبط
با سیستم ایمنی بدن قرار دارند. این نکته بسیار مهم است و لازم است بدانیم که بیماری ام اس یک بیماری ژنتیکی نیست و در گروه بیماری های اکتسابی قرار می گیرد. به این معنی که در ژن های ارثی هیچ شخصی، ژنی وجود ندارد که به طور
قطعی اعلام شود که می تواند شما را به ام اس مبتلا کند. با ورود زمینه های ژنی به موضوع، پاسخ به سوال علت به وجود امدن بیماری ام اس چیست؟ سخت تر می شود و راه حل های موجود برای درمان ام اس نیز تا حدی کارایی خود را از دست می دهند.
سبک زندگی نادرست
تغییر هنجارهای نرمال زندگی، جغرافیا، عادات اشتباه تغذیه ای، مصرف دخانیات و ... از دیگر عواملی هستند زمینه های ایجاد ام اس را فراهم می سازند. در اکثر تحقیقات، مشخص شده است که در 68.2 درصد موارد ابتلا به ام اس، فرد از
الگوهایی ناسالم پیروی می کرده است. پس تا حدی می توان در پاسخ به سوال علت به وجود امدن بیماری ام اس چیست ، گفت: سبک زندگی اشتباه. به جای بودن به دنبال درمان ام اس، سعی کنید سبک زندگی خود را تغییر دهید.

آیا بیماری ام اس کشنده است؟
همان گونه که می دانید ام اس یک اختلال نورواتوایمیون است که در آن سلول های بافت CNS مورد تهاجم قرار می گیرند. بسیاری از بیماران با شنیدن این موضوع برایشان این سوال پیش می آید که ایا بیماری ام اس کشنده است؟ اگرچه
ام اس اختلال زیادی را برای فرد به همراه دارد و می تواند توانایی های زیادی را از بیمار سلب کند؛ اما به هیچ وجه به عنوان یک بیماری کشنده شناسایی نشده است. تحقیقات زیادی برای بررسی میزان آسیب های ام اس و درصد کشندگی آن
انجام شده است؛ اما نتایج همگی آن ها حاکی از آن است که بیماری ام اس یک بیماری محدود کننده بوده و به هیچ وجه باعث مرگ نمی شود.
منظور از محدودکننده بودن این نیست که فرد به طور کامل فلج می شود، بلکه منظور این است که برخی از حرکت ها برای او سخت می شود. اخیرا یک مقاله جالب در بریتانیا منتشر که عنوان آن «درمان ام اس یا مرگ بود». این مقاله بیماران را بسیار مضطرب ساخت؛ اما حقیقت چیز دیگری بود. خلاصه این مقاله به شرح زیر است. «شاید تصور عامه این باشد که بیماری ام اس کشنده است؛ اما این
بیماری به هیچ وجه کشنده نیست و تنها دلیلی که می توان برای کشنده بودن آن بیان کرد این است که فرد با اختلالات حرکتی ایجاد شده به بیرون از منزل برود و سانحه ای برای او روی دهد.»
بیماری ام اس چه عواقبی برای شخص به همراه دارد؟
اشاره کردیم که بیماری ام اس اصلا یک بیماری کشنده نیست و حتی درمان ام اس امروزه به شکل های مختلف با اثربخشی بالا در حال انجام است. این جمله جواب سوال ایا بیماری ام اس کشنده است؟
را به طور کامل می دهد اما یک ابهام مطرح می شود و آن، این است که اگر بیماری کشنده نیست، چه عواقبی برای بیماران وجود دارد؟ بیماران ام اس بسته به نوع بیماری، درجات مختلفی از ناتوانی های عصبی را تجربه می کنند که به شرح
برخی از آن ها طبق نشریه معروف مدیکال ساینس با نام آیا بیماری ام اس کشنده است؟ می پردازیم.
- درگیری عصب بینایی یا عصب ابتیک
نوریت اپتیک، شایع ترین نوع درگیری مسیر بینایی است که با کاهش دید یک طرفه حاد و یا تحت حاد بروز کرده و همراه با درد چشم است. معمولا 65 درصد بیماران درگیری عصب اوکلوموتور را تجربه می کنند که نتیجه آن کاهش کنترل حرکت
کره چشم است. در مقاله ایا بیماری ام اس کشنده است؟ به این موضوع هم اشاره می شود که اگر نوریت اپتیک، سر عصب را گرفتار کند، در افتالموسکوپی التهاب دیسک اپتیک دیده خواهد شد. درمان این اختلال وابسته به درمان ام اس است.
- پدیده اتوف و درمان ام اس
اتوف برای اغلب مردم ناشناخته است؛ اما تحلیل آن می شود "کاهش حد بینایی به دنبال افزایش دمای بدن". این افزایش دما می تواند به دنبال ورزش، تب و یا استحمام ایجاد شود. مقاله ایا بیماری ام اس کشنده است؟ که توسط مدیکال
ساینس منتشر شد همچنین به این موضوع هم اشاره دارد که افزایش دمای بدن در پدیده اتوف می تواند سبب افزایش و یا برگشت موقتی سایر علائم بیماری نیز گردد و درمان ام اس را با مشکلاتی همراه سازد.
- اختلال در عملکرد مثانه، روده و قوای جنسی
شایع ترین شکایت ادراری در بیماری ام اس این است که به علت عدم مهار انقباض عضلات جدار مثانه، فرد توانایی کنترل ادرار را ندارد. به این حالت اسپاستیستی مثانه گفته می شود. برای اولین طی یک بررسی دقیق، مقاله ایا بیماری ام
اس کشنده است؟ بیان کرد که در بحث ام اس، یبوست شایع تر از اسهال است. تقریبا 51 درصد مبتلایان به ام اس در سیر بیماری خود دچار ناتوانی جنسی می شوند. این موضوع در آقایان شایع تر است. زمانی می توان این اختلالات را درمان
کرد که درمان ام اس صورت گرفته باشد.
- اختلال در مسیرهای حسی
این اختلال شامل ضایعات مسیر اسپاینوتالامیک، ستون خلفی اسپاینال کورد یا نخاع و محل ورود ریشه های خلفی به اسپاینال است. شکایات حسی معمولا به صورت بی حسی، احساس سوزن سوزن شدن، سنگینی، خارش یا احساس تورم اندام بیان می
شود. زمانی که در سال 2009 مقاله ایا بیماری ام اس کشنده است؟ منتشر شد، اطلاعات کامل تری در مورد این اختلال در اخیتار پزشکان برای درمان ام اس گذاشت. در معاینات، این
اختلال خود را معمولا به شکل کاهش حس ارتعاش و موقعیت، کاهش حس درد و حرارت در دیستال هر چهار اندام و همچنین نواحی جداگانه کاهش حس در روی تنه نشان می دهد.
- اختلال در مسیرهای حرکتی
شایع ترین شکل آن به صورت پاراپارزی یا ضعف هر دو پا است. درگیری دست ها کمتر شیوع دارد. یافته های معاینه شامل اسپاستیسیتی، افزایش شدت رفلکس های عمقی و وتری یا DTRاست. گاها برای درمان ام اس جهت برطرف شدن مشکلات حرکتی فرد، فیزیوتراپی درخواست می شود. البته شدت این اختلال به شدت بیماری وابسته است و ممکن است فرد تنها بی حسی موضعی را احساس کند.
- اختلال در مسیرهای مخچه ای
باعث عدم تعادل حین راه رفتن، عدم هماهنگی در حرکت بدن، تکلم تکه تکه و گاهی نیستاگموس می شود. مقاله ایا بیماری ام اس کشنده است؟ درصد ایجاد این اختلال را کمتر از 10 درصد می داند.
آیا استرس درمان ام اس را غیر ممکن می کند؟
در ام اس موضوع اصلی کشنده بودن و یا نبودن نیست؛ بلکه تلاش برای افرایش توانایی های فرد برای انجام کارهای روزمره است. بیماران مبتلا به ام اس باید از استرس بر حذر باشند، داروهایی که تجویز می شود را به صورت مرتب استفاده کنند
و در مصرف آن سهل انگاری نکنند. همچنین زندگی عاری از استرس های روحی برای خود بسازند و از نظر روانی یک زندگی ایده آل خوب داشته باشند؛ چرا که این، بهترین درمان ام اس است.
آیا مصرف سیر روند بیماری ام اس را کند می کند؟
نتایج پژوهش ها حاکی از آن است که رژیم غذایی مناسب به ویژه اگر در مراحل ابتدایی بیماری اجرا شود، باعث کند شدن سیر بیماری ام اس و کاهش میزان ناتوانی کلی در درازمدت می شود. بیماری ام اس خود یک طیف خاص عصبی دارد؛ اما این
ناتوانی عصبی زمینه را برای ایجاد مشکلات بعدی فراهم می کند. برای مثال بیماری ام اس باعث می شود که میزان تحرکات فرد کاهش یابد. این کاهش تحرک زمینه را برای ایجاد پوکی استخوان فراهم می کند. حالا اگر بتوانیم کاهش تحرک را با
برخی رژیم های غذایی جبران کنیم، به روند درمان ام اس کمک زیادی کرده ایم. سیر یکی از گزینه هایی می باشد که در جوامع علمی بسیار مطرح است.
درمان ام اس با سیر به شما کمک می کند تا بر حسب یکسری واکنش های متابولیسمی، توان حرکتی خود را تا حدی بازیابی کنید. بیماری هایی همچون ام اس و آلزایمر از سری بیماری هایی هستند که درمان قطعی
برای آن ها وجود ندارد. بر این اساس، هر دارویی که بتواند روند پیشرفت بیماری را کندتر کند، موثرترین درمان شناخته می شود. درمان ام اس با سیر یکی از این موارد است.
با این که تحقیقات زیادی در مورد درمان ام اس با سیر و همچنین توانایی های درمانی سیر منتشر شده است و شما با سرچ Garlic Treatment می توانید همه آن ها را ببینید؛ اما یکی از این تحقیقات
که توسط دانشگاه استنفورد در سال 2015 منتشر شد، توجهات بیشتری را به خود معطوف نمود. این مقاله به طور وسیع به بررسی قابلیت های درمانی سیر پرداخت. درمیان بخش های مختلف، نتایج درمان ام اس با سیر بیشترین بخش را به خود اختصاص داده است.
به برخی از قابلیت های سیر از دیدگاه این تحقیق می پردازیم:
- پژوهشگران دریافتند مصرف گیاه باعث كاهش خطر بروز عوارض جانبی شیمی درمانی در مبتلایان به سرطان پروستات و سینه می شود.
- خوردن منظم سیر طبق یک دستور عمل خاص پزشکی می تواند روند آلزایمر را تا حدی کندتر کند.
- سیر موثرترین ماده برای درمان مشکلات پوست و مو است.
- سیر در توقف چرخه برخی از سرطان ها توانایی بالایی دارد.
- درمان ام اس با سیر امکان پذیر است؛ اما این امر به معنی درمان مطلق نیست و برحسب کاهش علائم سنجیده می شود. در این تحقیق دو گروه را از هم جدا کردند و به یک گروه سیر و به گروه دیگر داروهای شیمیایی رایج درمان ام اس را دادند. بعد از مدتی گروهی که سیر استفاده می کردند، نتایج قابل قبولی در کاهش روند بیماری خود نشان دادند.
سیر یا قهوه کدامیک در درمان ام اس موثرترند؟
شاید اگر بگوییم که قهوه در درمان ام اس از سیر و سایر درمان ها تواناتر است، باور نکنید؛ اما حقیقت دارد. نتایج تحقیقات به خوبی این موضوع را ثابت کرده اند که در ادامه به آن ها می
پردازیم. از آن جایی که درمان ام اس با سیر به دلایلی از جمله بوی بد دهان و ... برای برخی از مردم راه حل مناسبی نیست، قهوه محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. کاملا منطقی است که
قهوه با توانایی درمانی بیشتر و نداشتن مشکلات سیر بیشتر مورد توجه باشد.
- بعد از انجام پژوهش های متعدد بر روی 2700 فرد مبتلا به ام اس و 5000 فرد سالم محققان متوجه شدند که افرادی که از قهوه استفاده نمی کنند، بیشتر در معرض ابتلا به ام اس قرار می گیرند.
- در دانشگاه کالیفرنیا مقاله ای منتشر شد که براساس آن، مردمی که قهوه نمی نوشند، خطر ابتلا به انواعی از بیماری ها را 1.5 برابر در خود افزایش می دهند.
چگونه بوی سیر را کاهش دهیم؟
همان طور که اشاره کردیم درمان ام اس به کمک این گیاه بسیار رایج و کارآمد است؛ اما بسیاری از بوی بد دهان بعد از مصرف سیر گلایه دارند. برای کاهش بوی بد دهان در طی درمان ام اس با سیر هم راه حل هایی بسیار ساده وجود دارد که شما می توانید از آن ها بهره ببرید.
- شیر بنوشید: شیر می تواند از ترکیبات سولفور موجود در سیر که عامل طعم و رایحه آن می شود، به میزان قابل توجهی بکاهد.
- قارچ و سبزیجات معطر بخورید
- مسواک بزنید البته با خمیر دندان حاوی فلوراید
علائم بیماری ام اس چه زمانی آغاز می شود؟
در بیماری MS معمولا زمانی که سیستم ایمنی بدن گرفتار اختلال نورولوژیک شود، علائم ام اس شروع می شوند که در این صورت پالس ها و داده های الکتریکی که در طول نورون ها وجود دارند، از سرعتشان کاسته می شود. میلین ممکن است
بعد از حمله به ترمیم خود بپردازد، اما تاثیرات آن باقی مانده و چون زخم در آن دیده می شود، هر چه بیشتر سلول های عصبی تحت تاثیر قرار بگیرند، مشکلات بیشتری را برای فرد به وجود می آورند که به طبع آن، علائم بیماری ام اس
شدیدتر خواهد بود.
این اختلالات درسیستم سنترال نورال بر روی چشم، کنترل گفتار، راه رفتن، نوشتن و حافظه تاثیر خواهد گذاشت. معمولا علائم اولیه بیماری ام اس خفیف هستند و ممکن است فرد متوجه آن ها نشود؛ اما به طور کلی هرچه زمان می گذرد،
علائم بیشتر خود را نمایان می سازند. توجه داشته باشید که جدی گرفتن علائم و اقدام زودهنگام، موثرترین قدم در درمان ام اس است.
علائم اولیه بیماری ام اس چیست؟
ام اس یک بیماری اتوایمیون درگیرکننده نوروسلولار است که در افراد مختلف به شکل های گوناگونی اثر خود را نمایان می سازد. اگر در اینترنت سرچ کنید، منابع علمی متعددی را خواهید یافت که دسته بندی هایی را برای علائم بیماری ام
اس معرفی می کنند.
علائم اولیه بیماری ام اس به دو دسته تقسیم می شوند:
- علایمی که مستقیما به دلیل از بین رفتن میلین در دستگاه عصبی مرکزی ایجاد می شوند. به این ها علائم اولیه بیماری ام اس می گویند؛ مانند بی حسی و ضعف.
- علائمی که به طور غیر مستقیم در نتیجه ی آسیب پیش می آیند. به این نشانه ها، علائم ثانویه می گویند. مثلا ضعف و سستی باعث می شود که مقدار حرکت در مفاصل کاهش یابد.
علائم اولیه را می توان به طور کلی به 5 طبقه دسته بندی کرد:
- علائمی از بیماری که خود را در حرکت و راه رفتن نشان می دهند.
- علائمی از بیماری که خود را در گفتار و بلع نشان می دهند.
- علائمی از بیماری که خود را در مثانه و روده نشان می دهند.
- علائمی از بیماری که خود را در اختلال حسی نشان می دهند.
- علائمی از بیماری که خود را در شناخت و حافظه نشان می دهند.
در بین تمام علائم ام اس بالا، گروهی که حافظه را درگیر می کند، بدتر است و درمان ام اس درگیرکننده حافظه تا حدی غیرممکن است.
علائم بیماری ام اس مربوط به حرکت و راه رفتن عبارتند از:
- خستگی که در درمان ام اس سعی می شود اول به آن بپردازند.
- سفتی
- ضعف
- حرکات لرزشی غیرارادی
- مشکل در تعادل
- عدم هماهنگی عضلانی
- کاهش دامنه تحرک بدن
علائم ام اس که خود را به صورت اختلال حسی نشان می دهند:
- بی حسی
- درد
- مشکلات بینایی
- اختلالات جنسی
- سرگیجه
- تورم مچ پا
- سرد شدن کف پا
علائم اولیه بیماری ام اس در عصب بینایی یا عصب اپتیک چیست؟
التهاب عصب بینایی، یکی از شایع ترین علائم بیماری ام اس است. به خصوص این اتفاق در اوایل بیماری بیشتر دیده می شود. اگر فرد علائمی را که التهاب از خود نشان می دهد، جدی بگیرد و به سرعت نسبت به درمان اقدام نماید، می توان درمان ام اس را به شکل قطعی برای او تصور کرد. مهمترین علائم التهاب هرچند خفیف به یکی از شکل های زیر خواهد بود:
- تاری دید
- عدم توانایی درک رنگ ها
- درد پشت کره چشم
- حرکات تشدید شده ی چشم
- دو بینی
- نیستاگموس
خستگی در علائم اولیه ام اس خود را به چه شکل نشان می دهد؟
همان گونه که اشاره کردیم یکی از شایع ترین علائم اولیه بیماری ام اس، خستگی است. رایج ترین شکل هایی از خستگی که ما آن ها را در بیماران ام اس مشاهده می کنیم، به دو الگوی زیر مربوط می شوند:
- انجام آسان ترین فعالیت ها را برای فرد ناممکن می کند. این الگو به طور عمده در هوای گرم و به دنبال حمام آب داغ تشدید می شود. افزایش دمای بدن نیز باعث بدتر شدن این وضعیت می شود. این خستگی در علائم ام اس شاید زیاد واضح نباشد؛ اما هشداری برای شروع فرایند حملات ام اس است.
- به دنبال چندین دقیقه فعالیت جسمی ظاهر می شود که بیشتر در پاها ایجاد شده و بعد از استراحتی کوتاه رفع می شود. این حالت حتی ممکن است چشم ها را به دنبال مطالعه درگیر کند که بعد از قطع مطالعه رفع می گردد. خستگی ممکن است جزو آن دسته علائم بیماری ام اس باشد که فرد را از فعالیت های روزمره بازمی دارد.
علائم اولیه بیماری ام اس از چه سنی شروع می شود؟
اینکه شروع علائم ام اس را محدود به سنی خاص بدانیم، شاید کار درستی نباشد. بسته به شرایط و شدت بیماری، افراد در سنین مختلف علائم بیماری را آشکار می کنند. معمولا علائم اولیه بیماری ام اس بین 25 تا 45 سالگی شروع می شود.
ولی این احتمال نیز وجود دارد که این بیماری در دوران کودکی یا پس از 45 سالگی شروع شود؛ ولی به طور کلی بیماری در این گروه های سنی، کمتر بروز می کند. توجه داشته باشید که وقتی بیماری علائم خود را آشکار کرد، بلافاصله
باید درمان ام اس شروع شود.
این مورد از علائم اولیه بیماری ام اس نشانه ای برای آسیب وسیع است و باید جدی گرفته شود. زمانی که اختلالات بینایی و تاری دید شروع می شود، ام اس آسیب به اعصاب اصلی را آغاز کرده و باید هرچه سریع تر درمان ام اس برای فرد در نظر گرفته شود. از آنجایی که بیماری ام اس به CNS حمله می کند، کاهش و ضعف حافظه، ناتوانی در تمرکز، صحبت کردن و مشکلات زبانی از اختلالات رایج در نتیجه پیشرفت بیماری است که البته در
بیشتر اوقات می تواند از علائم شروع این بیماری هم باشد.
آیا می توان بیماری ام اس را با روش های خانگی تشخیص داد؟
این سوالی است که درصد بالایی از سرچ را در گوگل به خود اختصاص داده است و نشان می دهد که بسیاری از افراد برای مطلع شدن از بیماری خود، تمایلی به مراجعه به پزشک ندارند. متاسفانه ام اس یک بیماری فوق پیشرفته و پیچیده
عصبی است که باید با متودهای درمانی پیشرفته تشخیص داده شود. این که بگوییم تشخیص خانگی ام اس غیرممکن است اصلا جمله درستی نیست، چراکه این بیماری اگر وارد مراحل پیشرفته شود، علائم نسبتا شدیدی را در فیولوژیک و حالات
رفتاری بروز می دهد. برای مثال بی حسی ها دائمی و متناوب که دلیلی ندارند، می توانند نشانه ای از ام اس باشند.
البته در سال 2013 در نشریه دیلی میل مقاله ای منتشر شد که بیان می کرد تشخیص خانگی ام اس در مراحل اولیه و میانی هم امکان پذیر است. البته این مقاله این موضوع را هم متذکر شد که این روش تشخیص و درمان ام اس برای تمام بیماران پاسخگو نیست. برای آن که بتوانید به تشخیص خانگی ام اس بپردازید، باید علائم این بیماری را به خوبی بشناسید که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت اما
در کل تشخیص ام اس در خانه و تجویز روش های درمانی کار درستی نیست و حتما باید تمام روند تشخیص و درمان زیر نظر پزشک باشد.

مهم ترین نکات در تشخیص و درمان خانگی ام اس
در این قسمت طیفی از علائم بیماری را که در مراحل مختلف آن بروز می کند، آورده ایم. شما با مطالعه ی آن ها قادر خواهید بود تا 63 درصد احتمال ایجاد ام اس در خود را تشخیص دهید اما تشخیص قطعی بیماری با روش های پیشرفته
نظیر بررسی بالینی با MRI امکان پذیر است. مشکلات بینایی یکی از شایع ترین علائم بیماری هستند. التهاب بر عصب بینایی تأثیر می گذارد و در دید مرکزی اختلال ایجاد می کند. این امر می تواند به تاری دید، دوبینی یا از
دست دادن بینایی منجر شود. شما ممکن است بلافاصله متوجه مشکلات بینایی خود نشوید، چون آسیب های وارده به بینایی ممکن است آهسته و تدریجی باشند. از آنجایی که بیماری های چشمی کم نیستند در تشخیص خانگی ام اس تنها نمی
توان به این مورد اکتفا کرد.
گروه دیگر علائم شایع بیماری هستند که در تشخیص خانگی ام اس حتما باید مورد توجه قرار گیرند. MS بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد. این بدان معناست که ممکن است سیگنال های نامشخصی در سراسر بدن ارسال شوند و گاهی
اوقات هم هیچ سیگنالی فرستاده نشود. این امر به بی حسی منجر می شود. اگر بی حسی ادامه دار بود باید به ام اس مشکوک شوید و به پزشک مراجعه کنید. اگر بی حسی نشانه ای از بیماری باشد و جدی گرفته شود،درمان ام اس در مراحل اولیه امکان پذیر است.
درد مزمن و گرفتگی های نامتوازن عضلات نیز در بیماری MS متداول هستند. به گفته ی انجمن ملی بیماری شناسی عصبی، یک تحقیق نشان داد، نیمی از افراد مبتلا به ام اس، دچار درد هستند. شما ممکن است سفتی عضلات یا مفاصل و
همچنین حرکات ناگهانی، دردناک و غیر قابل کنترل اندام ها را نیز تجربه کنید. در صورت مواجه با این نشانه ها نباید به سرعت به سمت مصرف خودسرانه مسکن ها برویم. حدود 76 درصد از افراد در مراحل اولیه ی بیماری دچار
خستگی و ضعف بدون علت می شوند. خستگی مزمن زمانی اتفاق می افتد که اعصاب موجود در ستون فقرات تخریب می شوند. این خستگی معمولا به طور ناگهانی ظاهر می شود و برطرف شدن آن چندین هفته طول می کشد. این ضعف در ابتدا
بیشتر در پاها رخ می دهد و توجه به آن بیشترین کمک را به تشخیص خانگی ام اس می کند.
در آسیب های مغزی ایجاد شده در اثر حمله اتوایمیون به دستگاه عصبی مرکزی، گاها مخچه و اعصاب مرتبط با آن هم درگیر می شوند. از آنجایی که مخچه با دریافت اطلاعات مرتبط با تعادل و هماهنگی از نقاط مختلف مغز، شما را متعادل
و هماهنگ نگه می دارد، اگر آسیب شدید باشد این بخش نمی تواند عملکرد درستی از خود به نمایان گذارد و شما تعادل خود را از دست خواهید داد. عدم تعادل و ناهماهنگی نه تنها در تشخیص خانگی ام اس بلکه در تمامی موارد باید جدی
گرفته شود.
تکرر ادرار، نیاز فوری به دفع ادرار یا ناتوانی در نگه داشتن ادرار و بی اختیاری ادرار در 79 درصد بیماران مبتلا به ام اس مشهود است. در نتیجه مشاهده آن می تواند کمک زیادی به تشخیص خانگی و درمان ام اس داشته باشد. برانگیختگی جنسی نیز می تواند یکی دیگر از مشکلات افراد مبتلا به این بیماری باشد. اختلال در عملکرد جنسی از سیستم عصبی مرکزی آغاز می
شود. از دیگر علائمی که به تشخیص خانگی ام اس کمک زیادی می کنند، موارد زیر را می توان نام برد
- خستگی مدام
- خستگی ناشی از فعالیت
- اختلالات بینایی
- کاهش حافظه
- مشکلات بینایی
- مورمور شدن و بی حسی
- درد و گرفتگی عضلات
- خستگی و ضعف
- عدم تعادل و سرگیجه
- اختلال در عملکرد مثانه
- اختلال در عملکرد جنسی
- مشکلات حافظه
- مشکلات گفتاری
- تغییر در سلامت عاطفی
- افسردگی
- از دست دادن شنوایی
- تشنج
- لرزش غیرقابل کنترل
- اسپاستیسیتی
- تجربه ی احساس های غیر طبیعی در هر ناحیه از ماهیچه ها
- دشواری در حرکت دادن بازوها یا پاها
- دیسفاژی
کدام علائم ام اس بین زنان و مردان مشترک هستند؟
همان گونه که می دانید ام اس یک نقص خودایمنی است که شبکه عصبی را درگیر می کند. عموما علائم بیماری ام اس در زنان با مردان تفاوت زیادی ندارد. دلیل آن که علائم ام اس در دو جنس مجزا طبقه بندی می شود، این است که برخی از
ساختارهای بدن آنها متفاوت است. به طور کلی علائمی که در هر دو جنس یافت می شوند، عبارتند از:
درگیری های ماهیچه ای یا ماسکولار در درمان ام اس
در این بیماری، یاخته های ایمنی به سیستم عصبی حمله می کنند. این مشکل می تواند در مغز، طناب نخاعی یا اعصاب بینایی روی دهد؛ در نتیجه، بیماران علائمی را در ماهیچه های خود مشاهده می کنند. از آنجایی که ماهیت حمله یکسان است،
این مورد از علائم بیماری ام اس در زنان کاملا مشابه مردان است.
- اسپاسم یا گرفتگی ماهیچهای
- بیحسی
- مشکل حفظ تعادل بدن و فقدان هماهنگی میان ماهیچهها
- دشواری در حرکت دادن دست و پا
- قدم برداشتن نامتعادل و مشکل در راه رفتن
- ضعف یا لرزش در یک یا هر دو پا و دست
درگیری اعصاب بینایی
زمانی که سلول های سیستم ایمنی شروع به تخریب میلین عصب بینایی می کنند، بین جنس تفاوت نمی گذارند. بنابراین این مورد از علائم بیماری ام اس در زنان و مردان را به طور یکسان با درجات مختلف درگیر می کند. درگیری عصب بینایی نشانه
ای برای این است که باید سریعا نسبت به درمان ام اس اقدام کنید. درگیری عصب بینایی به یکی از شکل های زیر بروز می کند:
- از دست دادن بینایی به صورت جزئی یا کامل
- احساس درد هنگام حرکت دادن چشم ها
- دوبینی
- تاری دید
- حرکات غیرارادی چشم
تغییرات دفع ادرار و مدفوع
نارسایی مثانه و روده معمولا در مسیرهایی از سیستم عصبی به وجود می آید که ماهیچه های روده و مثانه را کنترل می کنند. این دسته از علائم بیماری ام اس در زنان به یکی از شکل های زیر قابل مشاهده است:
- مشکل در شروع ادرار
- نیاز مکرر به دفع ادرار
- عفونتهای مثانه
- ناتوانی در کنترل مدفوع و ادرار
- یبوست
- اسهال
بی حسی یا درد
به دلیل تحریک مداوم اعصاب، بیماران به طور مکرر علائمی مانند مورمور شدن یا سوزن سوزن شدن و یا بی حسی کامل را تجربه می کنند. البته همیشه این علائم نشانه وجود ام اس نیستند. اگر احساس می کنید که این علائم را به دفعات تجربه
کرده اید، برای درمان ام اس به یک متخصص مراجعه نمایید.
مشکلات مرتبط با تکلم یا بلع
این دسته از علائم بیماری ام اس در زنان و مردان خود را به شکل های زیر بروز می دهند:
- صحبت کردن به صورت بریده بریده
- از دست دادن توانایی کنترل صدا
- کاهش سرعت ادای جملات و کلمات
- ایجاد تغییرات در کیفیت صحبت کردن
- جویدن و انتقال مواد غذایی به قسمت عقب دهان کمی سخت می شود.
درگیری های مغز و اعصاب
شاید بدترین و شدیدترین علائم بیماری ام اس در زنان و مردان مرتبط به این موضوع باشد. شاید بی حسی تا حدی قابل تحمل باشد؛ اما کاهش حافظه و پرش های ذهنی برای فرد غیر قابل تحمل هستند. معمولا در مراحل اولیه ام اس این علائم شدید
نیستند و اگر نسبت به درمان ام اس سریعا اقدام شود، می توان از شدت گرفتن آن ها جلوگیری به عمل آورد. موارد زیر از درگیری مغز و نخاع حاصل می شوند:
- کاهش بازه توجه و حواس فرد
- فقدان حافظه
- ناتوانی در جمع و جور کردن افکار و قضاوت
- مشکل در استدلال یا حل مسئله
- افسردگی
- نوسانات خلقی
- سرگیجه
- عدم تعادل
مشکلات جنسی و درمان ام اس
سیستم ژنیتال یا سیستم تناسلی، بیشترین تعامل عصبی را دارد. زمانی که دستگاه عصبی درگیر می شود، سیستم تناسلی بیش از سایر موارد مورد آسیب واقع می شود. مشکلات جنسی، آن دسته از علائم بیماری ام اس در زنان و مردان هستند که در
همان مراحل اولیه قابل مشاهده بوده و باید بعد از مشاهده آن ها، نسبت به درمان ام اس اقدام شود. علائمی نظیر:
- کاهش میل جنسی
- کاهش تحریک اندام تناسلی
- ارگاسم های کمتر یا خفیف تر
- احتمال کاهش ترشحات واژینال در هنگام آمیزش و درد که مخصوص زنان است.
علائم اختصاصی ام اس در زنان چیست؟
علائمی که به واسطه این بیماری فقط در زنان به وجود می آید، بیشتر ناشی از تغییر سطح هورمون های آن ها است. برخی از دانشمندان معتقد هستند که کاهش سطح تستسترون، نقش مهمی در این میان ایفا می کند. دوره ماهیانه بدن زن متشکل
از چرخه های مختلف هورمونی است و تغییرات هر کدام، می تواند یک بیماری ایجاد کنند.
مشکلات مرتبط با قاعدگی در درمان ام اس
تحقیقات نشان میدهد برخی از زنان، در دروان قاعدگی دچار علائم شدیدتری از بیماری می شوند. علت احتمالی، کاهش سطح استروژن در دروان قاعدگی است. از علائم بیماری ام اس در زنان که در دوران قاعدگی شدیدتر می شود، باید به ضعف،
عدم تعادل، افسردگی و خستگی را می توان نام برد.
مشکلات مرتبط با بارداری
پژوهش ها حاکی از آن است که این بیماری باعث ناباروری نمی شود. یعنی با ابتلا به MS، مانعی برای بارداری و زایمان یک نوزاد سالم وجود ندارد. خبر بهتر این است که در دوران بارداری به ویژه در سه ماهه دوم و سوم، زنان بیمار،
علائم کمتری از این بیماری را احساس می کنند.
مشکلات مرتبط با یائسگی
بسیاری از مطالعات و پژوهش ها نشان می دهد که بعد از یائسگی، علائم بیماری شدیدتر می شود. علت این مشکل، کاهش سطح استروژن در دوران بعد از یائسگی است. مشکلات مرتبط با یائسگی جز آن دسته از علائم بیماری ام اس در زنان است که
بسیار آزاردهنده بوده و فرد باید قبل از شدت گرفتن نسبت به درمان ام اس خود اقدام کند.
تغییرات شناختی
این مورد در 60 درصد از مبتلایان خانم مشاهده می شود. هرچند آمار نشان می دهد که در مردان به طور محدود شاهد آن هستیم؛ اما این مورد در زنان شایع تر است. تغییرات شناختی به شکل های زیر و به دلیل تغییر سطح هورمون های عاطفی و
اثر آن بر روی مغز بروز می کنند:
- مشکل پردازش اطلاعات جدید
- مشکل در یادگیری و به خاطرآرودن اطلاعات جدید
- مشکل در سازمان دهی اطلاعات و حل مسائل
- مشکل در تمرکز و توجه به موضوعی مشخص
- مشکل در درک درست از محیط پیرامون
- مشکل در انجام محاسبات
ام اس در چه سنی شروع می شود؟
برخی ام اس را به این دید که در پیری و سالمندی به سراغ افراد می آید، می نگرند؛ اما این تصور کاملا اشتباه است، چرا که آمار چندساله این بیماری نشان می دهد سن ابتلا به این بیماری بسیار پایین است. علائم ام اس در جوانان معمولا در سنین 23 تا 38 سالگی ایجاد می شود. اما این بدین معنا نیست که افراد خارج از این محدوده در خطر نیستند. با این حال ممکن است این بیماری خود ایمنی در دوران کودکی و یا پس از 45 سالگی آغاز شود. اما کمتر در این گروه های سنی رخ می دهد. لازم به ذکر است توجه به علائم و اقدام سریع به درمان ام اس در هر مرحله سنی می تواند شما را زودتر از این بیماری وحشتناک خلاص کند.
آیا ابتلا به بیماری ام اس باعث درد می شود؟
زمانی یک فرد علائم ام اس در جوانان را مطالعه می کند، این سوال برایش ایجاد می شود که آیا ام اس با درد خاصی همراه است و اگر درد هست، تا چه حد آزاردهنده خواهد بود؟ حدود دو سوم افراد مبتلا به این بیماری، درد را به عنوان علامتی از بیماری خود گزارش می کنند. شایع ترین نوع درد در افراد مبتلا شامل :
- سردرد
- درد پشت
- درد اندام
- اسپاسم عضلانی است.
متاسفانه بدترین قسمت قضیه در مورد دردهای ناشی از ام اس این است که درد ناشی از اعصاب است و داروهای ضد درد اثر کمی دارند یا هیچ تاثیری ندارند. با این حال، داروهای دیگر درمان ام اس ممکن است مؤثر باشند. علائم لرمیت گاهی اوقات توسط بیماران تجربه می شود. این علامت یک نوع شوک الکتریکی تند است که در پشت و یا اندام ها رخ می دهد و یا وقتی که سر به سمت جلو خم می شود، بالا و پایین می رود.
شایع ترین علائم ام اس در جوانان چیست؟
این بیماری علایم مختلفی را از خود در هر شخص نمایان می کند؛ به همین دلیل، در هر شخصی متفاوت است. در نتیجه فرایند تشخیص، مشکل تر شده و درمان ام اس نیز برای هر شخص اختصاصی می شود. از آنجا که التهاب میلین در هرجایی ممکن است رخ دهد، شدت و محل حمله متفاوت خواهد بود. جایگاه آسیب در سیستم عصبی، علایم آن ناحیه را رهبری می کند. این علایم می تواند در هر جایی از بدن باشد. با این حال اولین نشانه ها معمولا در درک حسی پدیدار خواهد شد و به یکی از 5 نوع زیر است:
- خستگی
- ضعف
- مور مور
- بینایی تیره یا دید دوگانه
- درد نورولوژیک
در مقالات زیادی علائم ام اس در جوانان به یکی از شکل های زیر بیان شده است. این علائم شایع ترین هستند و بیشترین کمک را به روند تشخیص و درمان ام اس می کنند؛ اما در برخی از بیماران علائمی غیر از این موارد هم دیده شده است:
- خستگی
خستگی یکی از شاخص ترین مشخصه های MS است. در حدود 75 درصد از افراد، در مراحل اولیه بیماری خود، خستگی ناگهانی و ضعف را تجربه می کنند. خستگی مزمن زمانی اتفاق می افتد که اعصاب در ستون فقرات درگیر می شوند. معمولا خستگی به طور ناگهانی ظاهر می شود و قبل از بهبود به مدت چند هفته طول می کشد.
- ضعف
از جمله علائم ام اس در جوانان است که به ما کمک می کند در همان مراحل اولیه به وجود بیماری در خود پی ببریم و هرچه سریع تر نسبت به درمان ام اس اقدام کنیم. ضعف در پاها قابل توجه ترین بخش است. این ضعف ابتدا در پاها شروع شده و در نتیجه فرد نمی تواند به مدت زیادی روی پا بایستد.
- مشکلات حسی و گزگز شدن
این بیماری، اعصاب مغز و نخاع را تحت تاثیر قرار می دهد؛ این بدان معنی است که می تواند سیگنال های متناقضی را در بدن ارسال کند. گاهی اوقات، هیچ سیگنالی ارسال نمی شود و این باعث بی حسی می شود. احساس گز گز و بی حسی یکی از شایع ترین علائم هشدار دهنده ام اس است. محل های معمول برای بی حسی شامل صورت، بازوها، پاها و انگشتان دست هستند. در صورت مواجه شدن با این علائم باید سریع تر روند درمان ام اس را شروع کنید.
- مشکلات حرکتی
این مورد از علائم ام اس در جوانان بیشتر به دلیل اسپاسم عضلانی بروز می کند. به دلیل مشکل اسپاسم عضلات، حرکت نیز دچار مشکل می شود. عضلات سفت شده و نمی توانند به خوبی کنترل شوند. این سفتی عضلات در تمام بدن ممکن است ایجاد شود. حتی در مواردی این اختلال در حلق و حنجره مشکل ایجاد کند و اختلالات گفتاری، مشکلات بلع و صداسازی را ایجاد می کند. همچنین در صورت درگیری عضلات تنفسی، مشکلات تنفسی برای فرد ایجاد می کند. فرد باید قبل از روبه رو شدن با چنین علائم شدیدی، فراید درمان ام اس را شروع کرده باشد.
- مشکلات مثانه و روده
مشکلات مثانه و کنترل، علامت دیگری است که در 75 درصد جوانان مبتلا به ام اس دیده می شود. این علائم معمولا به شکل تکرر ادرار، احساس شدید ادرار و عدم توانایی در نگهداری ادرار خود را نشان می دهند. اختلالات روده ای کمتر شایع است. افراد مبتلا به ام اس ممکن است دارای یبوست، اسهال، یا از دست دادن کنترل روده شوند.
- مشکلات بینایی در درمان ام اس
مشکلات بینایی یکی از شایع ترین علائم بیماری هستند. التهاب عصبی می تواند بر عصب بینایی تاثیر بگذارد و دید را مختل کند. شما ممکن است مشکلات بینایی را بلافاصله متوجه نشوید، زیرا روند کاهش شفافیت بینایی می تواند آهسته باشد. مشکلات مربوط به بینایی در مراحل پیشرفته ام اس به اوج می رسند.
- ناراحتی چشم
- مشکلات یا از دست دادن بینایی که معمولا از یک چشم شروع می شود.
- دید دوگانه
- حرکات چشم غیر قابل کنترل
- نوریت اپتیک
ام اس چه عوارضی بر قسمت های مختلف بدن دارد؟
مشکل اساسی که باعث شده است ام اس به یک بیماری جدی تبدیل شود، همین است که این بیماری به سرعت بخش های مختلف را درگیر می کند. این درگیری وسیع به دلیل آسیب به میلین مغز و نخاع ایجاد می شود. مغز و نخاع سیستم عصبی مرکزی را تشکیل
می دهد و کار این بخش کنترل تمام بخش های بدن است. عوارض ام اس بر سیستم ها و بافت های مختلف بدن به شرح زیر است:
- بافت عصبی
- بافت بینایی
- گفتار
- بلع
- مشکلات تنفس
- اختلالات گوارش
- ضعف عضلانی و تعادل
درگیری هریک از این بخش ها در فرد بیمار مشکلات زیادی را در رفتار عادی او ایجاد می کنند. هر چند در زمان درمان ام اس، این بخش ها هم درمان می شوند اما علائم بیماری در آن ها از بین می رود اما تا
روند درمان کامل فرد با مشکلات زیادی حتی در روابط عادی و روزانه خود رو به رو است. البته توجه داشته باشید که هرچه سریع تر نسبت به درمان ام اس اقدام شود، عوارض ام اس زودتر از بین می روند
اما تاخیر در روند درمان باعث پایداری نسبی برخی از عوارض حتی پس از اتمام درمان می شود.
بیماری ام اس چه عوارضی به همراه دارد؟
در این قسمت عوارض ام اس بر هر یک از سیستم های حیاتی بدن را به طور دقیق تر بررسی کرده ایم و راه حل هایی را برای مقابله با تشدید عوارض هر کدام ارائه داده ایم.
- عوارض ام اس بر سیستم عصبی
هنگامی که شخصی مبتلا به این بیماری عصبی می شود، سیستم ایمنی به تدریج به بافت محافظ عصبی حمله ور می شود. بافت های میلینی از سلول هایی است که بافت غیرعصبی را تشکیل می دهند. هنگامی که این سلول ها آسیب دیده باشند، اعصاب در معرض
آسیب های خارجی قرار می گیرند و مغز در ارسال سیگنال به بقیه بدن دچار مشکل می شود. قطع ارتباط بین مغز و سایر ارگان های بدن، علائم زیر را به دنبال دارد.
عوارض ام اس بر ارگان ها عبارتند از:
- سرگیجه
- گیجی
- مشکلات حافظه
- تغییرات احساسی یا شخصیتی
- افسردگی
گاها تشنج هم به همراه این موارد دیده می شود که درمان ام اس را تا حدی دشوار تر می کند. البته بروز عارضه تشنج بسیار نادر است.
- عوارض ام اس بر بینایی
عوارض ام اس بر بینایی بسیار شایع هستند و تقریبا تمام افرادی که گرفتار این بیماری می شود، به نوعی علائم تغییر بینایی را از خود بروز می
دهند. مقاله دیلی میل 4 مورد زیر را بارزترین عوارض ام اس بر دستگاه بینایی را این چنین بیان می کند.
- دوبینی
- تاری دید
- درد
- مشکلات کنتراست بینایی
توجه داشته باشید که با شروع درمان ام اس عوارض بینایی هم خود به خود برطرف می شوند. البته مشکلات بینایی می تواند ناگهان شروع شود و بر روی یک یا هر دو چشم اثر بگذارد. در
بسیاری از موارد، مشکلات بینایی موقت یا خود محدود کننده هستند و احتمالا از التهاب عصبی یا خستگی عضلات چشم ایجاد می شوند.
- عوارض ام اس بر شنوایی و گفتار
خیلی کم، اشخاص مبتلا به این بیماری ممکن است دچار اختلالات شنوایی و در نتیجه ی آسیب به ساقه ی مغز می شوند. این نوع مشکلات معمولا به تنهایی حل می شود، اما در بعضی موارد می تواند دائمی باشد. در حدود 42 درصد از افراد مبتلا
به ام اس، مشکلات گفتاری بروز می کند. این گروه از عوارض ام اس فرد را در روابط اجتماعی ناتوان کرده و نیاز به درمان ام اس را برای فرد چندین برابر می کنند.
از جمله شایع ترین تاثیرات گفتاری ام اس عبارتند از:
- گفتار ناواضح
- تولید و تلفظ ضعیف
- مشکلات مربوط به کنترل بلندی صدا
- تغییرات زیر و بمی صدا
- کاهش کیفیت صدا
- گرفتگی صدا یا نفس آلودگی
- عوارض ام اس بر تنفس و بلع
عوارض ام اس بر سیستم تنفسی متفاوت و وابسته به شخص است. مشکلات تنفسی ممکن است از تضعیف یا آسیب عصب هایی باشد که عضلات قفسه سینه را کنترل می کنند. دشواری کنترل عضلات درگیر در تنفس می تواند در اوایل بیماری شروع شود و با پیشرفت
بیماری، بدتر شود. خوشبختانه مشکلات تنفسی در بیماری ام اس کمیاب هستند. مشکلات بلع کمتر دیده می شوند اما می توانند بسیار جدی باشند. این دسته از عوارض ام اس هنگامی که آسیب عصبی، عضلات را ضعیف می کند و مانع از توانایی بدن برای
کنترل عضلات درگیر در بلع می شود، رخ می دهند. هنگامی که بلع مناسب قطع شود، غذا یا نوشیدنی می تواند به ریه وارد شود و خطر ابتلا به عفونت ها مانند عفونت ریه را افزایش دهد.
- عوارض ام اس بر دستگاه گوارش
یکی از آزاردهنده ترین علائمی است که به دنبال اوج گیری روند بیماری آغاز می شود. مشکلات گوارشی ناشی از ام اس را می تواند به سه شکل زیر دانست.
- یبوست
- اسهال
- از دست دادن کنترل مدفوع
بی اختیار ادرار و مدفوع باعث می شوند تا فرد نتواند وارد اجتماع شود و به نوعی به مرور باعث انزوا و افسردگی فرد می شوند.
- اثرات ام اس بر کاهش حافظه
کم شدن حافظه در تمام مبتلایان به ام اس دیده نمی شود. با شروع درمان ام اس مشکلات شناختی و حافظه که در برخی از افراد بروز کرده است، کم کم بهبود پیدا می کند. استفاده از تقویت کننده ها می
تواند از کاهش حافظه جلوگیری کند.

اولین قدم برای درمان ام اس چشمی چیست؟
برخی از مردم تصور می کنند که ام اس چشمی نوع جدیدی از بیماری است که با آن مواجه شده اند. در حقیقت ام اس چشمی بخشی از بیماری ام اس است و تنها به دلیل طیفی بودن علائم، اسم خاص برای آن در نظر گرفته شده است. زمانی که بیماری
شدت می گیرد، سلول های ایمنی اقدام به حمله مستقیم به میلین های اعصاب بینایی می کنند که این روند باعث تغییرات در دید و حرکات چشمی می شود که به آن ام اس چشمی می گویند.
درمان برای این شکل از بیماری از خود بیماری ام اس جدا نیست. البته برای اینکه بتوانید روند درمان را سرعت ببخشید، باید اطلاعی کامل از علائم ام اس چشمی داشته باشید تا در صورت مشاهده کوچک ترین علائم به پزشک خود برای انتخاب
شیوه مناسب درمان اطلاع دهید. درمان ام اس چشمی گاهی بسیار آسان تر از تصورات خواهد بود اگر به موقع نسبت به جلوگیری از آن اقدام شود. مواردی که در ادامه به آن می پردازیم، شایع ترین
علائم هستند و در صورت مشاهده آن ها باید سریعا به پزشکتان اطلاع دهید.
- اختلال در دید رنگی در درمان ام اس
نورون های چشم با هدایت نور و تصویر به سیستم عصبی مرکزی، نقش موثری در تشخیص رنگ دارند، یکی از مسائلی که برای بیماران مبتلا پیش می آید، دید خاکستری است. اختلال در دیدن از علائمی است که معمولا زمان طولانی فرد با آن درگیر
خواهد بود. فردی که سریع متوجه این علامت بشود و آن را جدی بگیرد، درمان ام اس چشمی را با موفقیت بیشتری پشت سر می گذارد.
- دیپلوپیا
تعدادی از افراد امکان دارد با دوبینی یا دیپلوپیا مواجه شده باشند. این حالت به واسطه همگام نبودن ماهیچه ها در چشم ها رخ می دهد، زیرا یکی به درستی کار نمی کند. دوبینی به صورت ناگهانی در این افراد رخ می دهد و فرد را دچار
تاری دید و درد چشم و کاهش تمرکز می کند. در اکثر بیماری ها و در اینجا ام اس، هرچه سریع تر نسبت به درمان اقدام شود، شانس درمان ام اس بالاتر می رود. به همین دلیل توجه به علائم بسیار
مهم است. دوبینی یکی از علائم بیماری است که سریعا متوجه آن می شویم و این موضوع کمک زیادی به ما در پیگیر شدن درمان می کند.
- نیستاگموس
افراد مبتلا به بیماری ممکن است حرکات غیرقابل کنترل چشم را تجربه کنند که با نام نیستاگموس شناخته می شود. این علامت عمدتا به شیوه ای مشابه شکل نمی گیرد، اما اغلب موجب حرکت مکرر یک یا هر دو چشم به سمت جلو و عقب می شود. فرد
ممکن است کنترل چگونگی حرکات چشم خود در یک جهت خاص را از دست بدهد. در بسیاری از موارد زمانی که فرد با این علامت مراجعه می کند، روش ها عادی درمان ام اس چشمی روی او پاسخ می دهند و گاهی
هم روش ها انتخابی بی تاثیر هستند.
توجه داشته باشید که علائم ام اس چشمی و روش ها درمان ام اس در نظر گرفته شده، متعدد هستند اما بسته به نظر پزشک و نوع علامت، شیوه درمان متغیر است. در این قسمت به علائم کمک کننده به
تشخیص به موقع بیماری برای شروع درمان ام اس چشمی اشاره شد.

معروف ترین شکل درمان ام اس چشمی چیست؟
بیشتر اختلالات بینایی که به واسطه بیماری MS روی می دهند، در آخر خودشان بهبود می یابند و شاید اصلا نیازی به اقدامی خاص برای درمان ام اس نباشد، اما ممکن است مدیریت این علائم برای
افراد دشوار باشد. تداوم مصرف داروی درمان ام اس برای تسکین علائم بیماری به بهبود مشکلات چشم کمک خواهد کرد. اگر فرد علائم بسیار شدید را تجربه می کند، پزشک ممکن است درمان های اضافه را توصیه کند. به عنوان مثال، اگر فردی با
از دست دادن شدید بینایی مواجه است، پزشک ممکن است گزینه هایی که تا حد امکان تلاش می کنند از آنها پرهیز شود، مانند تزریق سیاهرگی استروئیدها را توصیه کند.
البته اینها روش های بالقوه درمان ام اس چشمی هستند و هم برای فرد بیمار بسیار آزاردهنده هستند و هم روش انجام برای پزشکان سخت است. در موارد دیگر، روش های ساده ممکن است مفید باشند. به عنوان مثال، پزشک ممکن
است یک چشم بند موقت را برای فرد مبتلا به دیپلوپیا تجویز کند. چشم بند اطلاعات ورودی یکی از چشم ها را مسدود کرده و به اصلاح دوبینی کمک می کند. برخی داروها نیز ممکن است تا زمانی که دوره شعله ور شدن بیماری فروکش کند، به
کاهش عوارض جانبی کمک کنند. در هر حال پروسه درمان ام اس با هر علائمی به خصوص درمان ام اس چشمی ،بسیار حساس است و باید دقت زیادی نسبت به آن لحاظ شود. همچنین مصرف داروهای تقویت کننده و
ویتامین های A و D می تواند کمک کننده باشد اما 100 درصدی نیست.
اولین مراحل اقدام به درمان ام اس در کانادا
با روند رشد بیماری MS دانشمندان زیادی در نقاط مختلف به دنبال کشف راه هایی برای درمان آن هستند. محققان کشور های زیادی توانسته اند، نظریات و فرضیه های گوناگونی را در زمینه درمان این بیماری ارائه بدهند، اما بعضی از آن ها از اعتبار علمی کافی برخوردار نبوده و رد شده اند. یکی از کشورهایی که پیشتاز در زمینه درمان ام اس بوده است و پا به پای کشور های دیگر برای کشف درمان تلاش کرده، کشور کانادا است.
مسئله درمان ام اس در کانادا زمانی مطرح شد که آمار جهانی نشان داد 500 هزار نفر به این بیماری مبتلا هستند. با پیش آمدن این آمار محققان کانادایی تصمیم به کشف درمان های نوین گرفتند؛ چرا که این آمار در طول چند سال به دو و نیم میلیون نفر در سال 2018 رسیده است و همچنان در حال پیشرفت است.
نحوه درمان ام اس در کانادا
محققان زیادی در چند سال اخیر تمام سعی خود را برای کشف درمان ام اس در کانادا به کار گرفته اند تا این که محققان دانشگاه اوتاوا توانستند با تقویت سیستم دفاعی بدن، تا حدی این بیماری را درمان کنند. این روش درمانی بر پایه ی استفاده از سلول های بنیادی خون ساز است و مشابه نمونه انجام شده آن در آمریکا است. ولی این بار محققان توانستند با انجام فرایندهایی، درصد موفقیت این روش را افزایش دهند.
در این روش، ابتدا سیستم ایمنی فرد که در حال حمله به غلاف میلین سلول های عصبی است را هدف می گیرد و با شیمی درمانی با دوز بالا، شروع به از بین بردن آن ها می کنند. این روش IAHSCT نام دارد. بعد از نابودی سلول های مخرب سیستم ایمنی، سلول های بنیادی را دوباره به فرد پیوند می زنند تا با قرار گیری آن ها در مغز استخوان، فعالیت بدن بیمار برای ساختن سلول های ایمنی جدید آغاز شود.
پروفسور لانگ می گوید: مشکلی که بر سر راه روش های قبلی درمان ام اس در کانادا وجود دارد، حافظه ی قوی سلول های سیستم ایمنی است به گونه ای که این حافظه باعث می شود وقتی سلول های سیستم ایمنی یک ماده را بیگانه تلقی کردند، دفعات بعد نیز آن را بیگانه تلقی کنند. این حافظه باعث می شود تا درمان ها بی پاسخ بماند. اما در این روش از آن جایی که سلول های جدید تولید می شوند، حافظه ای برای حمله به سیستم عصبی ندارد و دیگر آن ها را بیگانه تلقی نمی کنند.
روش های دیگر کشف شده برای درمان ام اس
- استفاده از یک پپتید
محققان دیگری در toronto کانادا با چند آزمایش موفق شدند، ماده ای بیولوژیکی را بیابند که به نظر می رسید می تواند برای درمان ام اس در کانادا مفید باشد. روش کار در این شیوه درمانی به این صورت است که آن ها اقدام به طراحی نوعی پپتید (رشته های سازنده پروتئین ها) می کنند که این پپتید می تواند به اسیدآمینه های دیگری متصل شود. اتصال این اسید آمینه ها به یک دیگر می تواند عملکرد سیستم عصبی را تقویت و مشکلات آن را برطرف کند. در بیماری ام اس یک نوع پروتئین خاص که توسط سلول های ایمنی تولید می شود به گیرنده های سلولی متصل شده و عملکرد سیستم عصبی مرکزی را مختل می کند. پپتید تولید شده به این پروتئین متصل می شود و از عملکرد آن برای تخریب سلول های عصبی جلوگیری به عمل می آورد. بدین تربیت است که درمان ام اس در کانادا با موفقیت صورت پذیرفت.
- استفاده از نوعی پروتئین
یکی دیگر از روش های درمان ام اس در کانادا، توسط دانشمندان دانشگاه Alberta و mcgill کانادا در سال 2016 معرفی شد. دانشمندان این دو دانشگاه بافت مغزی افراد مبتلا به ام اس را بررسی کردند و متوجه شدند که مغز این افراد میزان بالاتری از نوعی پروتئین به نام Calnexin را دارد. دانشمندان میزان این پروتئین را در مغز موش های سالم و افراد سالم نیز مورد بررسی قرار دادند. نتایج حاکی از آن بود که افرادی که ام اس ندارند، میزان این پروتئین در مغز آن ها کمتر است.
لذا آن ها نتیجه گرفتند که اگر این پروتئین را از مغز افراد میتلا به ام اس خارج کنند، می توانند این افراد را درمان کنند. اما دانشمندان راه های زیادی را برای این کار امتحان و بررسی کردند اما هنوز موفق به کشف راهی برای خروج آن از مغز مبتلایان به ام اس نشده اند. مجریان این پروژه بیان می کند: این روش اگر چه هنوز کارآمد نیست اما روزی به عنوان بهترین درمان ام اس در کانادا، هزاران بیمار را درمان می کند.
- ژن درمانی
یکی دیگر از روش های درمان ام اس در کانادا است که حاصل تلاش دانشمندان دانشگاه Albertaو دانشگاه کالیفرنیا است. این دانشمندان اخیراً موفق شدن یک روش مقابله با ام اس را با کمک ژن درمانی کشف کنند. کشف این روش که بسیار پرهزینه بود، چهار سال به طول انجامید. دانشمندان در این روش درمانی، ژن خاصی را سوار بر یک ویروس بی ضرر می کند و سپس آن را به بدن تزریق می کنند.
این ژن وارد کبد شده و در آن جا به پروتئینی به نام میلین الیگودندروسیت گلیکوپروتئین کدگذاری می شود. این پروتئین به سرعت شروع به تقویت سلول های سیستم ایمنی فرد می کند. سپس سلول های T اقدام به سرکوب آن قسمتی از سیستم ایمنی که در حال حمله به بافت مغزی است، می کنند. البته دانشمندان همچنان به دنبال تحقیقاتی هستند تا بتوانند این روش را برای دیگر بیماری های خود ایمنی به کار ببرند. دانشمندان بیان می کنند: اگر این روش درمان ام اس در کانادا همراه دارویی راپامیسین مورد استفاده قرار گیرد، تاثیر آن چندین برابر خواهد شد.
دکتر خیراندیش و درمان بیماری ام اس
دکتر خیراندیش یکی از پزشکان معروف در زمینه درمان های طب سنتی است. بسیاری از مردم نسخه های ایشان را قبول دارند اما به دلیل این که برخی از روش های درمانی ایشان با درمان های نوین در تضاد است، بسیاری از پزشکان به نسخه های ایشان اکتفا نمی کنند. به احتمال زیاد اکثر افرادی که از ام اس رنج می برند با درمان ام اس دکتر خیراندیش آشنا هستند و یا نام آن را شنیده اند. سعی شده است در این بخش به مهم ترین روش ها و توصیه های این پزشک طب سنتی اشاره شود.
در اصول درمان ام اس دکتر خیراندیش آمده است که این بیماری از سردی و بلغم یا خشکی آمده است. عموما در جمعیت زنان ام اس از بلغم می آید. مردانی که ام اس می گیرند معمولاً از سردی روان رنج. اگر بخواهید ام اس پدید نیاد هفته ای 4 مرتبه ارده شیره، غذای گرم بخورید، ماهی نخورید، غصه زیاد نخورید. خونه رو با بوی گرم نشاط بدید، صبح و شب اسپند دود کنید. در نتیجه متوجه می شویم که دکتر عامل ایجاد ام اس را در سردی مزاج می بیند و اکثر روش هایی را که در درمان ام اس دکتر خیراندیش آمده است بر مبنای همین اصل می بینیم.
عوامل تشدید کنندۀ بیماری ام اس از نظر دکتر خیراندیش
دکتر خیراندیش معتقد است که برای آن که بتوانیم ام اس را درمان کنیم باید عوامل ایجاد کننده و تشدید کننده بیماری را در ابتدا بشناسیم. این موضوع دقیقا هم جهت با تحقیقات علم نوین است و دانشمندان در تحقیقات جدید هم دقیقا به دنبال ریشه های بیماری برای درمان آن هستند. در اصول درمان ام اس دکتر خیراندیش آمده است که عوامل ایجاد کننده این بیماری به شرح زیر هستند.
- ضعف اعصاب
- استرس
- نگرانی مستمر
- اضطراب
- خود خوری
- درگیری ذهنی
- غصه خوردن
- تغذیۀ نامناسب
- عفونت های متعدد
پزشکی نوین معتقد است که درمان قطعی برای بیماری ام اس وجود ندارد اما ام اس یک بیماری کنترل شونده است و می توان با روش های درست آن را کنترل کرد. اما دکتر خیراندیش در سخنرانی های زیادی به این موضوع اشاره کرده است که در اصول درمان ام اس دکتر خیراندیش یعنی خودش به درمان قطعی بیماری اشاره کرده است.
مواردی که باید از آن ها پرهیز کرد:
همان گونه که در اصول درمان ام اس دکتر خیراندیش آمده است که برای درمان این بیماری باید برخی از داروهای گیاهی را استفاده کنید، به این موضوع هم اشاره شده است که برای درمان بیماری باید از مصرف برخی از مواد خودداری کنید. ما در این بخش سعی کرده ایم به مهم ترین پرهیزاتی که دکتر خیراندیش به آنها توجه دارد، اشاره کنیم.
- قندهای شیمیایی
- اسانس های شیمیایی (آبمیوهای شیمیایی، نوشابه های گازدار، بستنی های صنعتی و …)
- ترانس چربی بالا (ته دیگ، خامه، سرشیر، کله پاچه، جگر سیاه، موز، روغن جامد، انواع سُس)
- کافئین زیاد (چای پُر رنگ، چای مانده، قهوه، شکلات، کاکائو، نسکافه)
- استرس و اضطراب نداشته باشید لذا بیمار باید در محیط و جمع آرام باشد.
- تخم مرغ اگر میخورید دو بار در هفته بیشتر نخورید و حتماً به همراه پیاز خورده شود تا هم کلسترول بد آن از بین برود و هم ضد آترواسکلروزیس باشد.
- افزایش دمای بدن، هوای داغ، محیط داغ، آب داغ، استحمام با آب داغ و ... بیماری MS را تشدید می کند.
مواردی که برای درمان ام اس بیشتر به آنها باید توجه کرد:
در مباحث مربوط به درمان ام اس دکتر خیراندیش آمده است که برخی از کارها و رفتارها هستند که اگر بتوانیم از آن ها بهره ببریم و آن ها را به یک عادت همیشگی تبدیل کنیم، قطعا کمک زیادی به درمان بیماری خود کرده ام. این موارد تناقض هایی با علم نوین دارند اما از نظر دانشمندان تنها امکان درمان انواع خفیف ام اس را فراهم می کنند و برای درمان نوع های شدید بیماری باید به روش های دیگری اتکا کنیم.
- حجامت خشک یکی از روش هایی است که در درمان ام اس دکتر خیراندیش توجه زیادی به آن شده است اما دانشمندان جدید آن را رد می کنند. با این حال بسیاری از بیماران مبتلا به ام اس به سراغ آن می روند و برخی هم معتقدند که این روش برای درمان بیماری آن ها کارساز بوده است.
- صبحانه یک لیوان شیر تازه کم چرب مخلوط با یک قاشق مرباخوری عسل آویشن می تواند به درمان بیماری ام اس کمک کند. این روش درمان ام اس دکتر خیراندیش مشکلی ایجاد نمی کند و از سوی دیگر مقوی هم هست. لذا قرار دادن آن در برنامه روزانه خللی ایجاد نخواهد کرد.
- صبح یک قاشق چایخوری پودر گل راعی به همراه عسل آویشن.
- وسط روز یا عصرانه یک استکان یا یک لیوان آب میوه به مخلوط با یک قاشق مرباخوری عسل آویشن.
- اول مغرب یک قاشق چایخوری پودر گل بهارنارنج به همراه عسل آویشن که خواص بی نظیر دارد هم توصیه می شود. سعی کنید از این روش درمان ام اس دکتر خیراندیش استفاده کنید. اگرچه ممکن است نتیجه مطلوبی دریافت نکنید اما برای تقویت بدن بسیار مفید است.
- شبها بعد از شام تا وقت خواب یک لیوان آب سیب تازۀ رسیدۀ طبیعی مخلوط با عسل آویشن.
- به همراه غذا، یک عدد پیاز متوسط، یک پر سیر میل کنید.
- در شبانه روز ۴ لیوان آب، ۴ لیوان آبجوش ولرم توصیه می شود.
- نصف قاشق چایخوری پودر بادرنجبویه در یک استکان آبجوش دَم شود سپس مخلوط با عسل میل شود، یا نصف استکان و یا یک استکان عرق طبیعی آن میل شود.
- جوشاندۀ یک عدد کنگر فرنگی
- در طول روز، ۱۴ عدد مغز بادام شیرین درختی را در آبجوش ولرم خیسانده شود سپس پوست آن را کنده، و دانه دانه خوب بجود و میل کند.
- در اصول درمان ام اس دکتر خیراندیش توجه زیادی به کندر شده است. کندر خواص زیادی دارد که می تواند به تقویت حافظه کمک کند و سوی دیگر می تواند در درمان بیماری های مغزی مانند ام اس هم کمک کننده باشد.
- خوردن ارده با شیره انگور هفته ای 6 تا 8 وعده به عنوان صبحانه.
- خوردن هفت عدد انجیر در شب ها و هفت عدد زیتون صبح ها.
- استشمام مداوم عطرهای گرم مانند گل محمدی گل یاس گل نرگس و..
ام اس خفیف
مولتیپل اسکلروزیس (MS)، یک بیماری مزمن است که در آن، سیستم ایمنی بدن به یک ماده چرب به نام میلین که رشته های عصبی در سیستم عصبی مرکزی (CNS) را احاطه کرده است، حمله می کند. حمله ایمنی، باعث ایجاد التهاب و آسیب رساندن به سلول های عصبی می شود. با گذشت زمان، ضایعه بافتی ایجاد می شود که در توانایی سیستم عصبی مرکزی برای برقراری ارتباط با سایر قسمت های بدن اختلال ایجاد می کند. محل ایجاد ضایعه عا، شدت علائم را تعیین می کند، اما شدت و علائم ام اس نیز از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. ام اس خوش خیم یا همان ام اس خفیف، شکلی از این بیماری است که در آن، فرد برای چندین سال بدون ابتلا به ناتوانی های شدید، به ام اس مبتلا است.
پیشرفت علائم در ام اس خوش خیم یا ام اس خفیف چگونه است؟
همه اشکال بیماری ام اس، غیرقابل پیش بینی هستند، و شدت علائم آن در افراد مختلف، متفاوت است. پیشرفت شروع علائم نیز بسیار فرق دارد. علائم شایع ام اس عبارتند از:
- اختلالات بینایی
- بی حسی
- مسائل مربوط به هماهنگی و تعادل بدن
برخی از افراد در ابتدا، علائم خفیفی از این بیماری را مشاهده می کنند که چندین دهه طول می کشد تا پیشرفت کند، در حالی که برخی دیگر از همان ابتدا، پیشرفت سریع علائم را تجربه می کنند. اکثر مردم، وضعیتی در بین این دو را تجربه می کنند. افرادی که ام اس خفیف یا خوش خیم دارند، کمترین علائم این نوع بیماری را بروز می دهند. آنها ممکن است علائمی را تجربه کنند، اما ناتوانی های آنها ممکن است آنچنان شدید نباشد و روش تشخیصی MRI هم ممکن است افزایش فعالیت بیماری را نشان ندهد. با این حال، علائم می تواند در طول زمان، بدتر شود.
تشخیص ام اس خوش خیم
اصطلاح "ام اس خوش خیم" شاید کمی گیج کننده باشد. نمی توان از همان ابتدا، بیماری ام اس خوش خیم را تشخیص داد، حتی اگر علائم اولیه، خفیف باشند. هیچ راهی برای پیش بینی اینکه آیا ام اس در سال های آینده پیشرفت می کند یا خیر وجود ندارد. با توجه به تحقیقات پزشکی، حدود 5 تا 10 درصد از افراد مبتلا به ام اس، دارای فرم خوش خیم آن هستند. متأسفانه، 15 سال پس از تشخیص اولیه، طول می کشد تا بدانیم آیا این نوع ام اس، خوش خیم است یا خیر. متخصصان مغز و اعصاب از مقیاس "وضعیت ناتوانی وسیع" (EDSS) برای ارزیابی اختلالات فیزیکی استفاده می کنند. بر اساس مقیاس، ام اس در صورت وجود موارد زیر خوش خیم تلقی می شود:
- شواهدی از بدتر شدن عملکرد بدن وجود ندارد
- عدم افزایش فعالیت بیماری
- اشکال مختلف ام اس
- اشکال عود کننده
مانند ام اس خوش خیم، ام اس عود کننده بهبود یافته (RRMS) می تواند مسیر بیماری را تغییر دهد. هنگامی که RRMS به MS پیشرونده تبدیل می شود، به آن MS پیشرونده ثانویه (SPMS) می گویند. هیچ حمله یا دوره بهبودی مشخصی در SPMS وجود ندارد.
شکل بیماری ام اس پیشرونده
افراد مبتلا به ام اس پیشرونده اولیه (PPMS)، بدتر شدن مداوم علائم را از زمان شروع بیماری، تجربه می کنند. هیچ حمله مشخصی برای فرد وجود ندارد و ناتوانی اون در طول زمان، مشاهده می شود. برای این افراد، بهتر است درمان ام اس حتماً از همان ابتدای مراحل، انجام گیرد.
درمان ام اس خوش خیم
هیچ درمانی برای هیچ نوع ام اس وجود ندارد. بهترین روش های درمانی شامل کنترل و بررسی علائم و استفاده از داروهای اصلاح کننده بیماری است. به گفته منبع معتبر، موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی (NINDS)، پیگیری طولانی مدت افراد مبتلا به ام اس خوش خیم که داروهای ام اس را مصرف نمی کردند، نشان داد که برخی از آنها در نهایت از کار افتاده شدند. افرادی که به تازگی مبتلا به ام اس شده اند و کسانی که ام اس خوش خیم برای آنها تشخیص داده شده، باید در مورد مزایا و معایب داروهای بهبود دهنده بیماری با متخصص مغز و اعصاب خود صحبت کنند.
اگرچه تشخیص و درمان بیماری ام اس خوش خیم، نامشخص است، چند نکته وجود دارد که باید در نظر داشت:
- وجود علائم خفیف در زمان تشخیص، لزوماً نشان دهنده یک دوره خوش خیم بیماری نیست.
- ام اس خفیف، در زمان تشخیص اولیه، قابل شناسایی نیست. ممکن است تا 15 سال طول بکشد تا تشخیص داده شود.
- دوره بیماری ام اس، غیرقابل پیش بینی است و داشتن ام اس خوش خیم به این معنا نیست که نمی تواند به شکل شدیدتر ام اس پیشرفت کند.
- ام اس یک بیماری قابل کنترل است. اگر هر شکلی از آن در فرد، تشخیص داده شد، باید مزایا و معایب درمان های مختلف، از جمله داروهای بهبود دهنده بیماری را با پزشک خود بررسی کنید.
بهترین داروی ام اس چیست؟
مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری مزمن است که بر سیستم عصبی مرکزی (CNS) تأثیر می گذارد. علائم آن از شدت خفیف و متناوب، تا علائم شدید ظاهر می شوند و برای همیشه آسیب زننده هستند. در حال حاضر هیچ روشی برای درمان ام اس وجود ندارد، اما بسیاری از درمان های دارویی و جایگزین در دسترس هستند. روش های درمانی بیماری ام اس، معمولاً نشانه های بیماری را هدف قرار می دهند، زیرا علت بیماری مشخص نیست. علائم ام اس، از قطع ارتباط بین مغز و اعصاب ناشی می شود.
علائم ام اس چیست؟
علائم متعددی برای ام اس وجود دارد. علائم با پیشرفت بیماری شدیدتر می شوند.
علائم شایع ام اس عبارتند از:
- مشکلات بینایی
- ضعف
- مشکلات حافظه
- مشکلات تعادل و هماهنگی
- انواع احساسات در اندام ها، مانند گزگز، گزگز، یا بی حسی
درمان های خاص می توانند در کاهش و حتی جلوگیری از علائم ناخوشایند ام اس بسیار موثر باشند. قبل از استفاده از هر گونه گیاه، مکمل، یا درمان جایگزین یا مکمل برای درمان بیماری ام اس، مزایا و خطرات آن را با یک پزشک متخصص در میان بگذارید.
درمان های گیاهی و مکمل ها: آیا آنها می توانند به فرد برای کنترل ام اس کمک کنند؟
اگرچه هیچ دارو یا مکملی نمی تواند ام اس را درمان کند، برخی از درمان ها ممکن است به افراد کمک کنند پیشرفت بیماری را کاهش دهند. سایر روش های درمانی می توانند علائم را به میزان قابل توجهی کاهش دهند یا دوره های بهبود را طولانی تر کنند. در سراسر جهان، افراد مبتلا به ام اس از طب مکمل و جایگزین استفاده می کنند. صرف نظر از دلایل شما برای جستجوی اطلاعات در مورد درمان های گیاهی و مکمل های بیماری ام اس، همیشه قبل از قطع داروهای تجویز شده یا افزودن یک روش درمان جدید، با پزشک خود مشورت کنید. برخی از گیاهان دارویی برای ام اس، مکمل ها و درمان های جایگزین می توانند باعث ایجاد نشانه های زیر شوند:
- تداخلات دارویی
- شرایط نامطلوب سلامتی
- عوارض پزشکی در صورت استفاده نادرست
بهترین داروی ام اس از نظر طب سنتی و طب چینی
دارویی که برای درمان عوارض بیماری ام اس به کار می رود، ابتدا با منشاء شیمیایی برای بیماران توصیه می گردد و سپس میتوان روی درمان های گیاهی تمرکز داشت. استفاده از هر کدام از داروهای موجود به نظر پزشک بستگی دارد. در طب سنتی و طب چینی، استفاده از یک سری از گیاهان دارویی توصیه شده که می تواند عوارض بیماری ام اس را کاهش بدهد یا درمان کند. خواص گیاهان دارویی برای بیماری ام اس متفاوت است. تحقیقات نشان داده که اکثر گیاهان دارویی درصد زیادی از خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارند، می توانند متابولیسم را تقویت کنند و بنابراین برای عارضه های ام اس یا ضعف عضلانی مناسب اند.
در میان بهترین داروی ام اس، نامی از عصاره های گیاهی هم دیده می شود. مثلاً از انواع توت و برگ آنها، عصاره هایی به دست آورد که در درمان دارویی مفید هستند. آنتی اکسیدان هایی که به طور مثال در زغال اخته وجود دارند می توانند در بهبود بینایی و کاهش التهاب ها مفید باشد و عملکرد شناختی فرد را بهبود ببخشد. اگر به دنبال جستجوی بهترین داروی ام اس هستید، برای کاهش عوارضی که وجود دارد حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید. بیماری ام اس قابل کنترل است به شرطی که از منبع درست آن اقدام نمایید.
آزمایش خون چه کمکی به تشخیص علائم ام اس می کند؟
همان گونه که می دانید ام اس یک بیماری بسیار فراگیر است که درصد بالایی را گرفتار خود کرده است و تلاش های زیادی برای درمان ام اس در حال انجام است. تقریبا 3 میلیون نفر در سراسر دنیا از این بیماری رنج می برند. آزمایش خون اغلب روش موثری برای حذف احتمال یا تایید بروز سایر مشکلات است. آزمایش خون به پزشک کمک میکند احتمال سایر امراض مانند بیماری لایم را، که برخی علائم آن شبیه به ام اس است، کنار بگذارد. بدین ترتیب، پزشک یک قدم به تشخیص درست نزدیک تر می شود.
در حقیقت آزمایش خون به طور مستقیم تایید نمی کند که فرد ام اس دارد یا خیر، بلکه با رد کردن عدم وجود برخی از بیماری ها که علائم مشابه ام اس دارند، گسترده تشخیص و درمان ام اس را دقیق تر می کند. از آنجایی که علائم بیماری ام اس عود و فروکش می کند و یک آزمایش برای به دست آوردن تشخیص قطعی و کامل کافی نیست، ممکن است تشخیص ام اس مدتی طول بکشد. در حال حاضر استفاده از نوع جدیدی از آزمایش خون امیدوارکننده است اما به تحقیقات بالینی بیشتری نیاز داریم. دانشمندان امیدوارند که روش جدید باری تشخیص بیماری تا 2 سال آینده در دسترس قرار گیرد و کمک زیادی به روند درمان ام اس بکند.
به کمک آزمایش خون کدام بیماری های مشابه ام اس رد می شوند؟
همان گونه که اشاره کردیم آزمایش خون با رد کردن برخی از بیماری های مشابه ام اس به پزشکان کمک می کند تا به احتمال وجود ام اس در فرد پی ببرند و فرایندهای ابتدای درمان ام اس را آغاز کنند. علائم چند بیماری شبیه به بیماری ام اس است. تمام این موارد قابل بررسی هستند. می توان برخی بیماری ها مانند ویروس لکوانسفالوپاتی چندکانونی پیشرونده (PML) و تومور مغز را به کمک MRI تشخیص داد. آزمایش خون سرنخ های مربوط به دیگر بیماری های مشابه با ام اس را به دست می دهد تا درمان ام اس سریع تر برنامه ریزی شود. این بیماری ها عبارتند از:
- بیماری لایم
مورمور شدن یا بی حسی بازو، دست و پا از جمله علائم شایع بیماری ام اس و بیماری لایم است. بیماری لایم نوعی عفونت است که از کنه به انسان منتقل می شود و به سیستم عصبی مرکزی سرایت می کند. در بیماری لایم دچار ناراحتی پوستی نیز می شوید. هرچند هنوز 100% قطعی نیست، اما بررسی های ایمنی مرتبط با آنزیم و تست خون وسترن بلات می تواند بروز بیماری لایم در خون را نشان دهد. اگرچه برخی علائم این دو بیماری مشابه است اما روش درمان ام اس با بیماری لایم فرق دارد. در اغلب موارد می توان بیماری لایم در مراحل اولیه را با مصرف آنتی بیوتیک برطرف نمود. زمانی که پزشک مطمئن شود که علائم مربوط به لایم نیست، برنامه مناسب برای درمان ام اس را تدارک می بیند.
- لوپوس
لوپوس نوعی بیماری خودایمنی التهابی است که سیستم عصبی مرکزی را تحت الشعاع قرار می دهد. ازجمله علائم مشترک لوپوس و بیماری ام اس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1.بی حسی
2.مورمور شدن
3.خستگی مفرط
4.اختلال بینایی
برای تشخیص لوپوس، درست مانند ام اس، یک آزمایش خاص وجود ندارد. اگر آنتی بادی ضد هسته ای و سایر آنتی بادیها در آزمایش خون مثبت باشد، نشان دهندهی لوپوس یا دیگر بیماری های خودایمنی است اما ربطی به ام اس ندارد. درمان لوپوس مانند درمان ام اس به علائم بستگی دارد. این دو مورد که به آن ها اشاره شد، مهم ترین بیماری هایی هستند که علائمی مشابه ام اس را از خود نشان می دهند و پزشک نمی تواند تصمیمی درست برای درمان ام اس بگیرد. البته بیماری های مشابه ام اس به همین دو مورد ختم نمی شوند و بیماری های دیگر هم وجود دارند اما درصد آن ها کمتر است. برخی از این بیماری ها به شرح زیر هستند.
- بیماری دو یک که یک اختلال ایمنی شناختی است
- اسپاستیسیته
- کمبود ویتامین
- کمبود مواد معدنی در بدن هم می تواند علائمی عصبی مشابه بیماری ام اس را ایجاد کند که تشخیص صحیح و درمان ام اس را با ابهام همراه می کنند.
0 دیدگاه ها