این درمان ممکن است تا مدتی علائم بیماری را از زندگی فرد کاهش دهد اما بعد از قطع دارو و یا طی اتفاقی، دوباره برگشت خواهد کرد اما در درمان قطعی هر بیماری علائم برنخواهند گشت. متاسفانه درمان کبد چرب به صورت قطعی در حال حاضر امکان پذیر نیست؛ چرا که به دلیل تجمع بیش از حد چربی در بافت کبد، کبد به صورت جدی آسیب دیده است. با این حال در سال گذشته چندین مقاله علمی در دنیا منتشر شد که راه حل هایی را برای درمان قطعی این بیماری پیشنهاد می دادند اما هنوز در حال آزمایش هستند و امکان بهره مندی از آن ها وجود ندارد. لازم به ذکر است مطرح کنیم سازمان جهانی بیماری ها اعلام کرده است، درمان کبد چرب به صورت موقتی هم کارآمد است و سالانه چیزی حدود 5000 نفر با رعایت اصول و استفاده از این درمان، مشکلشان به طور کامل برطرف می شود.
افراد زمانی که علائمی را از خود بروز می دهند و بعد از بررسی های انجام شده از سوی پزشک، متوجه می شوند که مبتلا به کبد چرب هستند، با جستجوهای فراوان به دنبال سریع ترین و بهترین درمان کبد چرب هستند. اما آیا چیزی به عنوان سریع ترین راه برای درمان این بیماری وجود دارد یا خیر؟ در جواب این سوال باید گفت درمان ها متفاوتی برای برطرف کردن کبد چرب توصیه می شوند که از جمله آن ها می توان به روش های سنتی و کمک گیری از طبیعت اشاره نمود.
استفاده از درمان ها مختلف تاثیرات متفاوتی در روند درمان دارند؛ اما اثر آن ها در افراد مختلف متفاوت است. در حقیقت تمام روش های درمان کبد چرب که از سوی پزشک توصیه می شوند کارایی لازم را دارند و می توانند مشکل شما را برطرف کنند، اما سریع ترین درمان کبد چرب کلمه ای کاملا دوسویه است و در 90 درصد موارد به خودتان بستگی دارد. اگر شما پروتکل های درمانی که از سوی پزشک در نظر گرفته شده اند را به خوبی رعایت کنید و رفتارهای ناهنجار زمینه ساز را کنار بگذارید، قطعا ساده ترین روش ها به سرعت شما را به نتیجه می رسانند.
در طب نوین درمان اختصاصی برای کبد چرب وجود ندارد، ولی شما با کنترل بیماری های زمینه ای از قبیل کاهش وزن، چربی های خون، دیابت و یا قطع نمودن داروهای مضر می توانید از پیشرفت این بیماری جلوگیری نمایید. اما این نکته لازم به ذکر است که تا این لحظه درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، اما چندین مقاله در سال گذشته میلادی منتشر شده اند که در صورت موفقیت عملی می توانند درمان کبد چرب را به شکل قطعی محقق کنند. در ادامه به این مقالات می پردازیم.
برخی از عصاره های گیاهی که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت می توانند بخشی از علائم کبد چرب را به طور کامل از بین ببرند، اما استفاده همزمان از همه آن ها عوارض تداخلی به همراه داشته است. امروزه تلفیق طب نوین و سنتی توانسته است برخی داروهای گیاهی و سنتی را تولید کند که درمان کبد چرب را تا حدودی زیادی موفقیت آمیز کرده اند. برای شناختن این داروها با ما همراه باشید.
در مواردی به دلیل بی توجهی فرد مبتلا، بیماری به سرعت رشد می کند و بسیار شدید می شود. در این حالت درمان های موقتی و مرسوم کارساز نخواهند بود و فرد باید تحت عمل پیوند کبد قرار گیرد. این روش درمان زیاد مورد توجه نیست؛ چرا که علائم گاها وحشتناکی دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم اما پیوند کبد آخرین step یا گام درمان کبد چرب در طب نوین است.
جدیدترین مقالات منتشر در مورد درمان کبد چرب در جهان، این بیماری را خطرناک تر از سرطان می دانند
تمام منابع علمی برپایه مقالاتی که سالانه در دانشگاه های معتبر سراسر دنیا منتشر می شوند، استوار هستند. مقالات جدید منابع علمی قبلی را آپدیت می کنند. مقالاتی که اخیرا در چندین دانشگاه معتبر دنیا منتشر شده است، حقایقی را در مورد درمان کبد چرب به مردم نشان می دهند که چندان جالب نیستند:
- دانشگاه کالیفرنیا و اوهایو
دو مقاله ای که در دانشگاه کالیفرنیا و اوهایو منتشر شدند، اثبات کردند که کبد چرب از سرطان ها بدتر شده است و اگر همین روند ادامه دار باشد می تواند جایگاه سرطان را گرفته و در جایگاه اول بیماری ها بدخیم قرار گیرد.
مقاله ای که در کمبریج انگلستان منتشر شد هم درمان کبد چرب را دشوارتر از سرطان می داند؛ چرا که این بیماری هنوز به خوبی جایگاه خود را در بین مردم پیدا نکرده است و بسیاری از بیماران بی توجه به آن به زندگی ادامه می دهند در صورتی که اگر بدانند سرطان دارند، مراکز درمانی را ترک نمی کنند.
- دانشگاه پزشکی نوین هوکایدو (Hokkaido) ژاپن
مقاله تراز اول دانشگاه پزشکی نوین ژاپن با استناد به آمار، کبد چرب را خطرناک تر از سرطان می داند؛ زیرا بیمار بعد از مطلع شدن از سرطان به شدت پروتکل های درمانی را جدی می گیرد؛ اما همان فرد اگر بداند کبد چرب دارد حتی جستجوی دقیقی در مورد عواقب آن نمی کند، چه برسد بخواهد درمان کبد چرب را به طور کامل انجام دهد که این نگران کننده است.
کبد چرب چیست؟
حتما تاکنون اسم کبد چرب را شنیده اید اما مرجع کاملی را پیدا نکردید تا پاسخ جامعی برای این سوال به شما ارائه دهد. ما در این مقاله سعی کردیم کامل ترین اطلاعات درباره کبد چرب را در اختیار شما بگذاریم که شما با خواندن آن هیچ گونه ابهامی درباره کبد چرب چیست؟ و درمان آن کدام است برایتان نخواهد ماند. کبد چرب نام اختلالی است که به عنوان «استئاتوز کبدی» هم معرفی می شود. این بیماری زمانی روی می دهد که چربی به میزان زیاد در کبد تجمع یابد. وجود مقادیر کمی چربی در کبد طبیعی است، اما چربی خیلی زیاد می تواند سلامتی فرد را به خطر بیاندازد. اصلی ترین دلیل ایجاد کبد چرب نوع تغذیه و شرایطی است که ما برای زندگی انتخاب می کنیم.
بسیاری از مردم بدون آن که بدانند کبد چرب چیست؟ و چه مشکلاتی قرار است برای آن ها ایجاد کند، آن را نادیده می گیرند. این نادیده گرفتن در نهایت به از دست دادن کبد و در پی آن سیروز کبدی و مرگ منجر خواهد شد. شرایط زندگی امروزی حکم می کند که شما با مطالعه تنها یک مقاله، اطلاعاتی در مورد این بیماری کسب کنید و توصیه های لازم را برای مبتلا نشدن به آن به کار گیرید.
نکاتی مهم درباره کبد چرب
- کبد یا جگر دومین عضو بزرگ بدن انسان است. این اندام به هضم مواد غذایی و داروها کمک زیادی می کند و در حقیقت تصفیه خانه بدن است. کبد در جذب و ذخیره مواد مورد نیاز بدن نقش مهمی دارد.
- یکی از ترکیباتی که زیاد در کبد تجمع می کنند، چربی ها هستند. چربی زیاد در کبد می تواند باعث التهاب کبد شده و به آن آسیب برساند. این آسیب گاهی اثراتی به جای می گذارد که در نهایت باعث می شود کبد عملکرد خود را به خوبی انجام ندهد.
- کبد چرب چیست؟ سوالی چند پهلو است اما دقیق ترین جواب همین مطلبی است که گفتیم. کبد چرب طبیعی حاوی کمتر از حدود 5 گرم چربی است که از این میزان 15 درصد تری گلیسرید، 63 درصد فسفولیپید، 7 درصد کلسترول و 15 درصد اسید چرب است. در صورت هرگونه تغییر نا به جا در این درصدها مسئله بیماری کبد چرب خود را نشان می دهد.
- کبد چرب به طور فزاینده ای در سراسر جهان به ویژه در کشورهای لاتین شایع است. در ایالات متحده درصد ابتلا به این مشکل بیشتر از سایر نقاط است و می توان گفت تقریبا در حدود یک چهارم از جمعیت را در بر می گیرد. برخی از افراد ممکن است به کبد چرب غیر الکلی مبتلا شوند که یک شکل تهاجمی از بیماری کبد چرب است.
- آمار مربوط به این بیماری زمانی نگران کننده می شود که حدود 42 درصد بیماران بدون آن که هنوز بدانند بیماری کبد چرب چیست؟ با سیروز و یا سرطان ناشی از کبد چرب می میرند. درمان کبد چرب در صورتی که به این مرحله برسد، تقریبا ناممکن است.
معرفی انواع خوراکی های طبیعی که می تواند علائم کبد چرب را کاهش دهد ...
چربی نمی تواند که به شکل گسترده در تمام سلول های بدن تجمع یابد و باید تنها در سلول های مشخصی جمع شود. هر سلول ظرفیت نگه داری حجم مشخصی از چربی را دارد و اگر میزان ذخیره بیش از حد شود، مکانیسم طبیعی سلول تغییر می کند و سلول بسیار حجم می شود. همچنین ادعاهایی مبتنی بر کاهش میزان چربی با روش های سنتی وجود دارد که عضو هیئت علمی دانشگاه سوربن در سمیناری با موضوع کبد چرب چیست؟، این گونه بیان می کند: ادعاهایی وجود دارند که زردچوبه، قهوه، سیر، چای سبز، زنجبیل و شکلات تلخ را عامل کاهش علائم و درمان کبد چرب می دانند. نتایج تحقیقات بیان می کنند چنین موضوعی حقیقت دارد اما اثربخشی آن حداکثری نیست.
نشانه های کبد چرب را بدانید تا به آن مبتلا نشوید
بروز علائم مختلف بیماری کبد چرب دو سویه است و امکان دارد در فردی خیلی زود خود را نشان دهند اما فردی دیگر تا مراحل پیشرفته بیماری نشانه های خفیفی داشته باشد. با توجه به این که نشانه های کبد چرب به موقع خود را نشان نمی دهند و یا ابهام برانگیز هستند، توصیه می شود اشخاصی که ریسک فاکتورهای این بیماری را دارند، برای تشخیص و درمان کبد چرب قبل از پیشرفت زیاد، حتما تحت نظر پزشک سونوگرافی انجام دهند.
ناحیه اپی گاستر یا شکمی متشکل از چندین ارگان مختلف با کارکرد های متفاوت هستند. ارتباط تنگاتنگ ارگان های مختلف شکمی باعث شده است تا نشانه های کبد چرب و سایر بیماری های این منطقه بسیار مشابه به هم باشد. شاید برای شمایی که سررشته جامعی در پزشکی ندارید، مشکل باشد تا علائم کبد چرب را تشخیص دهید اما با کمی مطالعه می توانید اطلاعاتی را در این زمینه کسب کنید که با توجه به آن ها نشانه های حدودی این بیماری را تشخیص و در صورت مشاهده برای درمان به موقع به پزشک مراجعه نمایید.
15 نشانه کبد چرب را در خود بررسی کنید!
- زرد شدن روی زبان به خصوص در قسمت های مرکزی
- زرد بودن سفیدی صلبیه چشم از مهم ترین نشانه های کبد چرب است.
- از آن جایی که کبد نقش تصفیه کنندگی دارد، با بروز این مشکل خون به خوبی پالایش نمی شود و در نتیجه آن کک و مک های پوستی یا بثورات جلدی افزایش می یابند.
- ترش کردن و ریفلاکس گوارشی از نشانه های کبد چرب است اما از علائم پایه ای نیست و باید در کنار سایرین مورد بررسی قرار گیرد.
- تلخی دهان و بدمزگی صبحگاهی آن
- درد مچ پاها و پیچ خوردگی های مکرر مچ پاها
- ریزش موی شدید و شوره فراوان
- خون ریزی های شدید عادت ماهیانه در زنان
- حالت چسبندگی مدفوع به کاسه توالت
- پرش پلک راست از نشانه های کبد چرب است اما در بسیاری از موارد 100 درصدی نیست.
- زرد شدن پیراهن در ناحیه زیر بغل و بدبو بودن عرق که این نشانه معمولا در اولین مرحله درمان کبد چرب با قهوه و یا زرشک برطرف می شود.
- درد در سمت راست حفره شکمی که به سمت بین دو کتف انتشار داشته باشد.
- خستگی
- گیجی و سردرد تکرارشونده
- ادرار تیره
نشانه های کبد چرب چگونه و چه موقع خود را نشان می دهند؟
معمولا در بسیاری از موارد زمانی که کبد چرب بروز می کند فرد علائم زیر را در خود احساس می کند.
- تغییر اشتها پیدا کرده اید
یکی از نشانه های کبد چرب عبارت است از همه چیز خواری. به شکلی که همیشه احساس گرسنگی می کنید یا تمایل شدیدی به شیرینی جات دارید. این عادت چربی انباشته شده در کبد را بیشتر کرده و بیماری دائما شدیدتر می شود.
افرادی که اضافه وزن دارند در معرض ریسک بالای بیماری کبد چرب هستند. از آن جایی که نرخ چاقی در افراد رو به افزایش است، خطر شیوع این بیماری بیشتر از همیشه است. اما به طور معمول زمانی که فرد به کبد چرب مبتلا می شود، روند چاقی نیز رشد بیشتری پیدا می کند.
- تغییرات شدید قند خون پیدا کردید
یکی از وظایف اصلی کبد ذخیره گلوکز در قالب ماده ای به نام گلیکوژن است. زمانی که کبد به دنبال بیماری عملکرد خود را از دست می دهد، قند اضافی از سطح خون به شکل منظم جمع آوری نمی شود و شما در بین سایر نشانه های کبد چرب، نوسان قندخون هم خواهید داشت.
شاید این موضوع را به شکل دقیق نتوان به نشانه های کبد چرب نسبت داده اما نتیجه تحقیق دانشگاه نیومکزیکو نشان می دهد که 92.6 درصد از افراد مبتلا به این بیماری احساس خستگی، آشفتگی و ضعف عجیبی داشتند.
علائمی از کبد چرب که هشدار دهنده و خطرناک هستند
متاسفانه تحقیقات سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که بسیاری از مردم علائم کبد چرب را نادیده می گیرند و به سادگی از کنار آن می گذرند. این سازمان دلایل مختلف از جمله پایین بودن سطح سواد افراد را عامل این رفتار می داند. با این حال برخی از علائم کبد چرب هشداردهنده و خطرناک هستند و بی توجهی به آن ها نتیجه ای جز مرگ زودرس ندارد.
- درد در ناحیه بالا سمت راست شکم یا هیپوکندریوم راست
این درد نیز از علائم کبد چرب است که تا وقتی به سیروز تبدیل نشود، بروز نمی کند. ممکن است مایعات در شکم جمع شوند؛ اگر آب در بدن دچار عفونت شود، دردهای شکمی را تجربه خواهید کرد. درد گاهی خفیف و گاهی به قدری شدید است که فرد را به گریه می اندازد. بهتر است قبل از این مرحله برای درمان کبد چرب اقدام شود.
اصولا خارش تا زمانی که سبب آزردگی و تحریک نشود، چندان جدی گرفته نمی شود، اما باید بدانید که احتمالا علت خارش پوست، وجود صفرا در خون باشد. وجود صفرا در خون خود از علائم کبد چرب است و نشان می دهد که کبد کارایی لازم را ندارد.
- آنژیوم یا رگهای عنکبوتی (Spider angiomas)
دلیل ظاهر شدن این مویرگ ها، افزایش میزان استروژن در بدن است و نشانه ای از آن است که گوشزد می کند کبد به درستی کار نمی کند. این مورد از علائمی است که هشدار ورود به مرحله حاد کبد چرب را می دهد.
کبودی و خونریزی از جمله علائمی از که باید به شدت جدی گرفته شود. توجه به موقع به این علامت درمان کبد چرب را امکان پذیر می کند. کبودی و خونریزی تنها از علائم کبد چرب نیست و ممکن است در سرطان ها نیز بروز کند اما نکته مهم جدی گرفتن آن است.
بوی بد دهان در برخی مواقع به علت مشکلات کبدی در بیماران با عنوان فتور هپاتیکوس بروز می کند. این مورد از علائم کبد چرب سبب ایجاد بویی شبیه کپک زدگی می شود که به واسطه وجود سطح بالای متیل دی سولفید در خون به وجود می آید. نوشیدن قهوه بهترین راه برای برطرف کردن آن است.
مهم ترین علائم کبد چرب از دیدگاه 3 نشریه معتبر علمی
- نشریه گاردین طی مقاله ای معتبر در سال 2014 مواردی چون خارش کف دست، اریتما ، تغییرات هورمونی، احساس خستگی و بی حالی مداوم، ضعف عمومی، سردرگمی، مشکل در تمرکز، زرد شدن رنگ چشم، کبودی و التهابات جلدی را از علائم کبد چرب معرفی کرد.
- کلینیک مایو در سال 2017 علائم کبد چرب را گیجی، تمایل به خونریزی راحت و سریع، زردی چشم، خستگی ممتد، خارش، اضافه وزن، اشتهای ضعیف، درد شکمی و تورم شکم، ادرار تیره و تغییر رنگ مدفوع، توصیف می کند.
- نشریه nhs متعلق به کالج پزشکی انگلستان نیز زردی پوست و چشم، خونریزی های غیرطبیعی یا کبود شدن پوست، تورم در پاها و مچ پا، ادرار تیره، مدفوع خون آلود، خستگی مزمن، تهوع یا استفراغ، یبوست مزمن و اضافه وزن را از علائم عمومی کبد چرب معرفی می کند.
چه کسانی در معرض خطر ابتلا به کبد چرب هستند؟
Fatty Liver یا کبد چرب در اثر تجمع بیش از حد چربی در کبد ایجاد می شود. اگر شما اضافه وزن دارید یا چاق هستید، احتمال بیشتری دارد، مبتلا شوید. داشتن دیابت مخصوصا نوع 2 آن امکان دارد خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش دهد. عوارض کبد چرب با مقاومت به انسولین ارتباط تنگاتنگی دارند. نتایج تعدادی از تحقیقات نشان می دهند که عوارض این بیماری حتی می توانند از خود آن شدیدتر باشند. اما سوال اینجاست که چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند؟ با توجه به نتایج اعلام شده توجه سازمان جهانی بهداشت (WHO)، افراد زیر بیش از سایرین در معرض ابتلا به این بیماری و گرفتار شدن در دام عوارض کبد چرب قرار دارند.
- مصرف دخانیات و قرارگیری در یک قدمی کبد چرب
افرادی که مصرف بیش از حد الکل دارند و یا دخانیات استفاده می کنند، زودتر از سایرین عوارض کبد چرب را از خود بروز می دهند. همچنین این افراد معمولا به انواع روش های درمان کبد چرب، پاسخ مناسبی نمی دهند و اکثر درمان ها برای آن ها کارایی ندارند.
- مصرف بیش از دوز توصیه شده از داروهای بدون نسخه
خوددرمانی مشکلی اساسی در جامعه پزشکی است. چه بسا مشاهده می شود فردی که علائم خفیف یکی بیماری را داشته، با مصرف بی رویه و نادرست یک دارو، علائم را شدیدتر کرده است.
در دوران بارداری تغییرات شدید در سطح هورمون های خانم های ایجاد می شود که ممکن است هر کدام با تاثیر بر کبد، عوارض کبد چرب را ظاهر کنند. عموما یکی از انواع کبد چرب، کبد چرب بارداری است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
- کلسترول و تری گلیسیرید بالا
زندگی امروزی به شکلی تغییر پیدا کرده است که اگر وعده های غذایی یک ماه یک خانواده را بررسی کنیم، در آن بیش از 10 بار مصرف فست فود ها را می بینیم. مصرف فست فود ها تنها با بالا بردن سطح کلسترول و تری گلیسرید خون، شما را به عوارض کبد چرب نزدیک تر می کنند.
گاهی نداشتن تغذیه مناسب و دریافت نکردن مواد غذایی مورد نیاز خود عاملی در ابتلا به کبد چرب است. افرادی که سو تغذیه دارند، در موارد زیادی به این مشکل گرفتار می شوند.
یکی از موثرترین مواردی است که درصد ابتلا به کبد چرب را بالا می برد. در این سندروم عموما وضعیت فیزیولوژیک بدن اختلال پیدا کرده و بیماری های متعددی بروز می کنند. درمان کبد چرب متابولیک سخت تر است.
مهم ترین عوارض کبد چرب کدامند؟
در زیر چندین مورد از عوارض کبد چرب آورده شده است که اگر بیمار به علائم اولیه این بیماری توجه نداشته باشد، با آن ها رو به رو می شود.
از جمله عوارض کبد چرب است که کمتر آن را در بین بیماران مشاهده می کنیم. در این عارضه وریدها یا سیاهرگ های اطراف ناف متورم می شوند و برجستگی هایی مانند واریس پا را نمایان می کنند.
سیروز در پاسخ به آسیب های کبدی، مانند التهاب رخ می دهد. همانطور که کبد سعی دارد التهاب را متوقف کند، ناحیه ای از زخم تولید می کند. با ادامه التهاب، فیبروز گسترش می یابد تا بیشتر و بیشتر بافت کبدی را از بین ببرد. درمان کبد چرب در این مرحله امکان پذیر نیست.
تورم رگ ها و واریس مری بعد از مدتی دچار پارگی و خونریزی می شود. این پارگی یا خونریزی سبب تجمع مایع در شکم و ایجاد درد شدید می شود.
از جمله
عوارض کبد چرب که هشداردهنده است، آسیب های اکسیداتیو هستند. خستگی مزمن می تواند به واسطه کبد چرب شکل بگیرد. مطالعه ای که در سال 2007 توسط کالج پزشکی کریسشن انجام شد، نشان داد که استرس اکسیداتیو می تواند به واسطه کبد چرب یا یک بیماری دیگر که عملکرد کبد را مختل می کند، رخ دهد.
از دیگر عوارض کبد چرب براساس مقالات علمی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سردرگمی، خواب آلودگی
- آنسفالوپاتی کبدی
- سرطان کبد که درمان کبد چرب در این مرحله خیلی سخت و تقریبا غیرممکن خواهد بود.
- نارسایی کبدی
- نکروز سلولهای کبدی
- کمبود آنتی اکسیدانها و باکتری های رودهای
- سفید شدن رنگ ناخن
- لکه های تیره پوستی
- خون مردگی پوستی
- اختلال در تمرکز
- زردی چشم ها
- مشکلات حافظه
چرا علائم کبد چرب در زنان شدیدتر است؟
بدن زن و مرد از نظر ساختار و فیزیوپات تفاوت هایی باهم دارد. این تفاوت ها گاهی سبب برتری و گاهی سبب مشکلات شدیدتر می شود. برخلاف مردان، سیستم اندوکرین بدن زنان قوی تر است، به عبارت دیگر، بدن زنان وابستگی بیشتری به هورمون ها و تنظیم های هورمونی دارد. این وابستگی شدید در مورد بیماری کبد چرب تا حدی به ضرر زنان عمل می کند و باعث می شود گاها و نه همیشه علائم کبد چرب در زنان شدیدتر باشد. تحقیقات و مطالعات زیادی روی این موضوع صورت گرفته است و تنها چند درصد با دلیل قابل قبول توانسته اند دلیلی برای تفاوت این شدت علائم بیان کنند. در حالت عادی ممکن است حتی علائم کبد چرب در زنان خفیف تر از مردان باشد اما در دوران بارداری این موضوع کاملا برعکس خواهد شد. در طی قاعدگی و بارداری ریتم تنظیمات هورمونی به شدت تحت تاثیر FSH و LH قرار می گیرند. با این حال برخی از پزشکان همچون پروفسور نیک هانسون این تفاوت علائم را قبول ندارند و معتقدند زن می تواند در دوران بارداری با انجام کارهای زیر شدت علائم را تغییر دهد.
- تغذیه سالم برای درمان کبد چرب
- تحرک مناسب
- استفاده از رژیم های تقویتی
- کاهش استفاده از قرص های شیمیایی
- نوشیدن 2 الی 3 لیوان قهوه در هفته (یک لیوان هم مشکلی ندارد).
زمان شروع علائم کبد چرب در زنان چه سنی آست؟
تفاوت زیاد میان سبک زندگی افراد باعث شده است تا پزشکان نتوانند رنج زمانی مشخصی را برای بروز علائم کبد چرب در زنان مشخص کنند اما تحقیقی که در آمریکا روی 547 بیمار خانم در سال 2013 که ریسک فاکتورهای ابتلا به این بیماری را داشتند، انجام شد، نشان داد که متحمل ترین زمان برای شروع علائم کبد چرب در زنان در میانسالی و بین 40 تا 50 سالگی است. البته حدود 10 درصد از مبتلایان کبد چرب سنین کمتر از 30 دارند که این یک زنگ خطر برای کاهش میانگین سنی ابتلا به کبد چرب در ایران و جهان است.
خطرناک ترین علائم کبد چرب در زنان چیست؟
تصور اشتباهی که وجود دارد این است که مردم علائم کبد چرب در زنان را متفاوت از علائم این بیماری در مردان می دانند. اما در حقیقت تحقیقات علمی متعدد خلاف این موضوع را ثابت کرده اند. بررسی ها نشان می دهد که علائم کبد چرب از نظر ظاهر در هر دو جنس مشابه است اما از نظر ماهیت کمی تفاوت دارند. برای مثال اگر زنی با بیماری کبد چرب حامله شود، قطعا عوارض شدیدتری را تجربه خواهد کرد که حتی ممکن است به جنین نیز آسیب برسانند. اما به طور کلی علائم کبد چرب در زنان در دسته بندی های زیر قرار گرفته و درمان کبد چرب نیز با توجه به آن ها صورت می گیرد.
- زردی در بخش های مرکزی زبان
- زردی بیش از حد سفیدی چشم
- افزایش بثورات جلدی و جوش ها
- در موارد شدید وجود خون در مدفوع
- تغییر رنگ ادرار به دلیل تغییرات بیلی روبین
- خستگی
- گیجی و سردرد تکرارشونده
- ادرار تیره
- کبودی بدن که از علائم کبد چرب در زنان در موارد شدید بوده و نشانه خطر جدی برای سلامت فرد است.
چگونه بفهمیم کبد چرب داریم؟
شاید با کمک علائم ابتدایی که این بیماری از خود نشان می دهد، بتوانید حدودی حس بزنید که کبد چرب دارید اما اساسا تشخیص کبد چرب کار آسانی در مراحل اولیه نیست. در واقع بزرگ ترین مشکلی که کبد چرب دارد، بدون علامت بودن آن است. به طوری که فرد سال ها با این بیماری زندگی می کند اما اطلاعی از آن ندارد. تشخیص کبد چرب را می توان با روش های زیر انجام داد.
- بررسی سوابق بالینی بیمار
- معاینات فیزیکی
- تصویربرداری کبد (Medical Imaging)
- سونوگرافی
- فایبرواسکن
- سی تی اسکن
- ام آر آی
- آزمایش خون
البته لازم به ذکر است که در مراحل اولیه بیماری حتی امکان دارد، روش های تصویربرداری نیز نتایج کاملی را ارائه ندهند.
بهترین و مطمئن ترین راه برای تشخیص کبد چرب چیست؟
در حال حاضر بهترین روش برای تشخیص کبد چرب، کمک گیری از دستگاه های تصویربرداری زیر نظر پزشک متخصص است. توجه داشته باشید که تشیخص مهم ترین بخش درمان کبد چرب است. به طور معمول پزشک در بررسی فیزیکی ممکن است با لمس یا ایجاد فشار در ناحیه ی کبد به التهاب آن پی ببرد. چنانچه کبد شما در اثر التهاب بزرگ شده باشد، قابل لمس خواهد بود؛ البته در شرایطی هم کبد شما دچار التهاب شده اما از لحاظ ابعادی بزرگ تر نشده است. سپس او با بررسی آزمایشات دیگر یکی از روش های زیر را برای تشخیص کبد چرب به شما توصیه می کند که باید مطابق آن عمل کنید.
در بسیاری از موارد، آزمایش خون با مشخص کردن افزایش آنزیم های کبدی می تواند وجود بیماری را تایید کند. ممکن است متخصص از آزمایشگاه بخواهد تا فاکتورهای آلانین آمینوترانسفراز یا آسپارتات ترانس آمیناز را در خون شما اندازه گیری کند. بیش از حد بودن هر کدام از این فاکتورها، نشانه وجود بیماری و کمکی به تشخیص کبد چرب شما خواهد بود.
الاستوگرافی یک مد متغییر سونوگرافی است که اساس آن سفتی سنجی بافت ها است. در حالت طبیعی بافت های طبیعی الاستیسیته مخصوص و منحصر به فردی دارند اما اگر بافت نرمی مانند کبد دچار اختلالی شود، این حالت کشسانی تغییر می کند. تشخیص کبد چرب با الاستوگرافی در ایران هم انجام می شود.
سونوگرافی ساده ترین، آسان ترین ترین و مقرون به صرفه ترین راه برای تشخیص کبد چرب این روش است که چربی جایگزین شده در سلول های کبدی را نشان می دهد. در حالت طبیعی، کبد در سونوگرافی تیره رنگ است اما اگر فرد مبتلا به کبد چرب باشد کبد به صورت سفید و درخشان نمایش داده می شود.
یک روش تصویر برداری عالی برای تشخیص کبد چرب است اما با وجود سونوگرافی کمتر پزشکان آن را درخواست می دهند.
می تواند میزان و درصد چربی را مشخص کند.
نمونه برداری یا Biopsy کبد بهترین راه برای پی بردن به شدت بیماری است. البته از این روش زمانی استفاده می شود که روش های دیگر پاسخ قطعی در تشخیص بیماری نداده باشند. در بیوپسی کبد، پزشک با سوزن بخشی از بافت داخل کبد را جدا می کند. در این حالت، برای کاهش احساس درد در حین برداشت نمونه، مقداری بی حسی موضعی تزریق می شود. تشخیص کبد چرب به کمک بیوپسی معمولا در زیر دستگاه سونوگرافی انجام می گیرد تا پزشک محل مناسب را برای برداشت بافت انتخاب کند.
چگونه از ابتلا به کبد چرب پیشگیری کنیم؟
جالب است بدانید طبق آماری که در سال 2016 منتشر شده است، حدود 92.3 درصد از مبتلایان به کبد چرب، رفتارهای نادرست و زندگی امروزی را عامل این بیماری می دانند. محققان دانشگاه ایلینویز معتقندند که درمان کبد چرب را می توان چند سال قبل از ابتلا به آن انجام داد. حتی این دانشمندان روشی را توصیف می کنند که معتقدند می تواند شما را چندسال قبل از گرفتار شدن در دام این بیماری نسبت به ابتلا به آن در آینده مطلع سازد.
اصول اصلی راه های
درمان کبد چرب از نظر این دانشمندان بر مبنای پیشگیری و کنترل برخی از رفتارها است. همان گونه که اشاره کردیم، در حال حاضر درمان قطعی برای کبد چرب وجود ندارد. اگرچه ممکن است به زودی درمانی قطعی کشف شود؛ اما تا آن زمان این بیماری همچنان مشکل ساز خواهد بود. چیزی که بیش از ده ها دانشمندان در سراسر جهان به آن دست یافته اند، این است که باید با تغییر سبک زندگی امروزی درمان کبد چرب را قبل از مبتلا شدن به آن انجام دهیم. شاید این مورد ساده به نظر برسد و بسیاری از ما گذرا نسبت به آن عبور کنیم؛ اما اگر به کبد چرب مبتلا شوید، حتی بهترین راه های
درمان کبد چرب هم نمی توانند شما را به سبک زندگی سابق برگردانند. در این زمان کوتاه ترین بی توجهی عاقبتی جز سیروز کبدی نخواهد داشت.
چه پارامترهایی بر انتخاب روش درمان کبد چرب اثر گذار است؟
متاسفانه این بیماری عموما بدون علامت است ولی با بررسی آزمایش خون و بررسی افزایش آنزیم های کبدی می توان آن را مشخص کرد. اگر مورد غیر معمولی مشاهده شود با استفاده از تصویر برداری سونوگرافی و ام آر آی چک می کنند که آسیبی وجود دارد یا خیر. شاید راه های درمان کبد چرب متعدد باشند، اما یک فرد به تمامی آن ها پاسخ مثبت نمی دهد؛ به همین دلیل پزشک برای تعیین روش مناسب برای درمان کبد چرب ابتدا متودهای تشخیصی مختلف را بررسی و بعد از تطابق نتایج، تصمیم به انتخاب مناسب ترین روش می گیرد.
این موضوع در طب سنتی هم همین گونه است؛ به طوری که متخصص طب سنتی ابتدا نتایج آزمایش بیمار را بررسی و بعد در مورد درمان نظر می دهد. حتی گاهی دیده می شود که پزشکان طب سنتی برای تشخیص بهترین راه های
درمان کبد چرب به مریض توصیه می کنند از مواد خاصی استفاده و نتیجه را مداوم به آن ها گزارش دهد.
درمان کبد چرب با قهوه یکی از موثرترین راه ها در طب سنتی است. برخلاف بسیاری از مواد گیاهی، قهوه در بسیاری از مردم، با درصد بالای ابتلا به کبد چرب، به خوبی علائم را برطرف می کند.
متداول ترین روش های درمان کبد چرب کدامند؟
شاید راه هایی که برای درمان کبد چرب پیشنهاد می شوند، متعدد باشند؛ اما اگر همه ی آن ها را در کنار هم قرار دهیم به نتیجه کلی زیر دست خواهیم یافت. اساسا راه های درمان کبد چرب برپایه اصول زیر هستند:
- متوقف کردن استفاده از الکل یا محدود کردن آن
- استفاده از داروهای ضد ویروس برای درمان عفونت های هپاتیت
- درمان کبد چرب با دریافت داروهایی که فلزات سنگین مانند آهن و مس را از بدن حذف می کنند.
- عدم استفاده از داروهایی که با بروز فیبروز کبدی مرتبط هستند.
- دریافت داروهایی که فعالیت سیستم ایمنی بدن را کاهش می دهند.
- مصرف مقدار متعادل قهوه در روز
- حفظ مقدار آب بدن
- مصرف گیاه طبی خار مریم
- مصرف ویتامین D
- درمان کبد چرب با کاهش وزن
- مصرف شکر و مواد قندی را کاهش دهید
- آب سرد دشمن کبد شماست. یکی از راه های درمان کبد چرب، خودداری از مصرف آب سرد همراه غذا است.
آیا کودکان نیز به کبد چرب مبتلا می شوند؟
درمان این بیماری در کودکان به شکل های متفاوتی انجام می گیرد .در صورتی که فرزند شما به کبد چرب مبتلا است، حتما با شیوه های مختلف او را تشویق نمایید تا درمان را انجام دهد و در صورتی که به اضافه وزن مبتلا است حتما او را تشویق نمایید که از مصرف غذاهای چرب اجتناب نماید و با انجام فعالیت های ورزشی وزن خود را کاهش دهد. توجه داشته باشید که راه های درمان کبد چرب عملا برپایه تغییر سبک زندگی هستند و کودکان بهتر می توانند این تغییر را در زندگی انجام دهند.
کبد چرب چه زمانی خطرناک می شود؟
کبد چرب، بیماری رایجی است که امروزه بسیاری از مردم بعد از بررسی های اولیه متوجه ابتلا به آن می شوند. شروع کبد چرب عمدتا با مصرف نامناسب مواد در رژیم های غذایی است. بدن، قابلیت تجمع حجم معینی از چربی را دارد و بالارفتن این میزان می تواند آسیب های جدی به بدن وارد کند. واقعیت این است که همین چربی ها در نقاطی از بدن مثل دیواره عروق رسوب کرده و به تنگی رگ های قلب و مغز منجر شده و در نهایت سکته های قلبی و مغزی را ایجاد می کنند.
کبد چرب یکی دیگر از بیماری های خطرناکی است که به دنبال تجمع چربی بروز می کند. مدت زمان درمان کبد چرب در افراد مختلف بسته به میزان چربی تمجع یافته در کبد و برخی از شرایط دیگر متفاوت است. اما چیزی که با اطمینان می توان به آن اشاره کرده این است که فرد بعد از ابتلا ممکن است تا چند سال نتواند به شرایط عادی زندگی خود برگردد. کبد چرب زمانی خطرناک می شود که توجه لازم به درمان آن صورت نپذیرفته و کبد به طور کامل از بین رفته است. در این زمان فرد چیزی تا مرگ فاصله ندارد.
ورزش و اصلاح رژیم غذایی را در درمان کبد چرب جدی بگیرید!
به گزارش مدیکال نیوز، کبد چرب بیماری اکتسابی است که به دلیل شیوه زندگی کم تحرک، مصرف غذاهای چرب، شیرین و پرکالری بوجود می آید. در کبد چرب بیش از 8 تا 16 درصد از وزن کبد را بافت چربی تشکیل می دهد. دو نوع کبد چرب الکلی و غیر الکلی وجود دارد که بعدا به آن ها خواهیم پرداخت. کبد چرب الکلی به دلیل مصرف الکل ایجاد می شود. تجمع بیش از اندازه آهن در بدن و چاقی، احتمال ابتلا به کبد چرب الکلی را افزایش می دهد. تحقیقات نشان می دهد که داروها معمولا در درمان کبد چرب ناتوان هستند و برای کاهش مدت زمان درمان کبد چرب باید به راه حل های طبیعی روی آورد.
- درمان کبد چرب بدون دارو در ایالت آریزونا
تحقیقی که در ایالت آریزونا انجام شد نشان دارد که اگر فرد به طور متوسط روزانه 20 دقیقه ورزش کند می تواند احتمال ابتلا به کبد چرب را تا 68.3 درصد کاهش دهد و همچنین در صورت ابتلا به این بیماری مدت زمان درمان کبد چرب او تنها یک الی دو ماه در مراحل اولیه طول خواهد کشید.
- سریع ترین راه درمان کبد چرب براساس تحقیقات بزرگ ترین کلینیک پزشکی دنیا
محققان کلینیک مایو طی یک بررسی 5 ساله برروی 654 فرد به این نتیجه رسیدند که اگر فرد به طور متوسط در هفته به میزان 10 درصد مصرف کالری و چربی خود را کاهش دهد مدت زمان درمان کبد چرب او تا 58 درصد کاهش می یابد.
با توجه به این بررسی ها و هزاران مقاله دیگر به این نتیجه می رسیم که سریع ترین راه برای درمان کبد چرب افزایش تحرک و اصلاح شیوه تغذیه ای است.
کدام داروها مدت زمان درمان کبد چرب را کاهش می دهند؟
همان گونه که اشاره شد، به دلیل متفاوت بودن گرید کبد چرب در بیماران مختلف، نمی توان عددی کلی را برای زمان درمان کبد چرب ارائه نمود. حتی در بسیاری از مقالات علمی نیز با دید چند سویه و بسته به شرایط به مدت زمان درمان کبد چرب نگاه می شود. دانشمندان پیوسته در حال تحقیق برای کشف دارویی برای درمان قطعی این عارضه و یا حتی کاهش مدت زمان درمان آن هستند که به نتایجی هم دست یافته اند.
- اسید نورورسادیاکسیکالیک و کاهش مدت زمان درمان کبد چرب
محققان اتریشی یک تحقیق جدید برای بررسی تاثیر اسید نورورسادیاکسیکالیک بر کبد چرب آغاز کردند. در این تحقیق سعی شد که از طریق مهار سنتز و ترشح کلسترول از کبد و نیز به وسیله مهار جذب کلسترول از جدار دستگاه گوارش، از درصد اشباع چربی کبدی کاسته شود. پژوهشگران این دارو را روی 200 داوطلبان مبتلا به کبد چرب به مدت 3 ماه آزمایش کردند. نتایج نشان داد دوز مناسب این دارو یک روش موثر برای کاهش مدت زمان درمان کبد چرب است.
- داروی URMC-099 یک تحول درمانی
دانشمندان دانشگاه راچستر در تحقیقات خود موفق به کشف دارویی شدند که یکی از شایع ترین بیماری های کبد یعنی کبد چرب را درمان می کند. دارویی موسوم به URMC-099 در این بررسی مورد آزمایش قرار گرفت. هریس گلبارد سرپرست این تحقیق می گوید:« توانایی این دارو برای کاهش میزان پاسخ سیستم ایمنی، به کبد اجازه میدهد تا کبد روند عملکرد عادی خود را به دست آورد و همچنین مدت زمان درمان کبد چرب به کمتر از 2 ماه برسد.». این دارو هنوز وارد فاز تست انسانی برای درمان کبد چرب نشده است.
مصرف چه داروهایی برای کبد چرب مضر است؟
آمار نشان می دهد که مصرف خودسرانه برخی از داروها، خود راهی برای ایجاد کبد چرب هستند. عموما همه داروها عوارض جانبی خاص خود را دارند و به اعضای مختلف بدن آسیب می رسانند که کبد نیز از این امر مستثنی نیست. در این میان می توان به داروهای ضد درد و تب بر اشاره کرد که مهم ترین داروهای مضر برای کبد چرب هستند. لازم به ذکر است که استفاده بیش از حد استامینوفن یا داروی پاراستامول ممکن است به بروز اختلالات کبدی منجر شود.
مولکول پاراستامول بعد از هضم شدن، در کبد به متابولیت سمی تبدیل می شود که دریافت روزانه بالای 4 گرم از این ترکیب باعث آسیب به سلولهای کبدی می شود.
درمان کبد چرب ناشی از مصرف بی رویه داروها هم کمی سخت است. سازمان بهداشت جهانی لیستی را منتشر کرده است که در آن به تعدادی از داروهای مضر برای کبد چرب اشاره شده است.
- داروهای کورتیکواستروئید
- داروهای هورمونی
- داروهای ضدالتهاب
- مسکن ها مانند ادویل، استامینوفن و ... در مصرف بی رویه
- آنتی بیوتیک ها در مصرف طولانی مدت
- دیکلوفناک و ایندومتاسین که در صورت مصرف بدون تجویز در گروه داروهای مضر برای کبد چرب قرا می گیرند.
- داروهای درمان کننده سرطان
- داروهای ضدتیروئید (مانند پروپیل تیوراسیل)
- ملوکاست یا مونته لوکاست که از داروهای آسم هستند.
داروهایی که مصرف بی رویه آن ها درمان کبد چرب را غیر ممکن می کنند:
- داروهای قلب مانند آمیودارون، داروهای مهارکننده کانال کلسیم و کینیدین
- داروهای درمان کننده سرطان مانند اوگزالی پلاتین، تاموکسیفن که در دستور خود جز داروهای مضر برای کبد چرب دسته بندی می شوند.
- داروهای ضدقارچ مانند تربینافین
- داروهای ضدآکنه مانند ایزوترتینوئین
- داروهای ضدافسردگی مانند دولوکستین و تیانپتین
- داروهای ضدصرع مانند کاربامازپین و فنوباربیتال
کدام دسته های دارویی بیشترین نقش را در ایجاد کبد چرب دارند؟
با اینکه مصرف بی رویه هر دارویی می تواند ابتلا به کبد چرب را افزایش دهد؛ اما آنتی بیوتیک ها به عنوان یکی از مهمترین گروه داروهای مضر برای کبد چرب شناخته می شوند. متاسفانه همه آنتی بیوتیک ها باعث بروز آسیب هایی در کبد می شوند. معروف ترین این داروها که در بین مردم مانند نقل و نبات مصرف می شود، آموکسی کلاو است که در هر دوزی ممکن است باعث بروز اختلالات در کبد شود.
تقریبا تمام داروهای رتروویرال که برای مقابله با ایدز تجویز می شوند، جزو داروهای مضر برای کبد چرب هستند و روی کبد عوارض جانبی ایجاد می کنند؛ اما در این بین داروهایی مانند نویراپین، دیدانوزین و زیدوودین بیشترین آسیب را به کبد وارد می کند.
ایبوپروفن، دیکلوفناک و ایندومتاسین جزو داروهای پرمصرف محسوب می شوند که متاسفانه این داروها نیز جز داروهای مضر برای کبد چرب محسوب می شوند. در بین این داروهای ضدالتهاب و مسکن، ایبوپروفن، بیشترین مشکل ایجاد می کند. آسیبی که این داروها به کبد می زنند جدی تر از آنتی بیوتیک ها است.
آیا آماری از آسیب های کبدی مانند کبد چرب ناشی از مصرف دارو در ایران وجود دارد؟
متاسفانه آمار کاملی در این مورد وجود ندارد. اما مصرف خودسرانه و غیراصولی هر نوع داروی شیمیایی و گیاهی ممکن است عارضه کبدی ایجاد کند. این خطر در خصوص داروهایی که برخی از دانشجویان در شب های امتحان برای بیدار ماندن مصرف می کنند و همچنین داروهای ضدبارداری و انواع داروهای گیاهی که با ادعای بی عارضگی مصرف می شوند نیز وجود دارد. لازم به ذکر است داروهای مضر برای کبد چرب نه تنها بافت کبد، بلکه به سیستم های عملکردی دیگر بدن در صورت استفاده غیراصولی، آسیب جدی وارد می کنند که سرطان در راس آن ها قرار دارد.
تا چه اندازه درمان های موجود برای کبد چرب کارساز هستند؟
ممکن است در جاهای زیادی با اسم کبد چرب برخورد کرده باشید و یا خودتان به آن مبتلا شده اید و این سوال برایتان پیش آمده است که آیا کبد چرب درمان قطعی دارد؟ و با درمان های موجود می توان برای همیشه از آن رهایی یافت. برای بررسی میزان اثربخشی روش های موجود برای
درمان کبد چرب، معمولا در دو گروه این موضوع مورد بررسی قرار می گیرد.
آیا کبد چرب درمان قطعی دارد؟ یا نه سوالی است که در طب نوین بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و دانشمندان زیادی در حال یافتن راه هایی برای درمان کبد چرب هستند. در این زمینه درمان اختصاصی برای این بیماری وجود ندارد، ولی شما با کنترل بیماری های زمینه ای از قبیل کاهش وزن، چربی های خون، دیابت و یا قطع نمودن داروهای موثر در ایجاد بیماری می توانید از پیشرفت آن جلوگیری و حتی آن را درمان نمایید. همچنین لازم به ذکر است بیشتر درمان ها در طب نوین براساس داروها هستند.
در این طب با کمک گیری از خواص بعضی گیاهان، ترکیباتی بدست می آید که به وسیله آن ها به راحتی و با موفقیت کامل کبد چرب درمان می شود. البته درمان کبد چرب در طب سنتی هم بستگی به شدت بیماری دارد. شاید در موارد خفیف در طب سنتی بتوان به سوال آیا کبد چرب درمان قطعی دارد؟ پاسخ مثبت داد؛ اما در موارد شدید در حال حاضر کبد چرب درمان قطعی ندارد.
با رعایت موارد زیر درمان قطعی کبد چرب امکان پذیر می شود
با رعایت برخی از اصول ساده شما به راحتی می توانید درمان کبد چرب را در همان مراحل اولیه انجام دهید و دیگر نیازی نیست با عواقب شدید این بیماری نظیر از دست دادن کبد مواجه شوید.
- آیا به وزن خودتان توجه دارید؟
قطعا فردی که چاق است و رژیم غذایی معینی برای خود ندارد و حداکثر وعده های غذاییش را فست فود و چربی ها تشکیل می دهند، نمی تواند به دنبال جوابی برای سوال آیا کبد چرب درمان قطعی دارد؟ باشد؛ چرا که هر کیلو اضافه وزن در بیماری کبد چرب شما را 10 قدم از درمان دور می کند. اگر چاق هستید یا اضافه وزن دارید، همین هفته به متخصص تغذیه مراجعه کنید و سعی کنید با یک رژیم اصولی و برنامه دقیق، هر هفته بخشی از اضافه وزنتان را کاهش دهید.
- کربوهیدرات باید برای شما بی معنی شود
افراد مبتلا به این بیماری اغلب به انسولین مقاوم هستند؛ بنابراین ابتلا به کبد چرب می تواند آن ها را به دیابت هم دچار کند. پس حتی الامکان تلاش کنید تا جایی که می توانید مصرف کربوهیدرات یا همان قندها را در رژیم غذایی خود کم کنید. نان سفید، غلات، سیب زمینی و برنج را کمتر مصرف کنید تا درمان کبد چرب شما به راحتی انجام شود و نیازی به مصرف روزانه دارو نداشته باشید.
کسی که هر روز ورزش می کند، هیچ گاه به کبد چرب مبتلا نمی شود؛ چرا که بدن او برای تامین انرژی ورزش شروع به سوزاندن چربی های اضافی بدن می کند. کاهش چربی های اضافی مهم ترین قدم در سلامتی همیشگی است. برای کسی که سالی یکبار هم ورزش نمی کند، قطعا جواب سوال آیا کبد چرب درمان قطعی دارد؟ منفی خواهد بود. اگر بتوانید دو یا سه روز در هفته در کلاسهای ورزشی شرکت کنید، کمک بزرگی به سلامتتان می کنید.
رژیم تغذیه ای معتدل می تواند یکی از راه های نجات شما باشد. رعایت کردن این رژیم نه دشوار است و نه پرهزینه. کافی است سهم چربی های سالم و غیراشباعی مثل روغن زیتون را در غذای خود بیشتر کنید و مصرف سبزیجات برگ سبز و سبزیجاتی مثل فلفل دلمه ای را هم فراموش نکنید و بیشتر سراغ کربوهیدرات های پیچیده مثل غلات سبوس دار بروید و مصرف گوشت قرمز را تا حد زیادی کم کنید.
- تغییر نوشیدنی مهمترین قدم در درمان قطعی کبد چرب
در آداب و رسوم ما چای سیاه بهترین نوشیدنی برای رفع خستگی است؛ اما این چای خود مضراتی برای کبد دارد که بهتر است استفاده از آن در رنج معینی قرار گیرد. نوشیدنی های دیگری مانند چای سبز و قهوه جایگزین بسیار مناسب تری برای چای سیاه هستند. در مقاله ای با نام «آیا کبد چرب درمان قطعی دارد؟» توصیه می شود که بهتر است نوشیدنی فقط قهوه باشد و نوشابه های گازدار، چای سیاه، ماء الشعیرها و ... کنار گذاشته و یا مصرف آن ها کاهش یابد.
5 راه خانگی و طبیعی در درمان کبد چرب
نتایج بسیاری از بررسی ها نشان می دهد که درمان های طبیعی برای کبد چرب به شدت موثرتر از درمان های دارویی هستند. در حقیقت کبد چرب دلیلی کاملا شناخته شده ندارد که بتوان درمانی قطعی در نظر گرفت؛ به همین دلیل درمان های دارویی اکثرا ناتوان می مانند؛ اما داروهای گیاهی به شدت در درمان کبد چرب موثرتر بوده اند. مطالب زیر مختصری بر نشریه مدیکال ساینس است که در سال 2016 منتشر شده است.
- لیمو ترش، سریع ترین راه درمان کبد چرب
لیمو، یکی از بهترین میوه های فصل های سرد سال است؛ اما نوع ترش این میوه به عنوان درمان کبد چرب، بیشترین اثر را دارد. مصرف یک لیوان آب که در آن عصاره یک لیموترش تازه وجود دارد در آغاز روز می تواند بهترین دارو برای پیشگیری از ابتلا انواع بیماری های کبدی باشد. تحقیقاتی که نتایج آن در ژورنال «گاسترواینترستینال» منتشر شده نشان می دهد رژیم غذایی سرشار از روغن زیتون با کاهش تراکم تری گلیسرید کبدی در کبد، درمان موثری برای کبد چرب است. ترکیب لیمو با روغن زیتون درمان کبد چرب را برای شما امکان پذیر می کند. هسپریدین موجود در لیمو به سم زدایی کبد کمک زیادی کرده و به روند درمان کبد چرب سرعت می بخشد.
- درمان فوری کبد چرب با لبو
آب لبو، بهترین درمان کم خونی است. آب لبو یکی از راه های طبیعی درمان پوکی استخوان است. خوردن یک لیوان آب لبو در صبح و شب در درمان فشار خون بالا موثر است. خوردن آب لبو از ابتلا به فراموشی و آلزایمر در سنین بالا جلوگیری می کند. آب لبو در درمان سرطان خون نیز موثر است.
درمان کبد چرب با لبو، موضوعی است که در طب سنتی اشاره زیادی به آن شده است و دلیل اصلی آن، وجود برخی ترکیبات آنتی اکسیدانی در این داروی طبیعی است.
- توت، میوه ای کوچک اما سریع الاثر
این میوه خوشمزه که انواع گوناگونی دارد، یکی از منابع کامل آنتی اکسیدان به شمار می رود. این نوع میوه غنی از آنتی اکسیدان است و کبد را ترمیم می کند. برای دفع چربی از سلول های کبد، از انواع توت ها استفاده کنید. در رتبه بندی علمی گاردین نیوز از توت به عنوان دومین درمان کبد چرب نام برده شده است. اگر به دنبال یک راه حل موثر و خوشمزه برای درمان کبد چرب هستید، توت بهترین گزینه است.
- انگور، درمانی بی نظیر و فوری برای کبد چرب
یک لیوان آب تازه انگور بنوشید و یا از خوردن یک خوشه انگور کامل همراه با صبحانه لذت ببرید. انگور برخلاف توجه اندکی که به آن در مقالات علمی صورت گرفته است، در درمان بیماری های مختلف بسیار قدرتمند است. انگور بعد از خورده شدن، مکانیسم عملکردی کبد را تغییر داده و به دفع چربی های زائد از آن کمک می کند. درمان کبد چرب با این میوه زمانی کارآمدتر است که شما آن را با عرقیاتی مانند خار مریم مصرف کنید.
- درمان فوق العاده سریع کبد چرب با سیر
سعی کنید این مورد را در بیشتر غذاهای خود استفاده کنید؛ زیرا سیر از 124 بیماری جلوگیری می کند. سیر، برای پاکسازی کبد عالی است. سیر به فعالسازی آنزیم هایی که کبد را از سموم پاک می کنند، کمک می کند. همچنین دارای دو ترکیب طبیعی به نام های آلیسین و سلنیوم است که به فرآیند پاکسازی کبد کمک می کنند و از کبد در برابر آسیب سموم محافظت می کنند. علاوه بر آن، این داروی گیاهی میزان کلسترول و تری گلیسرید را کاهش داده و به
درمان کبد چرب کمک زیادی می کند.
چرا کبد چرب باید فورا درمان شود؟
این اختلال شاید یک بیماری بی سروصدا باشد، اما در عین حال آرام آرام پیشرفت می کند. ممکن است در ابتدا فقط مقداری رسوب ساده در کبد داشته باشید و التهابی نداشته باشد. اما به مرور زمان التهاب در کبد ایجاد می شود و همین التهاب می تواند بافت کبد را تخریب کرده و در نهایت به نارسایی کبد یا همان سیروز کبدی ختم شود. نارسایی کبدی، بیماری بسیار خطرناکی است که اگر به مرحله پیشرفته برسد، کبد غیرقابل بازگشت خواهد بود و امکان بازسازی کبد و درمان کبد چرب وجود ندارد. آمار نشان می دهد که سالیانه هزاران نفر به دلیل به توجهی به این بیماری و ورود آن به مرحله حاد، گرفتار سیروز کبدی می شوند. از آن جایی که کبد یک بخش مهم در بدن است و بدون آن فرد نمی تواند به زندگی خود ادامه دهد، برای پزشکان و بیماران،
درمان کبد چرب باید در اولویت قرار گیرد.
انواع کبد چرب را بهتر بشناسید
یکی از مشکلاتی که درمان کبد چرب را با مشکل رو به رو ساخته، این است که این بیماری انواع مختلف و گریدهای متفاوتی دارد. این تقسیم بندی باعث می شود که پزشک نتواند به سرعت نوع بیماری را تشخیص و درمان مناسب را در نظر بگیرد؛ اما به طور کلی، این تقسیم بندی انواع کبد چرب کمک زیادی به تشخیص می کند. انواع کبد چرب را می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:
درصد بالایی از مردم به خصوص در ایالات متحده، به مصرف بیش از حد الکل یا سو مصرف آن دچارند. اکثر این اشخاص در نهایت با این بیماری رو به رو می شوند. بنابراین نوشیدن مقدار متوسط یا زیاد الکل منجر به بروز انواع کبد چرب الکی می شود. در صورت مصرف خیلی بالا، بیماری حاد شده و احتمال مرگ وجود دارد؛ چرا که انواع روش های درمان کبد چرب دیگر کارساز نیستند.
- کبد چرب غیر الکلی (NAFLD)
چربی اضافه در کبد عامل دیگر ابتلا به بیماری کبد چرب است. شاید این حالت غیر طبیعی به نظر برسد؛ ولی در صورت آسیب و التهاب، این بیماری خطرناک به شمار می رود. در میان انواع کبد چرب، نوع غیر الکلی در افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی، مبتلا به دیابت، کلسترول بالا یا تری گلیسیرید بالا هستند، ایجاد می شود. کاهش سریع وزن و عادت بد غذایی نیز ممکن است منجر به ایجاد این نوع از بیماری شود.
- استاتو هپاتیت غیرالکلی (NASH)
مردمی که الکل کمی استفاده کرده یا اصلا استفاده نمی کنند، به این بیماری از انواع کبد چرب که بسیار شبیه نوع الکلی است، گرفتار می شوند. استاتو هپاتیت غیرالکلی می تواند به تخریب دائمی کبد منجر شود. درمان کبد چرب نوع NASH تا حد زیادی آسان تر از کبد چربی است که از مصرف زیاد الکل ناشی شده است. البته این کبد چرب مانند سایرین مشکلات خود را دارد؛ زیرا ممکن است کبد بزرگ شده و در طول زمان، سلول های کبدی با بافت های اسکار جایگزین شوند. به این حالت سیروز گفته می شود.
حدود 4٪ از زنان باردار به این شکل از بیماری مبتلا می شوند. در این دوران، چربی می تواند در کبد ذخیره شود. مسلما چربی موجود در کبد برای مادر و نوزادش مضر است که می تواند کبد و کلیه ها در مادر و فرزند را از کار انداخته یا عوارضی چون عفونت شدید و خون ریزی به دنیال داشته باشد. علت ابتلا به این شکل از انواع کبد چرب برای مادران باردار نامشخص بوده یا شاید ناشی از تأثیر هورمونی است.
درمان کبد چرب بارداری بستگی به خود بیمار و شرایط او دارد؛ اما به طور معمول با زایمان این بیماری هم کم کم برطرف می شود.
علائم هریک از انواع کبد چرب کدامند؟
علائم عمومی تمامی انواع کبد چرب تقریبا مشابه است و تنها در شدت با یک دیگر تفاوت دارند. شباهت نزدیک علائم به یک دیگر، باعث می شود تا تشخیص نوع و درمان کبد چرب تا حدی با مشکل رو به رو باشد.
- علائم استاتو هپاتیت غیر الکلی
ممکن است فرد در مراحل اولیه علائمی نداشته باشد. اکثر افراد با این نوع از بیماری، حتی نمیدانند که به آن مبتلا هستند. با پیشرفت این بیماری، احتمال آسیب به کبد افزایش می یابد که در نتیجه آن علائم زیر بروز می کنند:
- احساس خستگی شدید که برطرف نمی شود.
- کاهش وزن بدون دلیل روشن
- ضعف عمومی
- دردی در قسمت فوقانی راست شکم شما وجود دارد.
- علائم کبد چرب حاد بارداری
علائم این شکل از انواع کبد چرب که عموما در سه ماهه سوم بارداری بروز پیدا می کند، شامل موارد زیر است:
- دل درد
- از دست دادن اشتها
- خستگی شدید
- زردی
- حالت تهوع
- از بین رفتن اشتها
- زردی
- تغییر طبع
- درد در ناحیه هیپوکندریوم راست که گاها بروز می کند.
- حالت تهوع
- عدم جذب صحیح غذاها
- خستگی مفرط که فعالیت های روزمره را مختل می کند.
در میان تمام موارد بالا که درمورد علائم انواع کبد چرب گفته شد، کبد چرب بارداری از بقیه خوش خیم تر بوده و علائم آن کمتر فرد را آزار می دهند؛ اما در نقطه مقابل، کبد چرب الکلی با علائم به نسبت شدیدی بروز می کند که نشانه تخریب کامل بافت کبد و پیشرفت به سمت سیروز کبدی است.
درجه بندی کبد چرب در سونوگرافی
گرید بندی کبد چرب با اولتراسوند، از جمله موارد مهمی است که بسیار مورد توجه پزشکان و مقالات معتبر انگلیسی زبان است. تشخیص این بیماری به کمک سونوگرافی، روشی بی خطر و دارای کمترین عوارض است و در حقیقت برای آن که بدانیم کبد چرب چند گرید دارد؟ سونوگرافی استاندارد طلایی به حساب می آید. زمانی که چربی در کبد بیش از 5 درصد باشد، غیرطبیعی بوده و در سونوگرافی کبد به صورت درخشان نمایش داده می شود. بر اساس میزان چربی موجود مشاهده شده در سونوگرافی کبد، این بیماری به گریدهای هایی تقسیم می شود:
- کبد چرب گرید 1
- کبد چرب گرید 2
- کبد چرب گرید 3
- کبد چرب گرید 4
با توجه به تمام این تفاسیر و کیفیت مناسب تصاویر سونوگرافی، مشخص شده است که این متود تصویربرداری مناسب ترین روش برای آن است که بدانیم کبد چرب چند گرید دارد؟ و کدام درمان مناسب ترین برای گرید مورد نظر است.
کبد چرب در چند گرید دسته بندی می شود؟
در معتبرترین منابع علمی مانند هلثی لاین، مدیکال ساینس، مدیکال اکسپرس، گاردین، دیلی میل، نشریه کلینیک مایو و ... دسته بندی جامع برای کبد چرب را به شرح زیر توضیح می دهند که به کمک آن، پزشکان به راحتی می توانند بدانند که کبد چرب چند گرید دارد؟ و درمان اصولی هر گرید کدام است.
- کبد چرب گرید 1 یا هپاتیک استئاتوسیس
اولین نوع بیماری است که دلیل آن تغذیه ناسالم است. خوشبختانه این مرحله بیماری با افزایش تحرک و استفاده از مواد دارویی قابل درمان است؛ اما باید بدانید که برای افراد کهنسال کمی خطرناک به نظر می رسد. درمان کبد چرب گرید 1 بسیار آسان است. معمولاً افراد به راحتی گرید 1 کبدچرب را تشخیص نمی دهند؛ زیرا هیچ علائمی در این بیماری مشاهده نمی شود و احتمال دارد تا اعلام نتائج آزمایشات خون، در جریان این بیماری قرار نگیرند.
نسبت به گرید 1 ، این مرحله علائم شدیدتری دارد که ممکن است فرد احتمال وجود بیماری را در خود حس کند. درمان این حالت از کبد چرب، رژیم غذایی خاص خود را می طلبد و درمان دارویی را باید برای آن در نظر گرفت. مقاله ای با نام کبد چرب چند گرید دارد؟ که توسط کالج لندن منتشر شده است، این گرید کبد چرب را زودگذر و پلی به سمت بدخیمی در صورت بی توجهی می داند. همچنین اشاره می کند که
درمان کبد چرب گرید 2 مستلزم داروهای گیاهی مانند قهوه و عسل و همچنین داروهای شیمیایی است.
فیبروز، سبب التهاب شدید و قوی در کبد شده که به بافت اسکار فیبروز اطراف سلول های کبد و رگ های خونی تبدیل می شود. این بافت سبب جایگزینی بافت های سالم کبد می گردد. برخی افراد این مرحله را هم مورد بی توجهی قرار می دهند و بدون آن که بدانند کبد چرب چند گرید دارد؟ و هر کدام چه خطراتی دارد، تن به درمان کبد چرب گرید 3 هم نمی دهند. در این مرحله حتما باید دوره های درمانی خاص برای شخص در نظر گرفته شود.
در این حالت، نوارهای بافت اسکار و توده های سلولی کبد افزایش می یابد و کبد کوچک می شود و توده های زیادی در آن متمرکز می شود که این حالت را سیروز می گویند.
درمان کبد چرب در این مرحله سخت است و معمولا بیماران درمان را پس می زنند.
موثرترین راه درمان کبد چرب چیست؟
اگر مدتی از وقت خود را در کنار پزشک بگذارید متوجه می شوید بیماران با عارضه کبد چرب دائما این سوال را از پزشک می پرسند که برای
درمان کبد چرب چه باید کرد؟. شاید مهمترین کاری که می توانید برای درمان گریدهای مختلف کبد چرب انجام دهید، اصلاح سبک زندگی باشد. اگر روز به روز بیماری شما بدتر شد، احتمالا سبک زندگی شما دارای مشکلاتی است که باعث شده تا این میزان کبد چرب شما پیشرفت کند. جوابی قطعی برای این سوال که برای
درمان کبد چرب چه باید کرد؟ وجود ندارد و بیشتر جواب ها حول استفاده از داروها یا تغییر شیوه زندگی هستند. البته این موضوع حقیقتی غیرقابل انکار است و اگر می خواهید به
درمان کبد چرب بپردازید، باید خیلی سریع سبک زندگی اشتباه خود را اصلاح کنید. اصلاح عادات رفتاری که مدت ها به آن ها وابسته شده اید ممکن است سخت باشد، اما اگر نخواهید تغییرات را بپذیرید، سرانجامی وحشتناک شما را تهدید می کند. اگر واقعا این سوال را دارید که برای درمان کبد چرب چه باید کرد؟ و تصمیمی قطعی برای مبارزه با این بیماری گرفته اید، به اصول زیر عمل کنید. اصولی که در زیر آمده اند شامل یکسری سوق ها و یکسری منع ها هستند که اگر حتی یکی را رعایت نکنید نباید انتظار درمان داشته باشید!
اصولی شگفت انگیز اما ساده برای درمان کبد چرب
اگر تا کنون جوابی برای این سوال که برای درمان کبد چرب چه باید کرد؟ نیافته اید، پس با دقت اصول زیر را مطالعه کنید تا متوجه بشوید که برای درمان کبد چرب باید به یکسری اقدامات ساده روی بیاورید.
کاهش وزن برای درمان این بیماری معجزه می کند. اگر می خواهید واقعا به شرایط ایده آل برسید و درمان در کمترین زمان ممکن صورت گیرد؛ یکی از مهمترین اقداماتی که باید انجام دهید، کاهش وزن است. رسیدن به شاخص توده بدنی در محدوده 18.5 تا 24.9 یکی از اهدافی است که باید در راس اهداف شما باشد. علاوه بر این، پژوهشگران متوجه شده اند که کاهش وزن به میزان 15 درصد می تواند علائم بیماری کبد چرب را تا 32 درصد کاهش دهد.
- رژیم غذایی خود را متحول کنید
اگر واقعا به دنبال جوابی برای سوال برای
درمان کبد چرب چه باید کرد؟ هستید، یکی از مهمترین جواب ها همین است. برای درمان کبد چرب در خانه، نیازی به خوردن دارو و قرص و جوشانده و... نیست. کافی است به فکر اصلاح سبک غذاخوردن خود باشید. غذاهای مضر مثل فست فودها، خوراکی هایی که رنگ خوراکی دارند، انواع کیک و... را از رژیم غذایی حذف کنید. غذاها را با چربی کم میل کنید و به جای روغن های مضر صنعتی، از روغن زیتون برای طبخ غذا استفاده نمایید. مطمئن باشید خیلی زود به بوی روغن زیتون عادت می کنید.
اخیرا تحقیقی در دانشگاه هاروارد انجام شد که نتایج جالبی داشت. در این آزمایش مشخص شد افرادی که روزانه به طور متوسط 20 الی 45 دقیقه ورزش می کنند به میزان 68 درصد کمتر در معرض ابتلا به کبد چرب قرار دارند. همچنین مشخص شد درمان کبد چرب در افرادی که ورزش می کنند، سریع تر صورت می گیرد. قطعا جوابی بهتر از این برای سوال برای درمان کبد چرب چه باید کرد؟ نخواهید یافت.
- دخانیات و الکل را کنار بگذارید
مهم نیست برای
درمان کبد چرب یا پیشگیری از آن این مطلب را می خوانید. مهم نیست که از کبد چرب رنج می برید یا سرطان و یا ...، مهم این است که اگر به زندگی خود علاقه دارید و دوست ندارید عمر خود را به دلیل یک لذت کوتاه مدت از بین ببرید، باید مصرف دخانیات و الکل را کنار بگذارید. اگر مطالعه کوتاهی در زمینه سرطان، کبد چرب یا بیماری ها کشنده دیگر داشته باشید، متوجه خواهید شد که در اکثر آن ها مصرف دخانیات و الکل عامل اصلی ایجاد بیماری بوده است. تصمیم بگیرید از همین لحظه با تمام تلاش این هنجار اشتباه و سبک مخرب زندگی را کنار بگذارید. مصرف دخانیات متوسط عمر شما را به زیر 50 سال می رساند. برای آرام بخشی سعی کنید به جای این موارد به قهوه روی بیاورید که خود دارویی برای درمان بسیاری از بیماری ها است.
آیا کبد چرب گرید 1 قابل درمان است؟
کبد چرب گرید 1، مرحله ای ابتدایی برای کبد چرب است که احتمال بروز آن در همه افراد، حتی من و شما هم بسیار زیاد است. بسیاری از افراد به این شکل از کبد چرب مبتلا می شوند؛ اما با رعایت برخی از اصول، این بیماری به طور کامل نابود می شود. با تغییر عادات غذایی و سبک زندگی و مصرف داروهای مناسب می توان به طور قطع گفت که این گرید بیماری کاملا قابل درمان خواهد بود. در
درمان کبد چرب گرید 1، وضعیت، بسیار حاد نبوده و بدون نگرانی زیاد، می توان بهبودی را تسریع بخشید. البته این نکته قابل تامل است که در صورت عدم مراقبت و رعایت نکردن ممکن است این وضعیت شدیدتر شده و مشکلات جدی به همراه داشته باشد. عدم رعایت اصول
درمان کبد چرب ممکن است به سرعت این نوع بیماری که خوش خیم است را به سمت گرید 2 و 3 و در نهایت بدخیمی فیبروزی ببرد. اگر شما به اصول درمان بی توجه باشید، نتیجه آن از دست دادن کبد و مرگ خواهد بود؛ به همین دلیل به هیج وجه بیماری کبد چرب را ساده نگیرید. در این بخش بهترین راه های
درمان کبد چرب گرید 1 آورده شده است که بهتر است آن ها را با دقت مطالعه کنید.
مهم ترین مشکلات کبد چرب گرید 1 چیست؟
تشخیص این گرید از بیماری، معمولا زمانی صورت می گیرد که افراد برای چکاپ خود آزمایش می دهند و نتایج آزمایش نشان می دهد که آنزیم های کبدی غیرطبیعی و سطح بالایی دارند و همچنین ALT در آزمایش خون هم به شدت بالاست. کبد چرب گرید 1 در مرحله ای است که کبد هنوز هم می تواند وظایف خود به واسطه ی میلیاردها سلول کبدی که وجود دارد، انجام دهد. علت کبد چرب گرید 1 ممکن است مصرف الکل، داروهایی که باعث عوارض جانبی ناشی از کبد چرب، دیابت، چاقی، سل، رژیم غذایی ضعیف، کمبود ویتامین و مواد معدنی و دیگر عوامل باشد. سونوگرافی، سی تی اسکن و ام آر ای ممکن است در تشخیص برای
درمان کبد چرب گرید 1 موثرترین نقش را ایفا کنند. متاسفانه زمانی که کبد چرب در مراحل آغازین و گرید 1 باشد، معمولاً علائم قابل مشاهدهی خاصی وجود ندارد. این عامل باعث می شود فرد هیچ اطلاعی از وجود بیماری نداشته باشد و همچنان به رفتارهای ناسالم خود ادامه دهد تا بیماری شدیدتر شود. بدون علامت بودن این گرید کبد چرب، اساسی ترین مشکل آن است.
آیا درمان قطعی کبد چرب گرید 1 امکان پذیر است؟
دلیل اصلی ابتلا به بیماری fatty liver رژیم غذایی نامناسب و پرچرب است. تجمع غیرعادی اسیدهای چرب در کبد، باعث ابتلا به این بیماری می شود.
درمان کبد چرب گرید 1 ملزم به تغییر رژیم غذایی است. بنابراین کمی در نحوه ی خوردن خود دقت کنید و هر چیزی را نخورید تا به این بیماری مبتلا نشوید. همچنین ورزش کردن و لاغری را هم فراموش نکنید. همچنین طول دوره زمانی
درمان کبد چرب گرید 1 به نحوه عملکرد شما بستگی دارد. رژیم غذایی کبد چرب آنقدرها هم چیز بدی نیست. تنها در رژیم غذایی کبد چرب باید کمی مراعات کنید تا چربی کبد شما کاهش یابد. در حال حاضر اینقدر کبد چرب نوع یک پیشرفته و خطرناک نیست که محققان دست به تولید داروهای شیمیایی برای درمان آن بزنند و افرادی که به هر جهت به این گرید از بیماری مبتلا شده اند، به راحتی می توانند با داروهای گیاهی درمان قطعی آن را انجام دهند.
موثرترین راه ها برای درمان کبد چرب کدامند؟
باید به شکل منظم فعالیت های ورزشی داشته و وزن خود را کاهش دهید. اضافه وزن و چاقی از مهم ترین دلایل تداوم کبد چرب است. با کاهش وزن خود می توانید گامی بزرگ برای درمان کبد چرب گرید 1 بردارید.
- از نوشیدنی های الکلی بپرهیزید
بزرگ ترین معضل در درمان کبد چرب گرید 1 این است که بیماران حاضر به قطع مصرف نوشیدنی های الکلی خود نیستند. البته لازم به ذکر است که کمتر شاهد بیماری کبد چرب الکلی با گرید 1 هستیم؛ چرا که الکل آن چنان به سرعت بافت کبد را نابود می کند که معمولا نقطه شروع بیماری از گرید 2 و یا 3 خواهد بود.
- میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کنید.
میوه ها و سبزی ها، سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها هستند و به سم زدایی کبد کمک می کنند. برای درمان کبد چرب، سعی کنید میوه ها و سبزی ها را بیشتر در وعده های غذایی خود بگنجانید.
فست فودها، معمولا دارای حجم بالایی از چربی های غیراشباع برای ایجاد طعم بهتر و ترغیب شما به مصرف بیشتر هستند. افرادی که در هفته بیش از 2 بار فست فود مصرف می کنند در معرض ابتلا به کبد چرب هستند. در افرادی که مصرف زیاد غذاهای آماده دارند، بافت کبد به تدریج آسیب جدی می بیند و روش های معمول درمان کبد چرب کارایی خود را از دست می دهند.
قند خون بالا، یکی از مهم ترین عوامل ایجاد کبد چرب گرید 1 است و اگر مراقب نباشید، ممکن است بیماری شما به سرعت پیشرفت کند.
این دسته دارویی و درمانی با اثر گذاری بر ارگان های کنترل و تنظیم کننده متابولیسم بدن، به
درمان کبد چرب گرید 1 کمک می کنند. هومئوپاتی، یک روش درمانی جالب است که اگر بدرستی از آن استفاده شود، می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها کاملا موثر باشد.
از موثرترین داروی طبیعی برای درمان کبد چرب گرید 1 استفاده کنید
شاید باور نکنید؛ اما داروی گیاهی که قصد معرفی آن را به شما داریم، یکی از موثرترین داروهای طبیعی برای درمان کبد چرب است که در مقالات علمی زیادی درباره آن صحبت شده است. این داروی گیاهی در مصرف مداوم چند هفته ای به سرعت بافت کبد را پاکسازی می کند و بیماری کبد چرب در شما متوقف می شود. این داروی طبیعی که خیلی از ما از نوشیدن آن لذت می بریم، قهوه است. برای اثربخشی بهتر شما می توانید آن را با عسل و خارمریم مصرف کنید تا شاهد تسریع درمان کبد چرب گرید 1 در خود باشید.
آیا کبد چرب گرید 2 قابل درمان است؟
کبد چرب در گرید 2 حالت شدیدتری به خود می گیرد و عوارض کم کم خود را نشان می دهند. کبد چرب گرید 2 مراحل پیشرفته بیماری به حساب می آید که درمان آن، سخت تر و زمان بر تر خواهد بود. در این نوع از کبد چرب، برخی از سطوح بافت های کبد آسیب می بینند و در آزمایشات رادیولوژی نشانه هایی از عدم وجود سیگنال از دیواره کبد را شاهد خواهید بود. با این حال، این موضوع را می توان با یقین بیان کرد که
درمان کبد چرب گرید 2 امکان پذیر است و تفاوتی که در این درمان با گرید 1 وجود دارد، این است که طول
درمان کبد چرب گرید 2 به نسبت بیشتر است و فرد حتما باید به مصرف برخی داروهای تجویزی پزشک روی بیاورد. در این گرید کبد چرب چربی بیشتر به عنوان تری گلیسیرید ذخیره می شود. این چربی، وزیکول هایی را در یاخته ها ایجاد می کند و بیشتر محتویات آن ها را جابه جا می کند که نتیجه آن، از کار افتادن سلول های کبدی خواهد بود. علائم در کبد چرب گرید 2 نسبت به گرید 1 سریع تر ظاهر می شوند و این وضعیت از کبد چرب قطعا جدی تر است.
نکاتی مهم در مورد کبد چرب گرید 2 و چگونگی درمان آن
در مقایسه با گرید 1 کبد چرب، این نوع از بیماری به سرعت علائمی را بروز می دهد که فرد از وجود بیماری در خود مطلع می شود. از این منظر یک مزیت نسبت به نوع یک به حساب می آید؛ اما از جوانب دیگر این نوع از کبد چرب به شدت خطرناک تر از نوع یک است؛ به خصوص که در درمان کبد چرب گرید 2 به سمت داروهای شیمیایی می رویم. برای جلوگیری از پیشرفت بیماری باید هرچه سریع تر راه حل های مناسب درمانی برای شما در نظر گرفته شود تا هم طول درمان کبد چرب گرید 2 کاهش یابد و هم درمان اثربخشی لازم را داشته باشد. شناخت علائم این گرید از بیماری درمان آن را راحت تر می کند. از علائم بیماری کبد چرب گرید 2 دو میتوان به عوامل زیر اشاره کرد:
- خستگی و بی حالی
- کاهش وزن
- بی اشتهایی
- تهوع
- درد در مرکز و سمت راست شکم که در درمان کبد چرب گرید 2 ابتدا سعی می شود این علامت برطرف شود تا مریض ناراحتی کمتری را حس کند.
- زرد شدن چشم ها
- ورم پا و شکم
- خارش پوست
- سردرگمی ذهنی
درمان سریع کبد چرب گرید 2
اگر ابتلا به این گرید از بیماری دارید، باید هر اقدامی می توانید انجام دهید تا عادات رفتاری خود را تغییر دهید. شما در این مرحله از بیماری این فرصت را دارید و شاید اگر کبد چرب شما پیشرفت کند، احتمالا این فرصت را نداشته باشید. تغيير رژيم غذایی مرحلهی آغازین درمان کبد چرب گرید 2 است. درمان سریع کبد چرب گرید 2 زمانی محقق می شود که شما طبق دستورات پزشک عمل کنید. اگر در طی درمان، روند بی توجهی را دنبال کنید، قطعا سرانجام آن از دست دادن کبد و مرگ خواهد بود. اصول زیر، درمان سریع کبد چرب گرید 2 را برای شما امکان پذیر می کنند:
- در تغییر رژیم مصرفی خود اگر هنوز هم کربوهیدرات (قند) می خورید، وقت آن است که هم اکنون مصرف این دسته از مواد غذایی را متوقف کنید. دلیل آن، این است که این گروه، بیشترین تاثیر را در میزان تری گلیسیرید بدن دارند.
- در طول درمان کبد چرب گرید 2 چربی های اشباع همانند گوشت حیوانات، غذاهای فرآوری شده و روغنهای هیدروژنه را کاهش دهید و به جای آن از منابع چربی پایین همانند روغن زیتون، آجیل و دانه ها مصرف کنید.
- درمان کبد چرب گرید 2 زمانی امکان پذیر است که مصرف نوشیدنی های گازدار، شیرینیها، غذاهای منجمد، سسها و بعضی آب میوههای بسته بندی که منبع فروکتوز بالا هستند را کم کنید.
- با زیاد کردن فعالیت بدنی به بالای شصت دقیقه و کاهش وزن خود تا پنج تا ده درصد، به بهبود بیماری کمک می کنید.
درمان گیاهی کبد چرب گرید 2
در این مرحله از کبد چرب با این که بیماری نسبت به گرید 1 پیشرفت زیادی کرده است؛ اما هنوز هم درمان های گیاهی قدرت لازم را دارند. بهتر است در کنار داروهای تجویز شده پزشک، با اجازه او درمان های گیاهی را هم شروع کنید.
سیر ماده ای تحت عنوان آلیسین دارد که نوعی آنتی اکسیدان سولفوردار بوده و برای سم زدایی بهتر و موثر تر بافت کبدی موثر است.
خار مریم گیاهی است که به دلیل اثرات محافظت کننده از کبد بسیار شناخته شده است. بعضی از مطالعات نشان داده اند که این گیاه، به تنهایی یا همراه با ویتامین E ، ممکن است به کاهش مقاومت به انسولین، التهاب و آسیب های کبدی در مبتلایان به کبد چرب کمک کند. درمان کبد چرب گرید 2 با خار مریم یکی از بهترین و سالم ترین راه ها است.
یکی از بهترین داروهای گیاهی برای درمان و پاکسازی بافت کبد است. برای استفاده بهتر باید خاکشیر را با ترنجبین ترکیب کنید. ترکیب خاکشیر با ترنجبین در درمان سودا و بلغم تأثیر به سزایی دارد. خاکشیر را می توانید باعسل هم مصرف کنید که در این صورت، درمان موثر تر بوده و طول درمان کبد چرب گرید 2 کاهش می یابد و درمان سریع تر روی می دهد.
یک تحقیق در دانشگاه کلمبیا نشان داد که آنتی اکسیدان های موجود در این چای به نام کاتچین به کاهش چربی و التهاب کبد در مبتلایان به کبد چرب کمک می کند.
مشابه به آن چه در مورد
درمان کبد چرب گرید 1 گفته شد، اگر به دنبال درمان سریع کبد چرب گرید 2 هستید، قهوه بهترین گزینه است. براساس برخی نظریات علمی، قهوه می تواند تا 10 درصد زمان
درمان کبد چرب را کاهش دهد. استفاده از قهوه با سایر داروهای طبیعی به خصوص عسل و خارمریم تاثیر آن را چند برابر می کند.
کبد چرب گرید 3 ناشی از بی توجهی است
معمولا بیماری کبد چرب در همان مراحل اولیه و یا گرید 2 علائمی را از خود بروز می دهد. این علائم باید به شدت جدی گرفته شده و بررسی های لازم روی آن ها صورت گیرد. کبد چرب گرید 3 بیشتر در افرادی بروز می کند که در مراحل ابتدایی بیماری بی توجه هستند و به نکات درمانی هیچ توجهی ندارند. درمان کبد چرب گرید 3 بسیار دشوار است و در بسیاری از موارد، درمان به طور کامل صورت نگرفته و فرد وارد گرید 4 می شود. در مقالات علمی از کبد چرب گرید 3 اینگونه یاد می کنند که این مورد حالت شدید و بسیار خطرناک از کبد چرب است که نیاز به بررسی فوری دارد. در این حالت، علائم این بیماری به شدت بروز کرده و به وضوح مشاهده می شوند.
در این مرحله، دیواره کبد و بافت های آن دچار مشکل شده اند و دیافراگم نیز مسدود شده است.
درمان کبد چرب گرید 3 فرد را با مشکلاتی رو به رو می سازد؛ چرا که کبد دیگر کارایی لازم را در تصفیه بسیاری از مواد سمی ندارد و بافت های آن در حال فیبروز شدن هستند. به گفته پروفسور کوین ریگانز: در این مرحله از بیماری، کبد با تجمع مقدار زیادی چربی رو به رو است. چربی در این نوع از کبد چرب در کل کبد گسترش یافته است. در این مرحله التهاب کبد اتفاق خواهد افتاد. التهاب در کبد باعث می شود که بقیه قسمت های بدن به کمک کبد بیایند و گردش خون در کبد صورت گیرد، اما کبد حتی برای پاسخ دادن به این کمک نیز ضعیف است.
علائم کبد چرب گرید 3 چگونه بروز می کنند؟
همان گونه که اشاره کردیم علائم بیماری در گرید 2 خود را نشان می دهند اما اگر فرد توجهی به آن ها نداشته باشد، هر لحظه بافت کبد بیشتر آسیب می بیند و با گذشتن میزان آسیب از حد قرمز، کبد دیگر اختیاری ندارد و عملکرد های آن به زیر 20 درصد کاهش می یابد. این کاهش عملکرد فعالیت سایر قسمت های بدن را هم با مشکل رو به رو می سازد. در این زمان علائم بیماری با شدت چند برابری بروز می کند؛ اما با نخستین بررسی ها حجم آسیب مشخص می شود و امید برای درمان کبد چرب گرید 3 به شدت کاهش می یابد. برخی مقالات علمی علائم بیماری کبد چرب گرید 3 را با شواهدی بیان می کنند؛ اما این علائم، علائمی 100 درصدی و قطعی در تمامی افراد نیستند. دو مورد از مهم ترین علائمی که زیاد از آن صحبت می شود، عبارتند از:
- در این مرحله رنگ بیمار رو به زردی می رود. رگ های شکم از زیر پوست قابل مشاهده است. شکم متورم می شود و اگر تبدیل به سیروز کبدی شود، شانس کمی برای درمان کبد چرب گرید 3 و بازگشت کبد به حالت نرمال وجود دارد.
- احتمال دارد بیمار به طور ناخودآگاه از هوش برود و تا حد کما پیش برود؛ تا حدی که بیمار نیاز به دیالیز کلیه داشته باشد.
تشخیص کبد چرب گرید 3
آزمایشات خون در اکثر موارد افزایش آنزیم های کبدی ALT و AST را نشان خواهد داد. در آزمایشات درجات غیر نرمال آلبومین کاملا نمایان می شود و سطح پروترومبین هم تغییر شدید دارد. این اتفاق به این دلیل روی می دهد که کبد قادر به ایجاد عوامل لخته سازی نیست. آزمایش خون تنها علائمی از بیماری را نشان می دهد و ذهن پزشک را به سمت بیماری کبد چرب می برد؛ اما مهم ترین کمک کننده در در تشخیص صحیح، سونوگرافی است. این متود تشخیصی نه تنها امر تشخیص را راحت می کند؛ بلکه به
درمان کبد چرب گرید 3 هم کمک شایانی می کند.
درمان کبد چرب گرید 3 به صورت سنتی
برای درمان کبد چرب گرید 3 روش های سنتی زیادی وجود دارد که برخی از آنها به صورت قابل ملاحظه ای از پیشرفت بیماری جلوگیری به عمل می آورند. برخی از این شیوه های درمانی به شرح ذیل هستند:
استفاده از سیر می تواند به درمان کبد چرب گرید 3 کمک کند و سیر، باعث از بین رفتن چربی های بدن شده و وزن را کاهش می دهد.
استفاده از اسید های چرب امگا هم به درمان این بیماری کمک خواهد کرد. مطابق با پژوهش های که صورت گرفته است، امگاها، کلسترول و چربی خون را پایین آورده و کبد چرب را در افراد مبتلا بهبود می دهند. غذاهایی مانند ماهی که حاوی این اسید های چرب هستند می توانند چربی کبد را کاهش دهند.
- نوشیدن مقدار متعادل قهوه در روز
قهوه اگر به صورت دائم و هر روز نوشیده شود، می تواند به دلیل داشتن آنتی اکسیدان و اسید، درمان کبدچرب را تسریع کند. در مقالات گوناگون قهوه را موثرترین درمان برای بیماری کبد چرب دانسته اند. شما می توانید از این داروی طبیعی بی نظیر برای درمان کبد چرب گرید 3 بهره ببرید.
حجم آب نوشیدنی خود را افرایش دهید.
- خار مریم، درمانی فوق العاده
مصرف گیاه طبی خار مریم که حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان سیلی مارین است،
درمان کبد چرب گرید 3 و گریدهای دیگر بیماری را برای شما امکان پذیر می کند. مصرف این گیاه با قهوه تاثیری چندین برابری دارد.

درمان دارویی کبد چرب گرید 3
ابهامی که امکان دارد برای بیماران یا خانواده های آن ها پیش بیاید، این است که آیا با داروهای موجود امکان درمان کبد چرب گرید 3 وجود دارد یا خیر؟ برای درمان بیمارانی که کبد چرب غیر الکلی دارند، بهترین روش همانگونه که اشاره شد، اصلاح شیوه زندگی و تغذیه است. این بیماران اگر اضافه وزن دارند، باید آن را کاهش داده و درست و منظم ورزش کنند و از خوردن غذاهای آماده و به اصطلاح فست فود پرهیز نمایند. بیماران کبد چرب غیر الکلی نباید مواد پر چرب و دارای نگهدارنده مصرف نمایند. اما برای درمان کبد چرب گرید 3 و بیمارانی که دچار فیبروز شده اند، داروهایی تجویز می شود. درمان دارویی کبد چرب گرید 3 برای بیمارانی که دچار فیبروز شده اند، تجویز ویتامین E و پیوگلیتازون است. البته قبل از تجویز این داروها باید خطر عوارض جانبی آن بررسی گردد. بیمارانی که دیابت دارند، نمی توانند این داروها را مصرف کنند.
چرا درمان کبد چرب با طب سنتی توصیه می شود؟
یک بررسی در سال 2016 نشان داد گیاهان دارویی و میوه ها بهترین درمان برای کبد چرب در مراحل مختلف آن هستند. در این بررسی مشخص شد که استفاده از گیاهان دارویی مانند زردچوبه، خارمریم، رسوراترول و چای سبز اثرات مثبتی بر روی درمان بیماران دارند. درمان کبد چرب با طب سنتی از گذشته مرسوم بوده است. اگر چه درمان های جدید تا حدی جایگزین آن شده اند؛ اما هنوز هم درمان با گیاهان دارویی محبوبیت بالایی دارد. بسیاری پزشکان امروزه داروهای شیمیایی را برای درمان کبد چرب توصیه می کنند؛ اما بسیاری هم وجود دارند که با دلیل های قانع کننده درمان کبد چرب با طب سنتی را موثرتر می دانند.
یکی از بهترین دلیل هایی که براساس آن درمان کبد چرب با این شیوه توصیه می شود، عوارض داروهایی شیمیایی است. طول درمان این بیماری عمدتا طولانی است و فرد باید در مراحل مختلف درمان داروهای زیادی مصرف کند. اگر شما هزار داروی گیاهی مصرف کنید، هیچ موقع با مشکلی رو به رو نمی شوید. حتی بسیاری از بیماری های دیگر شما نیز درمان می شوند؛ اما استفاده از یک داروی شیمیایی برای
درمان کبد چرب در طولانی مدت می تواند ارگان های اساسی بدن شما به خصوص کلیه های را با مشکل اساسی رو به رو سازد.

موثرترین روش های درمان کبد چرب با طب سنتی
نتیجه تعدادی از پژوهش ها حاکی از آن است که ویتامین ها، گیاهان و سایر مکملها ممکن است به کاهش کبد چرب و کاهش خطر پیشرفت بیماری کمک کنند. در طب سنتی با استفاده از خواص بعضی گیاهان و عصاره گیری از آن ها، می توان ترکیباتی را به دست آورد که به کمک آن ها کبد چرب درمان می شود. از جمله موثرترین روش درمان کبد چرب با طب سنتی و داروهای گیاهی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
یک دانشمند در سال 2014 با معرفی زردچوبه به عنوان ادویه ای با مزاج گرم و خشک، استفاده از آن را به مبتلایان به کبد چرب و خونریزی های گوارشی، سرطان کولون و آلزایمر توصیه می کند. جالب است بدانید که این ادویه سرشار از آنتی اکسیدان ها است و از انباشته شدن چربی در کبد جلوگیری می کند. در درمان کبد چرب با طب سنتی، همیشه زردچوبه از جایگاهی برتر برخوردار است؛ چرا که توانایی آن در درمان را نمی توان نادیده گرفت.
طرز استفاده از زردچوبه برای درمان کبد چرب
باید زردچوبه را داخل کپسول کرده و بعد از غذا بخورید یا آن را با عسل مخلوط و هر روز مقداری مصرف کنید؛ اما در افراد گرم مزاج مصرف زرد چوبه به این شکل می تواند باعث رفلاکس و کهیر شود. بهتر است این افراد به سراغ سایر روش های درمان کبد چرب با طب سنتی بروند یا مصرف زردچوبه را محدود کنند.
خاکشیر یکی از داروهای گیاهی بسیار عالی است که می توانید از آن برای درمان انواع مشکلات استفاده کنید. همچنین استفاده از این گیاه برای درمان کبد چرب و پاکسازی آن بسیار مفید است. خاکشیر با آب ولرم و کمی ترنجبین، یک شربت مناسب برای درمان انواع بیماری ها کبدی و صفراوی به حساب می آید. در کتاب های
درمان کبد چرب با طب سنتی توجه زیادی به خاکشیر و قدرت درمانی آن شده است.
طرز استفاده از خاکشیر برای درمان کبد چرب
بهترین روش برای استفاده از خاکشیر، تهیه شربت از آن است. شما می توانید آن را با عسل ترکیب کنید. البته بیشتر مردم برای درمان بیماری ها خاکشیر را به همراه ترنجبین میل می کنند.
مصرف یک فنجان آب که در آن عصاره این میوه وجود دارد در صبح می تواند بهترین دارو برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب باشد. از آنجا که لیمو سرشار از ویتامین ث است و به عنوان یک آنتی اکسیدان می تواند نقش موثری در هضم و جذب مواد مفید در بدن داشته باشد، قابلیت زیادی در پیشگیری و درمان بیماری های مختلف دارد. مصرف لیمو کمک می کند تا آنزیم تولید کبدی به نام گلوتاتیون زیاد شود و به دنبال آن سم ها بدن خنثی شوند.
طرز استفاده از لیموترش برای درمان کبد چرب
برای استفاده از لیموترش در درمان کبد چرب با طب سنتی بهتر است از روش محبوب تهیه شربت استفاده کنید و یا آن را در غذاها استفاده نمایید.
توانایی بالای سرکه سیب در از بین بردن چربی های زاید کبدی باعث شده است تا آن به عنوان یک درمان معروف برای بیماری کبد چرب شناخته شود. درمان کبد چرب به کمک سرکه سیب از طرفداران ویژه خود برخوردار است. البته پزشکان طب سنتی هم توجه ویژه ای به این سرکه در درمان برخی از بیماری ها دارند.
طرز استفاده از سرکه سیب
برای استفاده بهتر از سرکه سیب آن را داخل یک لیوان آب ولرم بریزید و سپس کمی عسل به آن اضافه کنید. مخلوط حاصله را داخل یخچال بگذارید تا خنک شود و بعد از نوشیدن آن لذت ببرید. به یقین این ترکیب یکی از موثرترین و خوش طعم ترین روش های
درمان کبد چرب با طب سنتی است.
قاصدک به پاکسازی کبد و افزایش سوخت چربی های انباشته شده در بافت ها کمک می کند. یک اصل تقریبا ثابت وجود دارد و آن، این است که هر روش درمانی که بتواند میزان چربی های انباشته کبدی را کاهش دهد، به طور موثری می تواند در درمان کبد چرب مفید باشد. آنتی اکسیدان ها و آنزیم های فعال شده در اثر مصرف قاصدک می توانند این کار را به خوبی انجام دهند.
طرز تهیه دمنوش قاصدک
مقداری قاصدک خشک شده را داخل لیوان آب گرم بریزید. عسل اضافه کرده و آن را نوش جان کنید. به همین راحتی. قطعا به زودی اثرات درمانی آن را به طور واضح مشاهده خواهید کرد.
کاسنی یکی از گیاهان معروف در طب سنتی از گذشته تا به حال است. این گزینه با طبع سردی که دارد برای پاکسازی کبد از سم ها مفید است و با دارا بودن خاصیت پروبیوتیکی، دستگاه گوارش را تنظیم می کند. اگر از همان ابتدا می خواهید به سراغ موثرترین روش درمان کبد چرب با طب سنتی بروید، ما این گزینه را به شما پیشنهاد می کنیم.
دیگر روش های گیاهی درمان کبد چرب عبارتند از:
- چای سبز
- رزماری
- زالزالک کوهی
- سیر
- زنجیل
- دارچین
- کنگر فرنگی یا آرتیشو
- خارمریم
- قهوه
چرا باید برای کبد چرب حجامت انجام داد؟
موارد متعددی وجود دارد که باعث ایجاد این بیماری می شوند. از جمله مهم ترین این موارد می توان به اضافه وزن، مصرف مشروبات الکلی، نداشتن فعالیت و تحرک، مصرف مواد غذایی چرب مثلا استفاده از روغنهای سرخ کردنی، فشار خون بالا و سوء تغذیه، بارداری و همچنین مصرف داروهایی مانند آسپرین، تتراسایکلین و استامینوفن که باعث ایجاد کبد چرب در افراد می شود، اشاره کرد. حجامت برای درمان کبد چرب از گذشته دور در طب سنتی مورد استفاده قرار می گرفته است. در حجامت سعی می شود آلودگی های موجود در خون و کبد دفع شوند. دفع آلودگی ها به سرعت بسیاری از بیماری ها را هم از بین می برد. با توجه به این که درمان کبد چرب هنوز هم راه حلی قطعی ندارد، تصور بر این است که درمان های سنتی می توانند موثرتر از داروهای امروزی باشد و به همین دلیل است که توصیه می شود حجامت برای درمان کبد چرب انجام شود.
حجامت کبد چرب چه فوایدی دارد؟
این شیوه سنتی درمان به دو شکل خشک و مرطوب انجام می شود. در نوع خشک تنها از بادکش استفاده می کنند و تنها محل مورد نظر را با بادکش تحت فشار قرار می دهند؛ ولی در نوع مرطوب با استفاده از تیغ و ایجاد چند منفذ کوچک بر روی پوست، درمان را انجام می دهند. حجامت برای درمان کبد چرب به هر دو صورت شایع است؛ اما تصور عمومی بر این است که نوع مرطوب اثربخشی بیشتری دارد و مشکل کبد را سریع تر برطرف می کند. حجامت مرطوب با استفاده از بادکش، سبب خارج شدن خون کثیف و مواد مضر از بدن می شود. باید بگوییم که نگران جای تیغ بر روی بدنتان نباشید، جای تیغ ها بسیار کوچک و ریز است و با استفاده از مراقبتهایی که هر فرد بعد از حجامت انجام میدهد، به صورت قابل توجهی از بین می روند. در بسیاری موارد و برای کبدهای بسیار چرب، تنها با یک بار حجامت، تمام سموم دفع نمی شود و نیاز به چندین بار حجامت است. در این مورد پزشک به خوبی شما را راهنمایی خواهد کرد.
برخی از خواص حجامت برای درمان کبد چرب به شرح زیر هستند:
- اگر حجامت به درستی انجام شود، بعد از چند جلسه سموم بدن به خوبی دفع و کبد کارایی مناسب خود را باز می یابد.
- حجامت با خارج کردن خون کثیف از بدن سبب عملکرد بهتر سایر ارگان ها می شود. این روند باعث می شود احساس انرژی بیشتری داشته باشید.
- با استفاده از حجامت برای درمان کبد چرب نه تنها این مشکل خود را برطرف می کنید؛ بلکه به بسیاری دیگر از بیماری های خود نیز پایان می دهید.
محل مناسب حجامت کبد چرب
برای یافتن مناسب ترین محل انجام حجامت برای درمان کبد چرب می توان از قسمت پشت و سمت راست و از زیر آخرین استخوان دنده اقدام به درمان نمود. پس از پیدا کردن محل مناسب، می توانید خودتان از روش حجامت خشک استفاده کنید. دقت داشته باشید در حجامت خشک، تنها از مکانیزم مکش توسط فنجان مخصوص حجامت استفاده می شود و می توانید آن را هر روز انجام دهید؛ اما به هیچ وجه حجامت مرطوب کبد چرب را بدون رجوع به یک متخصص کارآزموده انجام ندهید. هرچند بهتر است برای انجام حجامت خشک نیز به متخصص مراجعه کنید و خودتان دست به کار نشوید، چرا که حجامت نیازمند اصول و مراقبت هایی است که پزشک باید آن ها را به شما متذکر شود. افرادی زیادی به دلیل نداشتن مهارت کافی خود به خود دست به حجامت زده و گرفتار مشکلاتی نظیر انواع عفونت ها شده اند.
درمان فوق العاده و جایگزین حجامت
در طب سنتی همانطور که از حجامت برای درمان کبد چرب استفاده می کنند، گیاهان و سایر ترکیبات گیاهی را برای کاهش چربی کبد چرب نیز مورد استفاده قرار می دهند. دو مورد این گیاهان که اثری به نسبت بیشتر از حجامت دارند به شرح زیر هستند:
اگر احساس می کنید یا نتایج آزمایش به شما می گویند که کبد چرب شما شدید نیست، بهتر است به جای حجامت برای درمان کبد چرب، به سراغ این گیاه دارویی بروید. این گیاه یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان کبد چرب و همچنین پاکسازی کبد است. خاکشیر میتواند سودا را از بدن و کبد نیز خارج کند.
اگر از یک متخصص ماهر در طب سنتی بپرسید که موثرترین درمان برای کبد چرب چیست؟ مطمئنا اولین داروی گیاهی که به شما معرفی می کند، خار مریم است. اگر از کبد چرب رنج می برید و تمایل دارید که هرچه سریع تر آن را درمان کنید و تمایلی به حجامت برای درمان کبد چرب ندارید، می توانید درمان با خار مریم را برگزینید. خار مریم را برای اثربخشی بیشتر می توانید با سایر گیاهان دارویی به خصوص خاکشیر مخلوط کرده و مصرف نمایید.
قبل از انتخاب درمان های گیاهی یا حجامت حتما آزمایش دهید تا میزان پیشرفت کبد چرب شما مشخص شود و بعد با نظر پزشک اقدام به حجامت یا مصرف داروهای گیاهی نمایید.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!