
درمان درد مفاصل و استخوان با روش های خانگی و طبیعی

درمان درد مفاصل از آن جهت اهمیت دارد که سلامت حرکتی بدن افراد را دنبال می کند. بسیاری از افراد از دردهای مضمن و پیوسته در ناحیه مفاصل و استخوان های خود، رنج می برند. این دردها دلایل مختلفی دارد و برای اینکه شما بهتر بتوانید علت را شناسایی کنید، در این بحث به بررسی موثرترین راهکارهای درمان درد مفاصل 2022 می پردازیم. دقت داشته باشید که تشخیص دردهای مفصلی و درمان درد مفاصل، بر عهده افراد عادی نیست و حتماً باید تحت نظر پزشک متخصص صورت گیرد. مفاصل قسمت هایی از بدن شما هستند که استخوان های شما در آن نقطه به یک دیگر متصل شده اند. این اتصالات اجازه می دهد تا استخوان های اسکلت بدن شما به راحتی حرکت کنند. اتصالات مفصل ها در بدن، شامل موارد زیر است:
- شانه ها
- لگن
- آرنج
- زانو
درد مفاصل چیست ؟
درد مفاصل به ناراحتی، درد و وضعیت نامطلوب در هر یک از مفاصل بدن اشاره دارد. درد مفاصل یک عارضه شایع است که درصد زیادی از مردم از آن شکایت دارند. به طور معمول، برای درمان درد مفاصل، نیازی به مراجعه به بیمارستان نیست. گاهی اوقات، درد مفاصل نتیجه بیماری یا جراحت است. آرتریت، همچنین یک دلایل شایع دردهای مفاصل است. با این حال، آرتریت می تواند در اثر عوامل دیگر نیز به وجود بیاید که البته سلامت مفصل ها را تهدید می کند.
چه عواملی باعث درد مفاصل می شود؟
یکی از شایع ترین علت های درد مفاصل، "آرتروز" است. دو شکل اصلی "آرتروز" شامل "استئوآرتریت" یا (OA) (osteoarthritis ) و "آرتریت روماتوئید" یا (RA) (rheumatoid arthritis ) است. استئوآرتریت در بزرگسالان بالای 40 سال شایع تر است؛ به آرامی پیشرفت می کند و اغلب بر روی مفاصل متداول مانند مچ دست، دست ها، لگن و زانو اثر می گذارد. درد مفاصل به دلیل استئوآرتریت ناشی از آسیب هایی به غضروف است که به عنوان تکیه گاه و کمک کننده حرکتی مفاصل، عمل می کند.
شکل دوم آرتروز، آرتریت روماتوئید است. این بیماری بیشتر بر زنان تأثیر می گذارد. عارضه آرتریت روماتوئید می تواند در طول زمان باعث تغییر شکل و ناتوان شدن مفاصل شود. آرتریت روماتوئید باعث ایجاد درد، التهاب و ایجاد مایعات در مفاصل می شود؛ در این حالت، سیستم ایمنی بدن به غشایی که مفاصل را محافظت کرده است، حمله می کند. برای درمان درد مفاصل ناشی از این عارضه لازم است پزشک متخصص، یک سری بررسی های تشخیصی را تجویز کند و سپس به درمان آن پرداخته شود. در این باره در ادامه بحث، بیشتر صحبت می کنیم. دلایل دیگر که منجر به درد مفاصل می شوند به صورت زیر هستند:
- بورسیت یا التهاب اطراف مفاصل
- لوپوس
- نقرس
- برخی از بیماری های عفونی مانند اوریون، آنفولانزا و هپاتیت
- "کندرومالاسیا" یا تخیب غضروف در ناحیه زانو
- جراحت یا آسیب به مفاصل
- "تاندونیت" یا التهاب تاندون
- عفونت استخوان یا مفصل
- استفاده بیش از حد از مفصل
- سرطان
- فیبرومیالژیا
- پوکی استخوان
- سارکوئیدوز
- نرمی استخوان
مهمترین اقدام برای درمان درد مفاصل چیست؟
در بعضی موارد که با درد مفاصل یا ناراحتی های شدید مواجه می شوید، ضرورت دارد که جهت درمان درد مفاصل، به مراجعه به پزشک مراجعه کنید. اگر علت درد مفاصل خود را نمی دانید و علائم غیر قابل توضیح را تجربه می کنید، بدون اطلاع، از هیچ دارویی استفاده نکنید. پزشک می تواند به شما کمک کند. اگر در این شرایط قرار داشتید مهم ترین اقدام برای درمان درد مفاصل به پزشک مراجعه کنید:
- ناحیه اطراف مفصل ها، متورم، قرمز، براق یا بی حس شده است....
- درد به مدت سه روز یا بیشتر ادامه دارد....
- شما تب دارید اما هیچ نشانه دیگری از آنفولانزا نیست ....
در صورت بروز هر یک از موارد زیر به اورژانس مراجعه کنید:
- شما یک مصدومیت جدی داشته اید.
- مفصل در قسمتی از بدن شما، تغییر شکل یافته است.
- تورم مفصل به صورت ناگهان رخ می دهد.
- مفصل، کاملاً بی حرکت است.
- درد شدید در مفصل دارید.
تشخیص و درمان درد مفاصل چگونه انجام می شود؟
اولین و مهمترین اقدامی که پزشک برای درمان درد مفاصل انجام می دهد این است که معاینه بدنی را انجام می دهد. پزشک در این شرایط، یک سری سؤال درباره درد مفاصل شما خواهد پرسید. برای شناسایی آسیب های احتمالی به مفاصل، مرتبط با عارضه آرتریت، ممکن است یک تصویربرداری اشعه X لازم باشد. اگر پزشک، مشکوک به علت یا علت های دیگری است، ممکن است آزمایش خون را برای برخی از اختلالات خود ایمنی تجویز کند. برای درمان درد مفاصل که دلایل مشکوکی دارند، همچنین ممکن است برای اندازه گیری سطح التهاب در بدن و یا شمارش کامل خون، درخواست تست رسوب گذاری خون را بدهند.
چرا درد مفاصل در زنان نشانه ای خطرناک است ؟
سیستم اندوکرین یا هورمونی، بخش مهمی از عملکرد بدن زنان هست که آن ها را در مقابل درد ضعیف می کند. به علاوه مغز زنان نیز در این زمینه مقصر است. علت درد مفاصل در زنان با مردان یکی باشد؛ اما واکنشی که زنان نسبت به این درد دارند به نسبت شدیدتر است. پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که اندروفین که مسکن های طبیعی بدن هستند در بدن مردان عملکرد بهتری نسبت به بدن زنان دارند. این عامل گاها درمان درد مفاصل در زنان را سخت تر می کند؛ به علاوه مغز خانم ها در پاسخ به اتفاقات دردناک، مقدار کمتری دوپامین ترشح می کند و بدون دوپامین، اندروفین اثر به نسبت کمتری دارد.
بنابراین می توان به این موضوع پی برد که تفاوت های ساختاری بدن زنان و مردان نیز در ابتلای آن ها به برخی از انواع درد مفاصل موثر است. اگر واضح تر بگوییم، سهم قابل توجهی از علت درد مفاصل در زنان را مکانیسم بدن آن ها شامل می شود. به عنوان مثال زنان بیشتر مستعد ابتلا به استئوآرتریت زانو هستند. یکی از دلایل این اختلاف می تواند میزان تحرک بیشتر زنان نسبت به مردان باشد. همچنین از آن جایی که درد مفاصل زن شدیدتر است، امکان دارد که فرد به مسکن های قوی روی آورد که این مسکن ها می توانند آسیب جدی به بدن او وارد کنند.
مهمترین علل درد مفاصل در زنان کدام است؟
محققان دلایل متعددی را برای درد مفاصل در زنان بیان می کنند، اما هرچه بیشتر بررسی کنیم در نهایت مهم ترین علل درد مفاصل در زنان به یکی از موارد زیر برخواهد گشت:
- فیزیولوژی بدن
بدن زنان به شکلی طراحی شده که از عهده زایمان برآید؛ به همین دلیل تاندون های قسمت های تحتانی بدنشان نسبت به مردان قابلیت کشسانی بیشتری دارد. اما این ویژگی خود علت درد مفاصل در زنان در دراز مدت است؛ چرا که دامنه ی حرکت مفاصل خانم ها کمی بیشتر از مردان است و در نتیجه، با توجه به اینکه که مفاصل پایداری و ثبات کمتری دارند، مستعد آسیب بیشتری می شوند. همچنین چون استخوان ران خانم ها پهن تر از زانوهایشان است، مفاصل زانوها مانند مردان، کاملا در راستای عمود قرار نمی گیرد. که این عامل هم درمان درد مفاصل را با مشکلاتی همراه می کند وهم در صورت عدم تحرک در دراز مدت، بیماری هایی همچون آرتروز را ایجاد خواهد کرد.
- ژن ها، پلی به سمت بیماری ها
بنظر میرسد که آرتروز در بین افراد یک خانواده به ارث می رسد و ارتباط ژنتیکی نزدیکی بین زنان درگیر آرتروز در یک خانواده وجود دارد. علت درد مفاصل در زنان همیشه ژن ها نیستند. زنانی که مادران آن ها بیماری های مفصلی دارند، احتمالا در همان مفاصل و در حدود همان سن و سال به آرتروز دچار خواهند شد. محققان دریافته اند که آرتروز دست و زانو از نظز ژنتیکی با هم مرتبط اند. متاسفانه درمان درد مفاصل در موارد این چنینی دشوار و حتی غیرممکن است.
- هورمون ها
دانشمندان بر این باورند که هورمون ها روی غضروف های مفاصل تغییرات ایجاد می کنند. این تعییرات باعث حرکت هموار و نرم استخوان ها می شوند و از درد حین حرکات مفصلی جلوگیری می کنند. در سنین پیش از یائسگی نمی توان هورمون ها را علت درد مفاصل در زنان دانست؛ چرا که هورمون استروژن از التهاب غضروف ها جلوگیری می کند. التهاب می تواند منجر به آرتروز شود. اما پس از یائسگی که سطح هورمون استروژن پایین می آید، غضروف ها این قدرت حفاظت را از دست می دهند و ریسک ابتلا به آرتروز بیشتر می گردد. در این صورت برای درمان درد مفاصل از هورمون های جایگزین استفاده می شود؛ اما عموما کارآیی بالایی ندارند.
- چاقی و عدم تحرک
تکیه گاه بدن زانوها هستند. زمانی که فرد با مصرف بیش از حد مواد غذایی چاقی را به جان می خرد، در حقیقت فشاری چند برابری را به مفاصل خود وارد می کند. آمار نشریه دیلی میل نشان می دهد که چاقی مهم ترین علت درد مفاصل در زنان و مردان است. شاید بتوان در مورد علل دیگر از روش های درمانی استفاده نمود؛ اما درمان درد مفاصل در این مورد به دلیل آسیب شدید و ساییدگی مفصلی غیرممکن است و در بیشتر موارد نیاز به جراحی دارد.
درمان درد انگشتان دست در طب سنتی
یکی از مهمترین مباحثی که برای درمان درد مفاصل در طب سنتی مطرح است، درمان درد انگشتان دست می باشد. انگشتان دست افرادی که در طول روز کارهای زیادی انجام می دهند، ممکن است به شدت دردناک شود؛ بخصوص ناحیه مفاصل، این ناراحتی ها را بیشتر احساس می کنند. درمان درد انگشتان دست در طب سنتی بر اساس یک سری دستورالعمل ها با استفاده از گیاهان دارویی و برخی روغن ها برای ماساژ دادن هستند. درد مفاصل، علت های مختلفی دارد. نمی توان یک دستور مشخص را برای همه افراد ارائه داد. درمان درد انگشتان دست در طب سنتی برای سنین مختلف و جنسیت های متفاوت با هم فرق دارد. برای اینکه دقیقاً بدانید کدام روش درمانی برای کاهش درد مفاصل انگشتان دست شما مناسبتر است باید علت را شناسایی کنید.
برخی از دردهای مفصلی در انگشتان دست ناشی از استفاده نادرست از برخی ابزارهای کار هستند. کار کردن طولانی با دست در برخی از صنایع یا کسب و کارها این عارضه را ایجاد می کند. عوامل دیگری در درد مفاصل انگشتان دست نقش دارند که می توان از جمله برخی عفونت ها و التهاب های مفاصل را عنوان کرد. در سنین بالاتر این دردها ناشی از پوکی استخوان، نرمی استخوان و تخریب غضروف در ناحیه مفاصل هستند. درمان درد انگشتان دست در طب سنتی کار سختی نیست، اما بهتر است تحت نظر پزشک متخصص این کار را انجام دهید.
برخی از مهم ترین روش های درمان درد انگشتان دست در طب سنتی
در طب سنتی، اولین روش های درمانی که برای فرد در نظر گرفته می شود بر اساس رفتارهای صحیح سبک زندگی، خوردن گیاهان دارویی و انجام تمرینات ورزشی است. یکی از روش هایی که برای درمان درد انگشتان دست در طب سنتی توصیه شده، انجام حرکات ورزشی است. توصیه هایی که برای حرکت های تمرینی انگشتان دست ارائه می شود باید به صورت مستمر انجام گردند تا نتایج مثبت داشته باشند. بسته به اینکه درد مفاصل چقدر شدید است و در کدام ناحیه به وجود آمده، روش های تمرین و ورزش دادن دست متفاوت است.
یکی دیگر از محبوب ترین روش ها برای درمان درد انگشتان دست در طب سنتی، استفاده از طب سوزنی است. طب سوزنی برای تمام افراد توصیه نمی شود اما آنهایی که از این روش استفاده می کنند کاهش چشمگیری درد مفاصل مشاهده خواهند کرد. از دیگر روش هایی که به کاهش درد مفاصل انگشتان دست کمک می کند، استفاده از کمپرس سرد یا گرم است. سرما و گرما می تواند التهاب های مفاصل را تا حدودی تغییر دهد. همچنین اگر تورم یا درد در ناحیه مفاصل انگشتان دست به وجود آمده، آنها را برطرف می کند. برای این کار به طور مثال، می توانید دستان خود را در آب گرم قرار داده، ماساژ دهید یا از کمپرس آب گرم استفاده کنید.
استفاده از انواع گیاهان دارویی و ادویه ها برای کاهش درد مفاصل انگشتان دست توصیه شده است. خوردن غذاهای حاوی فیبر، غلات کامل، مصرف ادویه زردچوبه، مصرف چای زنجبیل، مصرف چای سبز، از نمونه مهمترین توصیه ها در طب سنتی هستند. کسانی که درد مفاصل انگشتان دست آنها را آزار می دهد می توانند از طریق آفتاب درمانی، فواید کافی را از نور خورشید دریافت کنند. برای هر روش درمانی درد مفاصل انگشتان دست با پزشک متخصص مشورت کنید که تجربه کافی را در این زمینه دارد.
مهمترین علت درد مفاصل زنان از نظر دانشمندان انگلیسی
اخیرا مطالعه ای روی 1.6 میلیون زن انجام شده است. یافته ها نشان می دهد که عوامل هورمونی و عدم تحرک، مهم ترین علت درد مفاصل در زنان هستند. آرتریت روماتوئید، یک بیماری خود ایمنی است که زنان را تقریبا سه برابر مردان به خود درگیر می کند و دلیل آن، تحرک کمتر زنان نسبت به مردان است. همچنین دانشمندان، کمبود ویتامین های D،C،A و E را دلیل اصلی دیگری در درگیری مفاصل زنان و دردناک شدن آن ها می دانند. همچنین این دانشمندان با اشاره به این موضوع که در حال حاضر 17 میلیون زن در جهان آرتروز دارند و درمان درد مفاصل آن ها تقریبا ناممکن است؛ موضوع مشکلات مفصلی را بسیار نگران کننده اعلام نموده اند.
بهترین روش های درمان درد مفاصل
در این بخش از مقاله می خواهیم بهترین روش های درمان درد مفاصل را که نتیجه بخش بوده اند به طور مفصل برایتان توضیح دهیم :
- درمان خانگی درد مفاصل
پزشکان عموماً دو عارضه OA (استئوآرتریت) و RA (آرتریت روماتوئید) را شرایط مزمن می دانند. در حال حاضر هیچ درمانی وجود ندارد که درد مفاصل مرتبط با آرتریت را برطرف کند و از بازگشت آن جلوگیری نماید. با این وجود روش هایی برای کنترل درد در این شرایط وجود دارد:
- درمان درد مفاصل در شرایط آرترزو با استفاده از داروهای تسکین دهنده درد موضعی یا مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی برای کاهش درد، تورم و التهاب، بسیار مفید خواهد بود.
- از نظر جسمی، فعال باشید و برنامه تمرینی را با تمرکز بر ورزش در سطح متوسط، دنبال کنید.
- قبل از انجام حرکات ورزشی، حرکات کششی انجام دهید تا دامنه حرکتی مفاصل خود را حفظ کنید.
- وزن بدن خود را در حد متعادل نگه دارید. این کار باعث کاهش استرس و فشار در مفاصل می شود.
- اگر درد مفاصل شما به دلیل آرتروز نیست، می توانید یک داروی ضد التهاب طبق دستور پزشک مصرف کنید؛ از ماساژ ملایم استفاده کنید؛ حمام گرم بگیرید؛ ماساژ و استراحت کافی را هم زمان امتحان کنید.
- درمان پزشکی
روش درمان درد مفاصل، کاملاً به علت درد بستگی دارد. در بعضی موارد، پزشک برای آزمایش عفونت یا نقرس یا دلایل دیگر دردهای مفاصل، باید مایعات جمع شده را در ناحیه مفصل بیرون بکشد. در برخی موارد حاد و شدید، پزشکان، همچنین ممکن است جراحی را پیشنهاد دهند که در آن، جایگزین مفصل جدید، توصیه می شود. البته این یک شرایط بخصوص است و برای همه افراد، توصیه نمی شود. سایر روش های درمانی غیر جراحی شامل تغییر در شیوه زندگی یا مصرف داروهایی است که به طور ذاتی می توانند باعث بهبودی آرتریت روماتوئید شوند. در مورد آرتریت روماتوئید، پزشک ابتدا به بررسی نوع التهاب در مفصل می پردازد.
شرایط زندگی افراد مبتلا به درد مفاصل چگونه است؟
درمان درد مفاصل معمولاً با نظر پزشک متخصص انجام می شود. به طورر عمومی، درد مفاصل در بدن، نتیجه آسیب هایی است که از طریق ساییدگی و پارگی طبیعی ایجاد می شود. با این حال، این دردهای مفصلی می تواند نشانه عفونت یا آرتریت روماتوئید باشد که باعث می شوند توانایی حرکتی مفاصل مختل شود. در صورت وجود درد غیر قابل توضیح در هر یک از مفاصل، باید به پزشک مراجعه کنید؛ به خصوص اگر پس از چند روز، درد از بین نرود. تشخیص زودرس و به موقع دردهای مفصلی می تواند به درمان مؤثر و رفع علت اصلی ناراحتی شما کمک کند.
بهترین مسکن های خوراکی برای درمان درد مفاصل
5 مورد از بهترین مسکن های خوراکی برای درمان درد مفاصل عبارتند از :
ایبوپروفن، مسکنی قوی اما پراحتیاط
این مسکن، داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی است که برای تسکین علائم درد مفاصل، دیسمنوره یا قاعدگی دردناک، حملات نقرس و آسیبهای ورزشی مورد استفاده قرار می گیرد. علکرد اصلی این دارو براساس کاهش ترشح پروستاگالاندین ها در مغز که باعث بروز التهاب و درد می شوند، است. اشتباه نکنید؛ این مسکن نمی تواند درمان درد مفاصل شما برای همیشه باشد و تنها مدت زمان خاصی درد را ساکت می کند. مدت تأثیر ایبوپرفون با توجه به مقدار آن، از 4 تا 8 ساعت متغیر است. امروزه این مسکن برای درد مفاصل به شکل های دیگری نیز عرضه می شود.
- بروفن
- ادویل که نمونه خارجی بوده و موثرین مسکن برای درد مفاصل در این گروه است.
- موترین
- نورفن
- ژلوفن
مطالعه ای 4 ساله روی بیش از 500 بیمار نشان می دهد که بروفن در کاهش دردهای پس از جراحی از ترامادول مؤثرتر است.
شایع ترین عوارض ایبوپروفن که حتما باید آن ها را بدانید:
- تهوع عارضه ای است که در بیشتر داروهای درمان درد مفاصل وجود دارد.
- درد شکم
- اسهال
- یبوست
- خارش پوست
- تار شدن بینایی
سلکوکسیب، موثرین مسکن برای درمان درد مفاصل
سلکوکسیب یا سلکسیب یا سلبرکس در گروه داروهای کم خطر قرار می گیرد. این دارو عضو خانواده داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی است و به سرعت باعث درمان درد مفاصل می شود. این مسکن برای درد مفاصل در درمان تورم و خشکی ناشی از آرتروز یا ساییدگی مفصلی، روماتیسم مفصلی و اسپوندیلیت انکیلوزان، دردهای ناشی از کشیدگی و کوبیدگی عضلات، رگ به رگ شدن و پیچیدن مفاصل، درد ناشی از التهاب و یا کشیدگی تاندون و لیگامان ها و درد و تورم بورسیت ها هم کاربرد دارد. سلکوکسیب علاوه بر درمان درد مفاصل می تواند در درمان پولیپ های رکتوم هم مورد استفاده قرار گیرد. توجه داشته باشید که منظور از درمان، کاهش درد است.
عوارض احتمالی سلکوکسیب شما را برای استفاده یا عدم استفاده راهنمایی می کنند:
- واکنش های آلرژیک
- آنژیوادم
- بثورات جلدی
- سرگیجه
- وزوز گوش
از آن جایی که بیشتر انواع مسکن برای درد مفاصل تاثیر روی پایانه های عصبی مغزی دارند، سرگیجه از عوارضی است که در بسیاری از موارد شاهد آن هستیم. البته این سرگیجه خیلی خفیف و گذرا است.
آیا درمان درد مفاصل گیاهی امکان پذیر است؟
برخی تصور می کنند درد مفاصل مربوط به زندگی امروزه و کاهش تحرک است. اگرچه این عامل در ایجاد دردهای مفصلی نقش دارد، اما این نقش آن چنان پررنگ نیست. در گذشته هم درد مفاصل وجود داشته است و مردم برای درمان آن از عصاره ها و داروهای گیاهی
استفاده می کردند.
درمان درد مفاصل گیاهی در صورتی که به درستی انجام گیرد، امکان پذیر است. در حقیقت شما زمانی می توانید درد خود را با دارهای گیاهی کاهش دهید که علت ایجاد آن را بدانید و متناسب با آن و مشاوره با پزشک، شروع
به مصرف داروهای گیاهی مورد نظر نمایید. البته لازم به ذکر است تنها برخی از انواع درمان گیاهی درد مفاصل در موارد شدید اثربخش خواهند بود. پس اگر مشکل شما رشد زیادی داشته است، احتمالا بسیاری از درمان های گیاهی کارساز
نباشند.10 مورد از موثرترین داروهای گیاهی برای درمان درد مفاصل شامل موارد زیر است:
آلوئه ورا
آلوئه ورا یکی از متداول تری گیاهان برای درمان درد مفاصل است. آلوئه ورا حاوی آلوئین، امودین و ده ها ماده موثر دیگر است که می توانند به عنوان ضد درد برای از بین بردن درد عمل کنند. آلوئه ورا همچنین دارای تعدادی ماده ضد التهابی است .شما می توانید برای درمان گیاهی درد مفاصل با آلوئه ورا، عصاره آن را در مناطق دردناک ماساژ دهید یا می توانید از مکمل های موجود که اکثرا به شکل کپسول سریع و آسان هستند، استفاده کنید. توجه داشته باشید که اگر داروهای دیابتی مصرف می کنید، باید قبل از مصرف آلوئه ورا با پزشک خود صحبت کنید. این گیاه موضعی هیچ عارضه جانبی ایجاد نمی کند. این راه، یک روش درمان درد مفاصل در طب سنتی است.
- اکالیپتوس و درمان درد مفاصل
این گیاه ضد درد محیطی است که به صورت انواع کرم ها و پماد برای درد مفاصل استفاده می شود. برگ گیاه اکالیپتوس حاوی تانن است که تورم و درد التهاب را کاهش می دهد. اکالیپتوس در موارد درد شدید نیز کارساز است.
- روغن بادام تلخ
استفاده از روغن بادام تلخ و اسانس نعنا برای ماساژ دادن اندامهایی که دردناک است، معجزه می کند. ماساژ با این روغن و سایر روغن های گیاهی گردش خون را در عضو آسیب دیده تقویت کرده و درد را کاهش می دهند.
- روغن خردل
- روغن نارگیل
- روغن زیتون
درمان درد مفاصل گیاهی با روغن زیتون به دلیل ماده ای به نام الیوکانتل که یک مسکن قدرتمند است، معجزه می کند و در کمترین زمان ممکن درد کاهش می یابد.
- رزماری
اگر سررشته ای در درمان گیاهی درد مفاصل داشته باشید و یا درباره آن مطالعه کرده باشید، به خوبی می دانید که عصاره رزماری به دلیل غنی بودن از مسکن ها، یکی از قوی ترین داروها طبیعی برای درمان درد مفاصل است.
- گل سرخ
بیشترین اثر گل سرخ در پاکسازی کبد و صفرا است؛ اما تحقیقات نشان می دهند که این گل می تواند درد مفاصل را در موارد خفیف تا متوسط التیام بخشد. برای استفاده از اثرات درمان گیاهی درد مفاصل با گل سرخ می توانید از آن دمنوش تهیه و به صورت روزانه مصرف کنید.
- قهوه و درمان درد مفاصل
اما اگر در میان تمام موارد بالا گذر کنیم تا به قوی ترین ماده برای درمان درد مفاصل برسیم، قطعا قهوه گزینه مورد نظر است. قهوه به دلیل مسکن های طبیعی قوی مانند کافئین می تواند نقش به سزایی در درمان گیاهی درد مفاصل داشته باشد. شما می توانید قهوه را به روش های گوناگون مصرف کنید، اما قطعا بعد از استفاده از آن شاهد کاهش سریع درد مفاصل خود خواهید بود. کافئین موجود در این داروی طبیعی با اثر بر رگ های خونی، به کاهش درد کمک می کند. از قهوه در طب سنتی چین به عنوان معجون معجزه آسای درمان گیاهی درد مفاصل یاد می شود.
ورزش های مخصوص برای درمان درد مفاصل دست
ورزش یکی از موثرترین روش ها در کاهش درد و جلوگیری از پیشرفت بیماری مرتبط با مفاصل است که این حرکات با تاثیری که در افزایش انعطاف پذیری و تقویت عضلات اطراف انگشتان دارند، باعث کاهش درد بیمار می شوند. از جمله حرکاتی که به درمان درد مفاصل دست و کاهش درد آن کمک می کنند، می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- ورزش اول
برای انجام این حرکت ابتدا دست خود را مشت کنید؛ سپس انگشتان خود را در داخل نگه دارید و تا 45 ثانیه در همین حالت باقی بمانید. برای انجام این تمرین نیازی به فشردن انگشتان ندارید و پس ازطی زمان می توانید به آرامی دست خود را باز کنید تا انگشتان به حالت اولیه خود بازگردد. این تمرین را 10بار با هر دو دست خود در جهت درمان درد مفاصل دست امتحان کنید.
- ورزش دوم
اول دست را به حالت صاف نگه دارید به شکلی که انگشت های شست شما رو به بالا قرار داشته باشد. حالا انگشتان خود را یکی یکی به سمت کف دست جمع کنید و هر انگشت را چندین ثانیه در همین حالت نگه دارید. اگر می خواهید خیلی حرفه ای تر این حرکت را برای درمان درد مفاصل دست خود انجام دهید، می توانید وسیله ورزشی مخصوص این کار را تهیه کنید که الزامی به آن نیست.
- ورزش سوم
برای انجام این حرکت، دست را بر روی میز قرار دهید؛ سپس چهار انگشت دست را به صورت همزمان به سمت کف دست خم کنید و انگشت شست خود را رو به بالا نگه دارید. این وضعیت را با هر دو دست خود تکرار کنید. این تمرین همچنین باعث تقویت عضلات مچ دست و
انگشتان نیز می شود.

درمان های خاص برای درمان درد مفاصل دست
در کتاب های علمی مرتبط با طب سنتی توصیه زیادی به 2 روش زیر برای کاهش و درمان دردهای مفاصل شده است. اگر از درد مفاصل رنج می برید، حتما یکی از روش های زیر را امتحان کنید.
- امگا 3
مطالعات حاکی از ان است که این ماده می تواند التهابات داخلی را کاهش دهد و دستگاه ایمنی را تنظیم کنند، مساله ای که به بهبود عوارض درد مفصل منجر خواهد شد. البته این ماده یک کاربرد مهم دیگر هم در بدن دارد که آن افزایش سوخت و ساز و چربی سوزی است. امگا به فراوانی در آجیل یا همان مغزها و دانه های خوراکی، ماهی های آب های سر یافت می شود و از آن می توانید برای درمان درد مفاصل دست کمک بگیرید.
- ادویه ها
ادویه هایی که طبع گرم دارند با فیتوکمیکال های خود می توانند از پیشرفت بیماری های التهابی مفصل جلوگیری کنند.
چند پماد گیاهی بی نظیر برای درمان درد مفاصل
انواع پماد گیاهی برای درمان درد مفاصل که در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد، بهترین مواردی هستند که در درمان انواع درد به کار می روند. تاثیر برخی از این پمادها در درمان بیماری ها سخت مفصلی مانند
آرتورز به اثبات رسیده است و بسیاری از پزشکان به جای تجویز داروها شیمیایی ترجیح می دهند انواع پماد گیاهی برای درد مفاصل به بیماران خود توصیه دهند.
- پماد تسکین دهنده درد مفاصل چندکاره
یکی از موثرترین انواع پماد گیاهی برای درد مفاصل که شما می توانید از آن در درمان بیماری ها مختلف مفصلی به خصوص آرتروز استفاده کنید. روغن هایی که در تهیه این پماد استفاده می شوند باید کاملا طبیعی و ارگانیک باشند تا بتوانند در کمترین
زمان ممکن التهاب و درد شما را کاهش دهند.
مواد لازم برای ساخت این پماد گیاهی برای درد مفاصل
- 5 قطره رزماری
- 10 تا 15 قطره روغن پوست دارچین
- 12 قطره روغن کافور
- 6 قطره میخک
- 9 قطره اکالیپتوس
- 3 قاشق غذاخوری روغن حامل
- 4 قطره روغن گل ختمی که به دلیل داشتن ماده اوژنول برای درمان درد مفاصل بی نظیر است.
برای تهیه این پماد درمان درد مفاصل کافی است تمام مواد را در یک بطری ترکیب کرده و درهنگام درد به موضع بمالید. از روغن نارگیل، کنجد و زیتون به عنوان روغن حامل می توانید استفاده کنید. روغن
کافور یک احساس خنک کننده داشته که به عنوان یک مسکن ملایم برای درد مفاصل بسیار موثر است. اگر به روزانه برای مدت 15 روز تا یک ماه از این پماد استفاده کنید، به خوبی اثر درمانی آن را مشاهده خواهید کرد.
- پماد تسکین دهنده التهاب نعناع
در اکثر مواردی که فرد درد شدیدی را در مفاصل خود برای مدت طولانی حس می کند، التهابات را نمی توان نادیده گرفت. در بیماری های درگیر مفصل مانند آرتروز، بیش از هرچیزی برطرف کردن التهابات ارزش دارند. بهترین پماد گیاهی برای درد مفاصل ابتدا
التهابات مفصلی را برطرف و بعد شروع به درمان می کند. پماد نعناع یکی از بهترین برطرف کننده های التهاب مفصل است.
مواد لازم برای ساخت پماد نعناع
- 9 میلی لیتر روغن حامل
- 5 قطره نعناع
- 3 قطره روغن توس
- 12 قطره اسطوخودوس
- 10 قطره رزماری
بهتر است این مخلوط را در ظروف غلطک دار ریخته و به طور منظم نواحی که احساس درد و التهاب دارد را با آن ماساژ دهید. این پماد گیاهی برای درد مفاصل می تواند به کاهش التهاب در اطراف مفاصل کمک کند و باعث بهبود دامنه حرکت شود. سایر روغن های
به کار رفته در این دستور به دلیل خاصیت ضد التهابیشان، در کاهش و درمان درد مفاصل موثر هستند. این پماد به قدری خوب است که به افرادی که درد مفصل ندارند هم برای افزایش دامنه حرکتی و پیشگیری از بیماری ها مفصلی توصیه می
شود.
- پماد فلفل، بهترین داروی موضعی برای درمان دردهای عضلانی- اسکلتی و مفصلی
احتمالا بهترین گزینه درمیان تمام پمادهایی که به شما معرفی خواهیم کرد، این مورد است. تا سال های زیادی از عصاره فلفل برای درمان دردهای مختلف استفاده می شد اما مردم دلیل قدرت تسکین دهندگی و درمانی آن را نمی دانستند. تحقیقات متعدد روی
فلفل و عصاره آن، دلیل این موضوع را آشکار ساخت و فلفل را به یکی از بهترین انواع پماد گیاهی برای درد مفاصل تبدیل کرد.
علت اصلی تسکین دهنگی این مورد، کپسایسین موجود در آن است که گرما ایجاد می کند. این ترکیب که یک عنصر طبیعی و بدون بو است، شدت درد در بدن را با پایین آوردن سطح انتقال دهنده های عصبی پایین می آورد، در حقیقت پژوهش 2014 در آلمان نشان داد
که دردهای مفاصلی 55 درصد در بیمارانی که پماد فلفل استفاده می کنند، کاهش می یابد. درمان درد مفاصل به کمک کپسایسین بسیار بهتر از داروهای شیمیایی موجود در بازار است.
مواد لازم برای ساخت پماد فلفل
توجه داشته باشید دستورالعملی که برای تهیه این پماد ارائه می دهند، به شرح زیر است اما استفاده از تمام این موارد الزامی ندارد. مهم ترین بخش این پماد گیاهی برای درد مفاصل، روغن یا عصاره فلفل است که باید طبیعی و خالص باشد.
- 5 قاشق روغن نارگیل
- 5 قاشق روغن زیتون
- 2 قاشق موم زنبور عسل که قدرت درمان درد مفاصل را در این پماد چندین برابر می کند.
- 45 قطره روغن فلفل
- 24 قطره روغن نعناع
- 9 قطره روغن سنا
- 6 قطره روغن اکالیپتوس
ظرفی را با 1 لیتر آب روی حرارت متوسط قرار دهید. همه ی این روغن ها را داخل لیوان شیشه ای بریزد. بعد لیوان را داخل ظرف قرار دهید تا روغن ها خوب داغ شده و خوب ترکیب شوند. وقتی خنک شد، این مواد را داخل قوطی شیشه ای یا فلزی بریزید و در
آن را ببندید و جای خشک و خنک قرار دهید. بعد از خنک شدن پماد گیاهی برای درد مفاصل شما آماده است و می توانید از فواید آن بهره مند شوید. این پماد را سه بار در روز می توانید استفاده کنید و در صورت بروز خارش کمتر از این پماد یا روغن های
موجود در آن استفاده کنید.
- پماد زنجبیل، جادوی درمان درد مفاصل
این ادویه با مهارآنزیم های سیکلوکسیژناز و لیپوکسیژناز منجر به کاهش تولید لوکوترین و پروستاگلاندین و در نتیجه رفع تورم و التهاب، تسکین درد و محافظت ساختارهای مفصلی و بهبود جریان خون در موضع و حفظ عملکرد مفصل می شود. اثر
ضدالتهابی پماد گیاهی برای درد مفاصل تهیه شده از آن، بر طبق مطالعات انجام شده با داروهای مهارکننده سنتز پروستا گلاندین برابری می کند. ضمنا به دلیل مصرف موضعی، این پماد فاقد عوارض جانبی سیستمیک خواهد بود.
روغن زنجبیل به کار رفته در آن فواید ضد التهابی دارد که می تواند به کاهش دردهای آرتروز، درد زانو و کمردرد مزمن کمک نماید. برای درمان درد مفاصل پماد را روزانه دو نوبت در اطراف موضع مورد نظر
بمالید و به آرامی مالش دهید تا محتویات پماد به خوبی جذب پوست گردد. سپس موضع را با پارچه مناسب بسته و با رعایت نکات لازم و استراحت، در حداقل زمان شاهد اثرات دارو خواهید بود.
مواد لازم برای ساخت پماد زنجبیل
- 5 قطره اسطوخودوس
- 4 قطره فلفل سیاه
- 12 تا 15 قطره روغن زنجبیل
جدیدترین راهکارهای درمان درد مفاصل دست
دست ها یکی از مهم ترین قسمت های بدن هستند که نقش مهمی در انجام کارهای روزمره ایفا می کنند. از این رو در صورتی که تحت آسیب دیدگی قرار بگیرد، ممکن است ما را با مشکلاتی جدی مواجه کنند. مفاصل دست به دلیل ظرافت و حساسیت بالایی که دارند، بیشتر در معرض آسیب های مشکلات ساز قرار دارند. با اینکه درمان درد مفاصل دست به شکل قطعی هنوز یافت نشده است اما به کمک برخی روش های درمانی می توان از درد ها و مشکلات این بیماری خلاص شد. از جمله مهم ترین اقدامات درمانی برای درمان درد مفاصل دست می توان به چند مورد زیر اشاره نمود.
- استراحت دادن به دست ها
برای کاهش فشار وارده به مفاصل دست، کافی است چند روز به دستان خود استراحت دهید و از انجام کارهایی که فشار دوچندانی را به انگشتان وارد می کند، خودداری کنید. توجه داشته باشید که به همان میزان که از انگشتان خود کار می کشید، به همان میزان باید به آن ها استراحت بدهید. با استراحت روند درمان درد مفاصل دست سریع تر طی می شود.
توصیه ها:
- برای گرفتن یک جسم بهتر است از هر دو دست خود کمک بگیرید.
- برای بلند شدن از روی صندلی به هیچ عنوان از دست ها استفاده نکنند و از قدرت پای خود برای بلند شدن استفاده نمایند.
- تجویز بریس های مخصوص انگشتان دست
یک وسیله درمانی مخصوص است که با محدود کردن دامنه حرکت مفصل های درگیر، باعث کاهش علائم و درمان درد مفاصل دست می شود. این وسیله در درجات گوناگونی وجود دارند که بسته به نوع و شدت آسیب دیدگی تجویز می شود. توصیه می شود در استفاده از این وسیله طبی خودسرانه عمل نکنید و حتما قبل از هر اقدام درمانی با متخصص ارتوپدی صحبت کنید.
- جراحی خشک کردن مفصل
شکل خاصی از جراحی است که با نام فیوژن هم شناخته می شود. در این روش درمان درد مفاصل دست ،جراح ارتوپد دو استخوان تشکیل دهنده مفصل را به یکدیگر وصل می کند. با این روش جراحی، حرکت مفصل انگشتان به طور کامل از بین می رود ولی درد بیمار نیز به طول کامل از بین می رود. این روش بیشتر برای مواقعی است که فرد درگیر آرتروز است. این روش عموما در مراحل انتهایی درمان که سایر روش ها کارایی نداشته اند، استفاده می شود.
- جراحی تعویض مفصل انگشتان دست
اگر بیماری آرتروز سبب ازبین رفتن جدی مفصل انگشتان دست شود، در این حالت متخصص ارتوپدی از روش جراحی تعویض مفصل یا آرتروپلاستی استفاده می کند. معمولا زیاد پزشکان به سراغ این روش درمانی نمی روند اما اگر وضعیت بیماری شدید باشد و مفصل با درد
غیرقابل تحمل و تخریب شدید مواجه باشد، پزشک این متود درمان درد مفاصل دست را توصیه می کند. اکثر افراد بعد از این عمل، دیگر دردی را احساس نمی کنند. بهره گیری از سایر روش ها قبل از جراحی ارجحیت دارند.
- کاهش فعالیت های بدنی
زمانی که شما در حال انجام کارهای روزانه خود هستید و ناگهان با درد مواجه می شوید، برای جلوگیری از شدت گرفتن آن و در موارد آرتروز، تخریب بیشتر مفصل بهتر است، فعالیت های خود را کاهش دهید. درمان درد مفاصل دست در مواردی که آرتروز دخیل نیست و یا شدت آن زیاد نشده است، به سادگی امکان پذیر است.
- استفاده از داروهای مسکن در درمان درد مفاصل
- گرم کردن موضع درد
یکی از توصیه ها برای درمان درد مفاصل دست ،گرم کردن محل درد است. هنوز به طور قطع نمی توان گفت که چرا گرم کردن باعث تسکین درد می شود، اما تصور می شود که با گرم کردن نقطه ای که درد در آن شدید شده است، نوعی ماده شیمیایی ترشح می
شود که از شدت درد می کاهد.
مهم ترین قدم در درمان درد مفاصل چیست؟
شاید تا به حال به این موضوع توجه نکرده بودید اما حقیقتا دانستن علت درد مفاصل و شناسایی منشا درد، مهم ترین قدم در فرایند درمان است. درد مفاصل و استخوان ها به دلایل جزئی ممکن است ما را آزار دهند. به همین دلیل در مراحل اولیه زیاد جدی گرفته نمی شوند. برای مثال فرد تصور می کند علت درد مفاصل و استخوان ها بیشتر به دلیل فعالیت های روزمره او بوده است، در صورتی که همیشه به بدین شکل نیست.
از سوی دیگر شناسایی علت درد کمک زیادی به انتخاب مناسب ترین شیوه درمان توسط پزشک می کند. در نشریه مدیکال نیوز تودی، دلایل زیر به عنوان مهم ترین علت درد مفاصل معرفی شدند تا افراد به کمک آن ها بتوانند به موقع نسبت به انتخاب درمان اقدام کنند و به سادگی از کنار این موضوع عبور نکنند. گاها درد های مفاصل خبر از مشکلات جدی تر می دهند و بی توجهی به آن ها عواقب بدی به همراه دارد.
- بیماری های خود ایمنی
سیستم ایمنی بسیار پیچیده و البته پیشرفته با هدف مبارزه با عوامل خارجی به بدن کمک می کند. گاهی سیستم ایمنی بدن پاسخی بیش از حد به محرک می دهد و یا اینکه به خود حمله می کند. علت درد مفصل می تواند ناشی از برخی بیماری های خود ایمنی سیستم بدن باشد. شاید بتوان این علت را یکی از جدی ترین و شدیدترین دلایل درد دانست. درمان درد مفاصل در این حالت کمی دشوار است؛ چراکه عامل اصلی، بخشی مهم از خود بدن فرد است و هر تحریک اشتباه ممکن است به بخش دیگری آسیب وارد کند.
- لوپوس
این بیماری می تواند به ایجاد درد مفاصل، سفتی، تورم، حساس شدن و گرمی و قرمزی در مفاصل فرد مبتلا شونده، منتهی شود. بیشتر مفاصل دور از مرکز بدن مثل مفاصل انگشتان دست و پا، زانو، مچ پا و ... را درگیر می کند. نمی توان این علت درد مفاصل را
رایج ترین خواند؛ چراکه موارد مهم تری نسبت به آن وجود دارد اما بدون شک یکی از رایج ترین علل ایجاد درد در مفاصل و استخوان ها است. درمان درد مفاصل منشا گرفته از لوپوس نسبت به مواردی که آسیب های دارویی در آن دخیل است، آسان تر
انجام می شود، اما نیاز به همکاری کامل بیمار دارد.
- آرتریت روماتوئید
عموما آن را در گروه علل مرتبط با سیستم ایمنی قرار می دهند. این بیماری که RA هم نامیده می شود، باعث آسیب به مفصل های بدن و ایجاد درد در آن نواحی خواهد شد. درد مفاصل و سختی آنها در این بیماری اغلب مانع استراحت بیمار می شود و اغلب مفاصل دو طرف بدن را درگیر می کند. آرتریت روماتوئید اصلی ترین و خطرناک ترین علت درد مفاصل و استخوان ها در حدود 60 درصد افراد است. درمان درد مفاصل منشا گرفته از آرتریت هم بسته به شدت بیماری و میزان پیشروی آن از سوی پزشک تعیین می شود.
- استئوآرتریت
نوعی از علت درد مفاصل دژنراتیو است که در اثر ساییدگی و پارگی مفاصل ایجاد می شود. در این حالت غضروف مفاصل بدن به دلایلی از جمله افزایش سن از بین می رود. درد پایین کمر از دردهای رایج آن است. یکی از مواردی که با توجه به آن اصرار می شود درد مفاصل را جدی بگیرید، خطر وجود استئوآرتریت است که درمان آن هم کمی دشوار است.
- آرتریت سپتیک
به این بیماری، عفونت مفصلی یا آرتریت عفونی می گویند. در این بیماری یک عامل عفونی با حمله ای سریع سبب التهاب مفصل می شود. با علائمی مثل قرمزی و درد در یک مفصل و کاهش توانایی حرکتی در همان مفصل خود را نشان می دهد. در ابتدا فرد تصور می کند که دلیل دردش، فعالیت زیاد در طول روز بوده است اما این روند دائما شدیدتر می شود و درمان آن هم سخت تر. اگر علت درد مفاصل در شما آرتریت سپتیک است، باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه و نسبت به انتخاب مناسب ترین شیوه درمان درد مفاصل اقدام کنید.
- آرتریت CPPD
در این حالت در مفاصل، کریستال های پیروفسفات کلسیم تشکیل و موجب برفروختگی مفاصل می شود. حالاتی شبیه نقرس دارد اما علت تشکیل رسوبات کاملا مشخص نیست اما رسوبات کلسیمی با افزایش سن بیشتر شده و علائمی مثل گرما، تورم و درد مفاصل ایجاد می کند.
اگر بعد از بررسی هم بالینی مشخص شد که علت درد مفاصل در شما این مورد است، باید نسبت به مواد خوراکی خود دقت بیشتری به خرج دهید تا به فرایند درمان و شناسایی علت درد مفاصل کمک بیشتری کرده باشید.
- تاندینیت
این بیماری به التهاب تاندون یا زردپی ها هم معروف است که عموما پس از آسیب اتفاق می افتد. علائم آن شامل درد، تورم و حساس شدن در نواحی اطراف مفاصل مثل تاندونها و رباطها و ماهیچه هاست. البته بسته به نوع آسیب وارده شدت درد متفاوت خواهد بود. این علت درد مفاصل در افرادی که ورزش ها قدرتی و شدید انجام می دهند، به وفور دیده می شود. درمان درد مفاصل ناشی شده از تاندینیت به درمان بخش آسیب دیده بستگی دارد. زمانی که بخش آسیب دیده درمان شد، درد در فاصله زمانی کوتاهی پس از آن برطرف می شود.
- بوریسیت
التهاب در کیسه های بورس است که در بین ماهیچه ها، استخوان ها و تاندونها در نزدیکی مفاصل قرار دارند. این مورد معمولا در نزدیکی مفاصلی اتفاق می افتد که حرکات مداوم تکرار شونده دارند. برای درمان درد مفاصل منشا گرفته از بوریسیت باید حتما به پزشک مراجعه کنید تا با توجه به شدت التهاب، مناسب ترین شیوه درمان را به شما معرفی کند. اگر علت درد مفاصل شما بوریسیت است باید حرکات اضافی و نامتوازن را کم و حذف کنید.
- بیماری نقرس
یکی از آزار دهنده ترین انواع علت درد مفاصل است که به شکل های متفاوت در مفاصل مختلف بروز می کند. این بیماری از تشکیل کریستال های اسید اوریک در مفاصل ایجاد می شود و فرد حتما با علائمی مثل درد مفاصل پا به ویژه شست پا روبرو هست. درد مفاصل در نقرس به قدری آزار دهنده است که در هنگام حمله درد، حسی همچون در آتش بودن پا به فرد دست می دهد. درمان درد مفاصل مرتبط با نقرس به برطرف شدن بیماری فرد بستگی دارد که گاها روندی طولانی دارد.
- شیمی درمانی
شما شاید ندانید اما شیمی درمانی یکی از انواع علت درد مفاصل به شمار می رود. داروهایی که در این شیوه از درمان استفاده می شوند، خطرات زیادی دارند که یکی از آن ها ایجاد دردهای طیفی در مفاصل است. البته داروهای زیر برای ایجاد و یا تشدید درد در مفاصل توسط شیمی درمانی، با آزمایش های مختلف و گوناگون مانند ام آر آی قابل تشخیص هستند.
- پاکلی تاکسل یا سایر انواع تاکسون ها
- بلومایسین
- کلادریبین
- عفونت استخوانی یا استئومیلیت
در این حالت علت درد مفاصل از عفونت های ایجاد شده در استخوان های اطراف ایجاد می شود. عفونت استخوانی کم کم باعث ایجاد التهاب و درد در مفصل می شود. در برخی از موارد با آنتی بیوتیک ها امکان درمان درد مفاصل ناشی از استئومیلیت وجود دارد اما در مورد استئومیلیت هرچه با پزشک هماهنگ تر باشید، روند درمان سریع تر پیش می رود.
درمان درد مفاصل در طب سنتی
علائم آرتریت می توانند شما را از ادامه فعالیت های روزمره خود باز دارند. علیرغم درمان های پزشکی، درد و التهاب هنوز هم ممکن است این علائم ادامه یابد. برای تسکین دردهای مفصلی، اکثر افرادی که مبتلا به آرتریت هستند با استفاده از داروهای گیاهی به دنبال یک روش طبیعی درمانی هستند. این دقیقاً بحثی است که با نام "درمان درد مفاصل در طب سنتی" مطرح می شود. بعضی از گیاهان ممکن است دارای خاصیت ضد التهابی باشند، بنابراین می توانند با کاهش درد، عوارض آرتریت روماتوئید (RA) را بهبود ببخشند. قبل از اینکه برای رفع دردهای آرتروز، درمان درد مفاصل در طب سنتی اقدام کنید، حتماً با پزشک مشورت کنید تا از عوارض جانبی خطرناک جلوگیری نمایید.
مهم ترین گیاهان برای درمان درد مفاصل در طب سنتی
- بوسولیا
Boswellia، به دلیل قابلیت های ضد التهابی، توسط پزشکان برای درمان درد مفاصل در طب سنتی توصیه می شود. این ماده از صمغ درختان بوسولیا بومی هند گرفته می شود. Boswellia به شکل قرص و کرم های موضعی موجود است.
- زنجبیل
زنجبیل با عطر و طعم قوی، دارای خواص ضد التهابی است و یکی از درمان درد مفاصل در طب سنتی محسوب می شود. تحقیقات نشان داده است مصرف زنجبیل می تواند به کاهش تورم مفصل و آرتروز شود. در طب سنتی و طب چینی از زنجبیل برای افزایش گردش خون استفاده می شد؛ این ادویه سنتی باعث ایجاد گرما و بهبودی در ناحیه آسیب دیده می شود. تحقیقات نشان می دهد استفاده از زنجبیل برای درمان انواع آرتریت ها مناسب است.
- چای سبز
چای سبز یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان است و از آن برای کاهش التهاب در بدن استفاده می شود. مصرف چای سبز برای درمان التهاب و تورم مفاصل به شکل نوشیدنی یا فشرده قرص مانند، بسیار محبوب است. چای سبز می تواند یک روش درمان درد مفاصل در طب سنتی باشد.
- زردچوبه
زردچوبه یک پودر زرد رنگ و یکی از محبوب ترین و پرمصرف ترین ادویه های جهان است. از آن در پخت و پز استفاده می شود. همچنین دارای خواص ضد التهابی نیز می باشد. کورکومین (Curcumin)، ماده مؤثر موجود در زرد چوبه، سالها است که در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. بر خلاف انواع دیگر گیاهان، ترکیبات موجود در زرد چوبه در کاهش درد مفاصل، بهتر عمل کند.
- پوست درخت بید
استفاده از پوست درخت بید یکی از قدیمی ترین روش های درمان التهاب - درمان درد مفاصل در طب سنتی- است. مردم در زمان بقراط (قرن پنجم قبل از میلاد) برای درمان شرایط التهابی، پوست درخت بید را می جویدند. این گیاه برای تسکین درد مفاصل مرتبط با استئوآرتریت، به ویژه در زانوها، کمر و گردن مناسب است. این روش درمانی به صورت خوراکی یا چای یا قرص توصیه شده است. دریافت مقدار مناسب این پوست درخت بید بسیار مهم است. مصرف بیش از حد می تواند باعث ایجاد بثورات و سایر انواع التهاب پوستی شود. اگر خون شما رقیق است هستید و یا به آسپیرین حساسیت دارید، از پوست بید استفاده نکنید.
ناپروکسن، بهترین درمان درد های سیستم اسکلتی-عضلانی
دردهای ضربان دار را شاید بتوان بدترین نوع درد دانست. این نوع از درد به شدت فرد را آزار می دهد. دردهای ضربان دار بیشتر در محصل مفاصل آسیب دیده بروز می کنند. این درد گاهی به قدری شدید است که اجازه خواب به فرد نمی دهد. انواع مختلفی از مسکن برای درد مفاصل از نوع ضربان دار تجویز می شوند؛ اما شاید هیچ کدام به اندازه ناپروکسن در درمان درد مفاصل موثر نباشند. استفاده از ناپروکسن اگر به صورت اصولی باشد، هیچ مشکلی برای شما پیش نمی آید. این دارو از این جهت که در داخل روده باز می شود، عوارضی برای معده ندارد و سریع تر هم جذب می شود. این مسکن هم به شکل قرص و هم به شکل شیاف موجود است.
دیکلوفناک و درمان درد مفاصل
دیکلوفناک، یک از داروهای ضد التهاب غیر مخدری است که عمدتا جهت کنترل درد استفاده می شود. این مسکن برای درد مفاصل به عنوان کاهنده درد، تحریک، تورم و خشکی مفصل در آرتریت، نقرس و سایر بیماری های روماتیسمی هم استفاده می شود. بزرگ ترین
نقطه ضعف دیکلوفناک عوارض احتمالی زیاد آن است که اکثرا خفیف هستند. اگر با این موارد مشکل دارید اصلا دیکلوفناک مصرف نکنید ، عوارض احتمالی دیکلوفناک عبارتند از:
- مشکلات گوارشی
- تهوع
- اسهال و خون ریزی
- زخم معده
- برونکواسپاسم
- بثورات جلدی
- سرگیجه
- اختلالات شنوایی
- سوزش سر دل
- اسهال
- یبوست
چه موقع برای درمان درد مفاصل زانو باید اقدام کنیم؟
در فرایند درمان درد مفاصل زانو و تمام بیماری های دیگر زمان مراجعه به پزشک و اقدام به درمان بسیار مهم است. چه بسا بسیاری از سخت ترین بیماری ها در مراحل اولیه قابل درمان هستند اما به دلیل بی توجهی ما نسبت به درمان آن ها وارد مراحل سخت تر می شوند و روند درمان آن ها هم با مشکلات بیشتری همراه می شود. در صورتی که علائم زیر را در خود مشاهده نمودید، برای درمان درد مفاصل زانو اقدام کنید.
- ناتوانی در تحمل وزن روی زانو
- داشتن ورم زانو
- تب کردن علاوه بر قرمزی، تورم و زانو درد
- احساس در آمدن زانو از جای خود و عدم استحکام زانو
- دفرم شدن زانو و ساق پا
- ناتوانی در خم و راست کردن زانو به صورت کامل
- صداهای نامعمول از زانوها هنگامی که آن ها را حرکت می دهید و یا هنگام بلند شدن از زمین
فرآیند تشخیص درد مفاصل زانو
اگر ساده ترین بیماری ها به درستی تشخیص داده نشوند، امکان درمان آن ها وجود نخواهد داشت. به همین دلیل مهم ترین قدم در درمان درد مفاصل زانو و بیماری های دیگر، تشخیص مناسب است. زمانی که نتایج تشخیص درست باشند، پزشک می تواند بهترین روش درمان را برای شما تجویز کند.در طول معاینه زانو موارد زیر را ارزیابی می شوند.
- مشخص کردن محل درد
- بررسی حرکت ساق پا در جهت های مختلف
- ارزیابی هرگونه تورم، ضعف، افزایش حرارت و کبودی
- فشار و کشیدن مفصل برای ارزیابی میزان استقامت مفصل
البته در اکثر موارد تشخیص به همین موارد خلاصه نمی شود و متخصص شما را به بخش تصویربرداری برای تهیه عکس های رادیوگرافیک می فرستد. در این بخش شما متناسب با خواست پزشک معالج برای تشخیص و درمان درد مفاصل زانو یکی از تست های زیر را انجام خواهد داد.
- رادیوگرافی
این آزمون برای بررسی هر گونه شکستگی یا اختلالات دیگر مرتبط با استخوان های زانو انجام می شود. هدف از این آزمون در طی فرایند درمان درد مفاصل زانو این است که سلامت استخوان های زانو بررسی شوند.
- سی تی اسکن
در این آزمون به کمک پرتوهای اشعه ایکس از جهات مختلف مفصل تصاویر زیادی تهیه می شود. این آزمون در تصاویر کاملی از تمام نقاط زانو در اختیار پزشک قرار می دهد و پزشک می تواند بررسی کامل تری روی نقاط مختلف داشته باشد و به تشخیص صحیح تر در فرایند درمان درد مفاصل زانو کمک زیادی می کند. این روش تصویربرداری برای تشخیص زانو درد ناشی از مشکلات متعدد استخوان یا جداشدن قسمتی از استخوان موثر است.
- اولتراسوند یا سونوگرافی
در این روش با استفاده از امواج صدا، تصاویر واقعی از بافت های نرم اطراف زانو و عملکرد آن تهیه می شود. این روش تشخیصی برای بررسی بافت های نرم مانند رباط ها و مینیسک ها و ماهیچه های زانو انجام می شود.
- ام آر ای
با استفاده از امواج مغناطیسی تصاویر کاملی را از تمام نقاط بافت نرم زانو در اختیار پزشک قرار می دهد. هرچند کار ام ار ای و سونوگرافی مشابه است اما کاربرد و دقت ام ار ای بیشتر است و اطلاعات کامل تری را در اختیار ما قرار می دهد. در فرایند درمان درد مفاصل زانو ،این تست برای ارزیابی آسیب دیدگی های بافت های نرم مانند لیگامنت ها، غضروف ها، ماهیچه ها و تاندون ها موثر است.
داروها و درمان درد مفاصل زانو
پزشک برای درمان درد مفاصل زانو و درمان بیماری هایی مانند روماتیسم داروهایی را تجویز می کند. این داروها بسته به شکل درمان، اختلال ایجاد شده و شدت درد بیمار تجویز می شوند و نمی توان برای درمان درد مفاصل زانو به شکل خودسرانه از هر داروی ضد دردی استفاده نمود. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و سایر داروها به درمان زانو درد ناشی از آرتریت کمک می کنند. در سال 2014 یک متحقق اتریشی، لیستی از بهترین مسکن ها برای دردهای ساده زانو پیشنهاد نمود که هم اکنون در بسیاری از کشورها برای درمان درد مفاصل زانو که در رنج خفیف تا متوسط هستند، از آن ها استفاده می شود.
- استامینوفن
- دیکلوفناک
- ایبوپروفن
- ناپروکسن
- سلکوکسیب
- کورتیکواستروئیدهای داخل مفصلی
- هیالورونیک اسید داخل مفصلی
- گلوکزامین
- کندرویتین
- ناپروکسن
استفاده از دارو و مکمل ها برای درمان درد مفاصل زانو بسیار مرسوم است اما بهتر است قبل از روی آوردن به زندگی وابسته به دارو، سایر روش های پیشنهادی برای درمان درد مفاصل زانو را هم امتحان کنیم. مصرف پی در پی داروها عوارض سو زیادی در پی دارد. محققان در پژوهشی، اثربخشی ترکیبی از داروهای گلوکوزامین و کندرویتین سولفات را روی بیش از 1200 فرد مبتلا به آرتروز آزمایش کردند. طبق نتایج، این درمان امیدوار کننده بود، زیرا حدود 78 درصد شرکت کنندگان از کاهش درد 25 درصدی یا بیشتر خبر دادند.
حرکات ورزشی و درمان درد مفاصل زانو
استحکام بافت نرم اطراف زانو باعث استقامت مفاصل می شوند. پس باید روش هایی را برای تقویت بافت نرم جلوی ران و پشت ران انجام دهید. انجام تمرینات ورزشی برای بهبود تعادل مفصل و درمان درد مفاصل زانو بسیار موثر هستند. محافظ های زانو می توانند باعث جلوگیری از ایجاد فشار روی زانو شوند. در ادامه چندین حرکت موثر ورزشی برای درمان درد مفاصل زانو را به شما معرفی می کنیم که بهتر است هرکدام از تمرینات زیر را 12 تا 15 مرتبه در هفته انجام دهید.
- خم شدن یا اسکوات
پاهای خود را به اندازه عرض شانه باز کنید و با فاصله ای حدود 13 اینچ از یک صندلی باستید و انگشتان خود را به سمت جلو قرار دهید. به آرامی روی لگن خم شوید و به آرامی خودتان را تا نیمه های صندلی پایین بیاورید. بهتر است برای اثربخشی بهتر این روش درمان درد مفاصل زانو عضلات شکم خود را منقبض کنید. در انجام این تمرین توجه کنید که حتما به درستی انجام شوند چون در غیر این صورت تاثیری در کاهش زانو درد نخواهد داشت.
- تمرین استپ
با پای راست بر روی استپ بالا بروید پای چپ را با پای راست جابه جا کنید و پایین بیایید زمانیکه بالا میروید زانوی شما باید مستقیم بالای مچ پا باشد. این حرکت را با دقت انجام دهید.
درمان در مفاصل به توصیه دکتر خیراندیش
احتمالا اکنون که در حال مطالعه این مطلب هستید، دکتر خیراندیش را می شناسید. دکتر خیراندیش یک دکتر طب سنتی است که روش هایی را برای درمان بیماری های مختلف بر پایه علوم طب قدیم ارائه داده است. یکی از این روش های درمان مربوط به درمان در مفاصل می شود. در اصول درمان درد مفاصل دکتر خیراندیش ،مبنای اصلی استفاده از گیاهان است. در ادامه به برخی از موثرترین روش های پیشنهاد شده توسط این حکیم اشاره کرده ایم.
- استفاده از سرکه سیب
به دلیل اثر ویژه، این داروی گیاهی به از بین بردن مواد معدنی تجمع یافته و سموم موجود در مفاصل کمک می کند. این مورد همچنین به بازیابی روان کننده ی مفصل جهت کاهش درد و افزایش تحرک کمک می کند. در اصول درمان درد مفاصل دکتر خیراندیش آمده است که بهتر است دو قاشق سرکه سیب را در یک لیوان آب مخلوط کنید. سپس این محلول را در طول روز کم کم بنوشید. ممکن است اثربخشی این روش درمان درد مفاصل دکتر خیراندیش کمی زمان بر باشد اما اثر خوبی در کاهش درد خواهد داشت. همچنین می توانید روغن زیتون و سرکه را با هم مخلوط کنید و از آن برای ماساژ مفاصل استفاده کنید.
- استفاده از زنجبیل
حاوی تعدادی ترکیب ضد التهابی است که به کاهش تورم و درد مفاصل کمک می کند. این روش درمان درد مفاصل دکتر خیراندیش را هرگونه که متمایل باشید می توانید استفاده کنید. می توانید برای سهولت استفاده از زنجبیل، آن را به وعده های غذایی خود اضافه کنید.
- استفاده از چای سبز
پژوهش های جدید نشان می دهند که این چای مانند یک آنتی اکسیدان عالی عمل می کند و برای درمان بسیاری از دردهای مفصلی مناسب است. این داروی گیاهی دارای ماده موثری است که می تواند علائم آرتروز و روماتیسم مفصلی را به شدت کاهش دهد. نشریات منتشر شده در انجمن روماتولوژی آمریکا نشان می دهد که این چای حاوی ماده ای به نام Catechin است که این ماده اثرات خوبی در کنترل التهاب دارد. توجه داشته باشید که در اصول درمان درد مفاصل دکتر خیراندیش به چای سبزه توجه ویژگی شده است. اگر بتوانیم در بیماری های مفصلی، التهاب را کاهش دهیم، درد خود به خود فروکش می کند. برای درمان درد مفاصل توصیه می شود که روزانه از این چای استفاده کنید.
- استفاده از فلفل هندی
این مورد دارای ماده ای به نام کپسایسین است که به عنوان یک مسکن درد عمل می کند. خاصیت طبیعی ضد درد و یا تسکین دهنده این ماده باعث احساس گرمایی و کاهش درد در مفاصل آسیب دیده می شود. در اصول درمان درد مفاصل دکتر خیراندیش استفاده از فلفل هندی بسیار توصیه شده است. دو قاشق پودر فلفل هندی را با روغن زیتون گرم مخلوط کنید. سپس به قدری پودر اضافه کنید و هم بزنید تا حالت خمیری به خود بگیرد. این خمیر را در ناحیه آسیب دیده، دو بار در روز حداقل به مدت یک هفته استفاده کنید. استفاده از پودر فلفل هندی به همراه سرکه سیب هم بسیار مرسوم است.
- استفاده از دارچین
در اصول درمان درد مفاصل دکتر خیراندیش توصیه شده است که یک قطعه کوچکی از ریشه تازه دارچین را له کنید، به یک فنجان آب اضافه کنید و آن را به مدت یک ربع بجوشانید. محلول را صاف کرده و به آن مقداری عسل و آبلیمو اضافه کنید. دو تا سه فنجان از این چای را هر روز بخورید تا زمانی که درد از بین برود. دارچین به دلیل طبع گرمی که دارد به درمان انواع دردهای عضلانی و مفصلی کمک زیادی می کند.
- استفاده از روغن اکالیپتوس
یک روغن عصاره ای است که می تواند به کاهش درد زانو کمک کند. 8 قطره از این روغن را با 2 قاشق روغن زیتون یا روغن نارگیل ترکیب کنید. روغن را چند دقیقه روی مفصل و اطراف آن ماساژ دهید. افرادی زیادی از این روش درمان درد مفاصل دکتر خیراندیش راضی بوده اند. برای دریافت نتیجه بهتر، سعی کنید که ترکیب بالا را چندین بار در روز استفاده کنید. مطمئنا روغن اکالیپتوس با ترکیباتی که دارد، دردهای شما را در کمترین زمان ممکن تسکین می دهد.
- استفاده از زردچوبه
یک درمان مؤثر و طبیعی برای کاهش دردهای مفصلی است. این داروی طبیعی حاوی یک ماده بی نظیر به نام کورکومین است که دارای خواص ضد التهابی و همچنین خواص آنتی اکسیدانی است که به کاهش درد کمک می کند .همچنین این ادویه زرد رنگ می تواند پیشرفت رماتیسم مفاصل را کند کند. یک قاشق زنجبیل و زردچوبه را در آب حل کنید و آن را به مدت 15 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کنید و عسل را چاشنی آن کرده و از طعم آن لذت ببرید. این روش درمان درد مفاصل دکتر خیراندیش را روزی یکبار استفاده کنید. البته استفاده از کپسول های زردچوبه هم مرسوم است اما ما آن را توصیه نمی کنیم. اگر داروهایی رقیق کننده خون استفاده می کنید، این روش برای شما مناسب نیست.
- استفاده از روغن خردل
روغن خردل یک روغن عالی برای تسکین درد مفاصل است. در این روش درمان درد مفاصل دکتر خیراندیش باید روغن خردل را به همراه سیر استفاده کنید تا کارایی آن چندین برابر شود. یک حبه سیر خرد شده را در 2 قاشق از این روغن سرخ کنید تا زمانی که رنگ سیر قهوه ای شود. بگذارید مخلوط سرد شود. حالا مخلوط را روی محل درد بگذارید و آن را به خوبی ماساژ دهید. در روز چندین بار این کار را تکرار کنید. مطمئنا بعد از یک هفته استفاده از این روش به تاثیر آن در کاهش درد پی خواهید برد. توجه کنید که در استفاده از این روش، زیاده روی نکنید و تنها بر طبق اصول، این روش درمان درد مفاصل دکتر خیراندیش را به کار بگیرید.
مهم ترین قدم در درمان خشکی مفاصل
شاید اولین باری است که اسم این بیماری را می شنوید اما جای تعجب ندارد و لازم است بدانید که حدود 23 درصد مردم از درجات مختلف آن رنج می برند. با توجه به این که این اختلال درد شدیدی ایجاد می کند, تمام بیماران به دنبال راه هایی برای درمان درد مفاصل خود هستند. خشکی مفاصل یکی از شایع ترین شکایتی است که پزشکان از بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا، آرتریت، روماتیسم می شنوند. بدن مبتلایان بعد از فعالیت روزانه نه چندان طولانی دچار ضعف و خستگی شدید می شود و درد شدیدی را در نواحی مفصلی احساس می کنند.
اما سوال اینجاست که چگونه می توان این عارضه را درمان کرد و به نوعی به درمان درد مفاصل خو پرداخت؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که مهم ترین قدم در درمان درد مفاصل این است که دلایل آن را بیابیم. دلایل مختلفی برای خشکی مفاصل بیان شده اند اما دلیل اصلی این عارضه در روز، کمبود فعالیت های بدنی روزانه، داشتن اضافه وزن، داشتن رژیم غذایی نادرست، کمبود خواب مرتب و بودن در محیطی که سرد و مرطوب است، می باشد. داشتن اضافه وزن باعث ایجاد فشار روی مفاصل، ماهیچه ها، تاندون ها و رباط ها می شود. با شناخت این دلایل می توانیم در اولین قدم درمان درد مفاصل و خشکی مفاصل آن ها را برطرف کنیم.
بهترین و مدرن ترین روش های درمان خشکی مفاصل
- تعویض مفصل
این روش برای تمامی مفاصل کاربردی نیست و از سوی دیگر اولین انتخاب پزشک برای درمان درد مفاصل هم نیست. تعویض مفصل برای کاهش درد بسیار مفید است، اما معمولاً امکان بازیابی دامنه حرکتی معمولی را فراهم نمی کند. این روش شاید بسیار پر استفاده باشد اما معایبی مانند سنگین بودن هزینه جراحی و ... را هم در کنار خود دارد.
- آرتروسکوپی
یکی دیگر از روش های درمان درد مفاصل در عارضه خشکی مفاصل آرتروسکوپی است. اگر خشکی مفصل ناشی از پارگی مینیسک باشد، پزشک جراحی آرتروسکوپیک را پیشنهاد خواهد داد. در آرتروسکوپی در جهت درمان درد مفاصل، یک دوربین مینیاتوری از طریق یک برش کوچک وارد می شود. با این کار داخل مفصل به وضوح قابل مشاهده خواهد بود. سپس، جراح ارتوپد یک ابزار جراحی مینیاتوری را از برش دیگری وارد کرده و با آن قطعه پاره شده را ترمیم یا جدا می کند. برخی پارگی های مینیسک را می توان با بخیه کردن قطعات پاره شده به یکدیگر ترمیم کرد.
- ورزش
یکی از راه های مناسب و عالی برای درمان درد مفاصل در خشکی مفصل ورزش کردن است. گاهی مشکل خشکی مفصل با افزایش دامنه حرکتی مفصل بهبود می یابد و نیازی به روش های درمانی دیگر نیست. حرکات مختلفی را می توانید برای درمان درد مفاصل و خشکی خفیف مفصل بیابید. این حرکات اگر زیر نظر یک متخصص انجام شود خیلی بهتر به درمان کمک می کنند. توجه کنید که هرچند حرکات ورزشی به درمان و برطرف شدن خشکی مفصل کمک زیادی می کنند اما نباید فقط به این روش اکتفا کرد.
- حرکت لانژ
این تمرین برای پرورش عضلات چهار سر، باسن و همسترینگ بسیار مفید است. برای شروع پاها را به عرض شانهها باز کنید. پای راست را به اندازه یک قدم جلو بگذارید. پای جلو را طوری با زاویه 90 درجه خم کنید که ساق پایتان بر زمین عمود باشد. 20 ثانیه در این وضعیت بمانید، به حالت اولیه برگردید و سپس همین حرکت را با پای دیگر انجام دهید. این روش به درمان درد مفاصل کمک زیادی می کند.
- داروهای ضدالتهاب
داروهای ضدالتهاب می تواند به کاهش درد و التهاب در مفصل و درمان خشکی مفصل کمک کند.
- مکمل ها
مکملهای مختلفی برای کاهش علائم خشکی و آرتروز وجود دارد. از رایج ترین مکملها می توان به امگا3، گلوکوزامین، و کوندروتین اشاره کرد. این موارد برای درمان درد مفاصل بسیار کاربردی هستند.
زرد چوبه و درمان درد مفاصل
یکی از موضوعات قابل توجه در زمینه بیماری های مفصلی و دردهای مربوط به آن، موضوع درمان درد مفاصل با زردچوبه است. اما سوال اینجاست که برای چه این ادویه زردرنگ توانسته است تا این حد در درمان دردها موثر باشد. در حقیقت زردچوبه یک ضد التهاب و آنتی اکسیدان قوی هست. ماده کورکومین موجود در این ادویه خاصیت ضد التهابی را بر عهده دارد. در بسیاری از نتایج علمی آمده است که درمان درد مفاصل با زردچوبه به دلیل ماده کورکومین آن صورت می پذیرد.
عموما اولین نشانه پس از ساییدگی یا وجود پارگی در مفصل ها، التهاب است. بیماری شایع آرتروز نیز در ابتدا با التهاب در مفاصل دیده می شود. کورکومین مجموعه ای از ضد التهاب های قوی را درون خود دارد که اثر عوامل التهابی را در بدن خنثی کرده و از ورم مفصل ها جلوگیری می کند. با از بین رفتن التهاب مفصل به تدریج درد هم کاهش می یابد و از بین می رود. استرس اکسیداتیو دیگر عاملی است که باعث تحلیل رفتن غضروف ها و خشکی مفاصل در افراد مبتلا به آرتروز می شود. آنتی اکسیدان های موجود در زردچوبه اثر این پدیده تخریبی را خنثی کرده و از غضروف ها محافظت می کنند.
زردچوبه و درمان درد مفاصل آرتروزی
در بیماری های خود ایمنی در واقع سلول های سیستم ایمنی با تولید آنتی بادی به سلول های سالم بدن حمله کرده و باعث تخریب آن ها می شوند. در بیماری آرتریت روماتوئید، مفاصل هدف این حملات قرار می گیرند. در چنین شرایطی باید جلوی واکنش های شدید سیستم ایمنی گرفته شود. اگر بتوان جلوی این واکنش ها را گرفت، روند پیشرفت آرتروز کند یا متوقف می شود. در این مورد هم درمان درد مفاصل با زردچوبه توصیه می شود. یکی از برتری های زردچوبه نسبت به سایر روش های درمان درد این است که می تواند درد های شدید را هم متوقف کند. پژوهش های ثابت کرده اند که زردچوبه می تواند ۷۰% آنتی بادی هایی که به سلول های خودی حمله می کنند را مهار کند. این ماده با کمک به تعدیل فعالیت های سیستم ایمنی و کاهش شدت حملات، از گسترش التهاب در بدن و تخریب مفاصل جلوگیری می کند. درمان درد مفاصل با زردچوبه زمانی که به آرتروز مبتلا هستید، یکی از بهترین راه های پیشنهادی ما هست.
درمان درد مفاصل با محافظت از استخوان ها
طولانی شدن التهاب در مفاصل نه تنها باعث تحلیل رفتن غضروف ها و تضعیف مفاصل می شود، بلکه بافت استخوانی اطراف مفاصل را نیز به مرور تخریب می کند. تحقیقی که در سال 2020 انجام شد نشان داد که کورکومین به قدری قدرتمند است که می تواند از تخریب بافت استخوانی هم جلوگیری کند. این ماده از سفت شدن مایع سینوویال موجود در مفاصل و تحلیل رفتن سلول های استخوانی جلوگیری می کند. این حالت دانشمندان را به فکر واداشته است تا به دنبال داروهایی باشند که می تواند با الگوگیری از زردچوبه همین کار را انجام دهد و تحولی در درمان درد مفاصل با زردچوبه باشد.
نحوه استفاده از زردچوبه
برای درمان درد مفاصل با زردچوبه می توانید آن را به غذاهای خود اضافه کنید. همچنین می توانید دمنوش هایی تهیه کرده و از آن ها استفاده نمایید. گاها هم توصیه می شود این ماده را با عسل و برخی مواد دیگر ترکیب کرده و محل درد را با مخلوط حاصله مالش دهید. این روش هم بی تاثیر نیست اما بهترین روش استفاده همان اضافه کردن به غذاها هست. البته امروزه در داروخانه ها قرص های زردچوبه هم به فروش می رسند که می توانید از آن ها استفاده کنید و با این روش درمان درد مفاصل با زردچوبه را انجام داده و از درد خلاص شوید.
0 دیدگاه ها